1.2 C
Ljubljana
sobota, 9 decembra, 2023

Večina ujetih ilegalnih imigrantov na južni meji je Afričanov

S policijske uprave Koper in Novo mesto poročajo, da so imeli minuli vikend polne roke dela z nezakonitimi migranti. Od petka do ponedeljka so skupno prijeli kar 59 ilegalnih migrantov, od tega 33 na Primorskem in 27 v Beli krajini.

Toplo vreme je povzročilo, da se je naval migrantov na slovenske meje še dodatno povečal. Na udaru je bilo predvsem območje Ilirske Bistrice in Bele krajine. Policisti PU Koper so tako v soboto ob 6.30 v Tubljah prijeli državljana Kosova. Ker je prišel v Slovenijo ilegalno, so ga vrnili na Hrvaško. Imel je tudi SIS ukrep prepoved vstopa v schengensko območje. Ob 12.12 so v Doljnjem Zemonu prijeli pet državljanov Sirije, med njimi tudi nosečo žensko. Vsi so zaprosili za azil.

Uro zatem so v Dolenjah pri Jelšanah prijeli še tri državljane Alžirije, ki so prav tako zaprosili za azil. V isti vasi so ob 20. uri prijeli dva državljana Pakistana in enega državljana Iraka, vsi so zaprosili za azil, čez pol ure pa še devet državljanov Turčije, ki so prav tako zaprosili za azil. V nedeljo ob 18.13 so v Zabičah našli tri državljane Alžirije, ki so zaprosili za azil. Ob 21.54 pa so policisti v Podgradu prijeli državljana Tunizije in Sirije, ki sta prav tako zaprosila za mednarodno zaščito. Danes zjutraj so v Jelšanah prijeli tri državljane Maroka, zatem pa še državljana Tunizije in dva državljana Libije.

Bela krajina je še vedno vroča točka migrantov
Policisti PU Novo mesto pa so med opravljanjem nalog na območju Bele krajine izsledili in prijeli 27 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo, med njimi 13 državljanov Alžirije, osem državljanov Maroka, tri državljane Sirije, dva državljana Egipta in državljana Pakistana. Tujci so zaprosili za mednarodno zaščito in so bili po zaključenih postopkih odpeljani v azilni dom.

C.Š./Nova24TV

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine