18.8 C
Ljubljana
sobota, 10 junija, 2023

Več migrantov naj bi v Ljubljani posililo mladoletni Slovenki, pretepi pa postajajo del vsakdanjika na Kotnikovi ulici

V noči s ponedeljka na torek se je v naši prestolnici dogajala prava drama. Iz Policijske uprave Ljubljana so namreč sporočili, da so okoli 1.00 zjutraj policisti posredovali na Kotnikovi ulici v Ljubljani, kjer je prišlo do pretepa v prostorih azilnega doma, poroča portal Nova24TV.

Ugotovili so, da sta se sprva sprla in fizično obračunala dva migranta, nato sta se v pretep vmešala še dva. Enega so policisti pridržali, zaradi kršitev zakona o varstvu javnega reda in miru in zakona o zasebnem varovanju pa so vsem štirim izdali plačilne naloge. Vprašamo se lahko, iz čigavega denarja bodo plačali kazen (če jo sploh bodo)? Iz “žepnine”, ki jo država daje migrantom? Torej, če potegnemo črto – mi, davkoplačevalci, bomo plačali kazen za izgred migrantov. Mnogi, ki komaj preživljajo sebe in svoje družine, bodo sedaj plačali kazen “ubogim” migrantom. Znano je tudi, da ima “Metelkova” težave z migranti, kot so kraje, grožnje, seksistični izpadi in tudi medsebojno obračunavanje. Iz zanesljivih virov pa smo tudi izvedeli, čeprav dogodek ni bil prijavljen na policijo, da je skupina migrantov spolno nadlegovala dve mladoletni Slovenki, dogodek pa se je končal tragično, saj naj bi ju nekateri izmed njih posilili. Janković, kje si?

Žal pa to ni osamljen primer, a se mnogokrat mainstream mediji na vse pretege trudijo, da ne poročajo o incidentih, ki jih povzročijo migranti, ali pa jih olepšujejo. Policijska poročila pa so zgovorna in kažejo, da se uradno število nezakonitih migrantov v državi povečuje, ob tem pa se je potrebno zavedati, da je število v realnosti še veliko višje, prav tako je več tudi kriminalnih dejanj.

Migranti kradejo po trgovinah na Čopovi ulici
Spomnimo, da so pred kratkim, prejšnji mesec, policisti na Čopovi ulici v Ljubljani aretirali več oseb zaradi kraj po trgovinah. Policija je potrdila, da gre za migrante, državljane Alžirije in Maroka, stare med 25 in 30 let. Ni pa to prvič! Letos so Alžirci že ropali sredi belega dne po ljubljanskih trgovinah. Pri tem so bili prijeti 18-, 22-, 30- in 31-letni moški, vsi državljani Alžirije. S policijske uprave Ljubljana so takrat potrdili, da so jih varnostne službe v petek obvestile o kraji, ko je 18-letni Alžirec v treh različnih prodajalnah v središču Ljubljane odtujil oblačila v skupnem znesku okoli 190 evrov, 31-letni Alžirec pa oblačila v znesku 40 evrov. Prav tako na Čopovi ulici je 30-letni Alžirec v prodajalni oblačil odtujil za okoli 40 evrov izdelkov – različnih oblačil in modnih dodatkov. Istega dne pa so bili policisti okoli 16.30 zopet obveščeni o tatvini v prodajalni na Poljanskem nasipu, kjer je bilo ugotovljeno, da je 22-letni alžirski migrant v trgovini ukradel steklenice alkohola.

Več si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine