19.9 C
Ljubljana
ponedeljek, 24 junija, 2024

Vandalizem levičarjev – je to za stranko SD program “drugače”?

Piše: Sara Kovač (Nova24tv)

Predstavnik za odnose z javnostmi stranke SD Denis Sarkić in frontman petkovih protestov Jaša Jenull sta razkrila, kako je videti program stranke SD “drugače”. To očitno vsebuje packanje po plakatih stranke SDS, medtem ko plakati stranke SD ostajajo čisti. Predsednik vlade Janez Janša je dejal, da zdaj vedo, kaj pomeni napoved Tanje Fajon, da bodo delali “drugače”“Packali bodo po plakatih. Ko se funkcionar stranke SD hvali z lastnim huliganstvom. Če v SD niste sposobni izpeljati lastne pozitivne kampanje, vsaj ne svinjajte po tuji lastnini,” je zapisal na Twitterju.

Med vožnjo po Sloveniji je bilo v zadnjih dveh tednih opaziti nove plakate ob cestah, vezane na politično kampanjo. Največ je plakatov stranke SDS, SD in Konkretno. V zadnjem tednu pa smo lahko opazili, da pa so grdo popackani plakati stranke SDS.

S tem se je pohvalil tudi strokovnjak za odnose z javnostmi pri stranki SD Denis Sarkić ali kot se je poimenoval na Twitterju “Denis pokora”, ki je v filmu rad počel vragolije. “Odziv naroda na rumenomodro barvo. 24. aprila bomo tej barvi naredili konec …” je zapisal na Twitterju. S to objavo pa je Sarkić nehote pokazal nase, da je zaslužen za packanje po plakati. Njegovo izjavo so tako razumeli v stranki SDS.

Predsednik vlade Janez Janša je dejal, da zdaj vedo, kaj pomeni napoved Tanje Fajon, da bodo delali “drugače”“Packali bodo po plakatih. Ko se funkcionar stranke SD hvali z lastnim huliganstvom. Če v SD niste sposobni izpeljati lastne pozitivne kampanje, vsaj ne svinjajte po tuji lastnini,” je zapisal na Twitterju. Sarkićev “odziv na rumenomodro barvo” pa bi lahko razsvetlil tudi njihov odnos do Ukrajine.

Foto: Facebook

Tudi podpredsednik podmladka SDS in kandidat za poslanca Andrej Hoivik je izpostavil podobno. “‘Drugače’ packamo po plakatih,” je zapisal. Za razliko od stranke SD, pa so v SDS ostali na kulturni ravni, saj plakati stranke SD niso popackani.

Nekateri menijo, da je stranka SDS naredila namerno takšne plakate, da se vidi ves primitivizem levičarjev. Poslanec SDS Tomaž Lisec se sprašuje, če je v Sarkićevem primeru to samoprijava na policijo zaradi uničevanja tuje lastnine. “Packanje po plakatih pove več o packaču kot popackanem,” pa je izpostavil eden izmed uporabnikov Twitterja.

Svoboda govora po Jenullovo (Foto: Facebook)

Stranka SD pa ni edina, ki je pohvalila popackane plakate. To je storil tudi frontman petkovih protestov, ki mu ni uspelo v dveh letih zrušiti Janševe vlade, Jaša Jenull. “Čestitke SDS – Slovenska demokratska stranka! Če že zatirate svobodo izražanja na protestih, jo pa spodbujate s svojimi plakati! Porabite vse forinte za jumbote, ljudstvu sprejev ne bo zmanjkalo! Upor na vseh frontah do 24. aprila in zmage nad janšizmom!” je zapisal Jenull.

Tisti, ki hodijo redno v službo, nimajo časa za packarije in proteste
Tudi Jenull je tako deloma priznal, kdo se skriva za omenjenimi dejanji, saj pravi, da sprejev ne bo zmanjkalo. Slednji ima tudi ogromno prostega časa, ki pa ga mladi zaposleni ljudje niti nimajo. Organizacija proti kampanji pa zahteva veliko časa kot tudi organizacija že stotega protesta. “Ta petek bo stoti kolesarski protest! Se vidimo!” je sklenil Jenull.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine