9.1 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Vaške straže, ki želijo Slovenijo zaščititi in preprečiti vstop ilegalnim migrantom, požele aplavz in zanimanje mednarodnih medijev, levičarji pa se iz njih še naprej norčujejo

Samoiniciativno formirane vaške straže, ki tedensko patruljirajo ob slovensko-hrvaški meji, da bi naletele na kar največ ilegalnih migrantov ter odkrile in počistile odlagališča smeti, ki jih za seboj puščajo prišleki, ki na nedovoljen način vstopajo v Slovenijo, je očitno požela tudi zanimanje mednarodne javnosti. “Domoljubni slovenski državljani so se združili, da bi zaustavili neusmiljen tok ilegalnih migracij. Skupina državljanov je tako ustanovila zvezo civilne zaščite, ki Slovenski vojski pomaga pri iskanju ilegalnih migrantov, ki želijo na nedovoljen način priti skozi državo,” so o vaški straži, ki jo je v Beli Krajini ustanovil Blaž Zidar, zapisali na spletnem portalu Voice of Europe. Pri ameriški tiskovni agenciji Associated Press, katere poročanje so povzeli tudi številni drugi svetovni mediji, pa so zapisali, da so glavne naloge belokranjske vaške straže sledeče: “Patruljirati ob žični ograji na meji Slovenije s Hrvaško, ujeti migrante, ki se poskušajo na nedovoljen način prebiti v državo, jih predati policiji ter poskrbeti, da so čim prej poslani iz države.”

 

Vdori, kraje in druga kriminalna dejanja ilegalnih migrantov, do katerih prihaja ob slovensko-hrvaški meji, pa tudi globlje v notranjosti naše države, so skupino domačinov v Beli krajini že pred časom prisilila k ukrepanju. Že večkrat smo tako poročali o ustanovitvi prve novodobne vaške straže v Sloveniji, ki pod vodstvom Blaža Zidarja dnevno patruljira ob slovenski južni meji ter tam beleži nahajališča migrantskih taborišč in prišleke od daleč preganja nazaj na hrvaško stran meje. Med drugim je omenjeno skupino, v kateri so poleg Zidarja še njegovi sorodniki in prijatelji, obiskala tudi ekipa oddaje Drugorazredni. Ta je bila z njenimi pripadniki na terenu, kjer je ugotovila, da je bila ustanovitev omenjene vaške straže še kako potrebna, saj varovanje meje s strani Slovenske policije ni zadovoljivo. Razlog za to pa tiči predvsem v napačnih odločitvah vlade Marjana Šarca ter nesposobnosti notranjega ministra Boštjana Poklukarja.

Več kot očitno je delovanje belokranjske vaške straže še kako uspešno, saj so se o njej razpisali tudi ugledni tuji mediji. Poleg hrvaških, ki o njej pišejo že dlje časa, so se ji namreč sedaj posvetili celo pri ameriški tiskovni agenciji Associated Press, katere poročanje so povzeli tudi številni drugi svetovni mediji. Američani, ki so z Zidarjem napravili tudi intervju, so zapisali, da so glavne naloge belokranjske vaške straže sledeče: “Patruljirati ob žični ograji na meji Slovenije s Hrvaško, ujeti migrante, ki se poskušajo na nedovoljen način prebiti v državo, jih predati policiji ter poskrbeti, da so čim prej poslani iz države.” Ob tem so poudarili, da je Zidar samoiniciativno ukrepal, ker “Slovenska policija ne opravlja zadovoljivo svoje službe varovanja meja pred migrantskim tokom.” Izpostavili so še Zidarjevo izjavo, da bi sicer najraje mirno užival v svoji upokojitvi, a mu to varnostni razlogi preprečujejo.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine