0.8 C
Ljubljana
petek, 3 decembra, 2021

Václav Klaus: Postopno samouničevanje Zahoda in njegovo pospeševanje s kovicidno epidemijo

Piše: Kulturni marksizem

Govor Václava Klausa na univerzi Collegium Intermarium v Varšavi: Postopno samouničenje Zahoda in njegovo pospeševanje z epidemijo kaviida. Videoposnetek v angleščini, na voljo so samodejno ustvarjeni podnapisi (28:29).

Václav Klaus, Collegium Intermarium, Varšava, 28. maj 2021:

»Najlepša hvala za povabilo. Lepo je priti v Varšavo v tem čudovitem letnem času in imeti priložnost, da nagovorim to pomembno skupščino po letu dni brez potovanj, konferenc in govorov v tujini.

Pripraviti, organizirati in voditi konferenco v teh dneh panike, zmede in umetno ustvarjenega kaosa je velik dosežek. Namenoma omenjam dejavnike, ki jih je povzročil človek, in ne same epidemije Covid 19.

V prvi od svojih dveh knjig o tej temi[1], ki je izšla aprila 2020, sem poudaril, da me je bolj kot virusa samega strah ljudi, ki skušajo epidemijo izkoristiti za zatiranje svobode in demokracije. Prav tako sem si drznil izraziti bojazen, da “epidemija odpira vrata obsežnemu širjenju državnega vmešavanja v naša življenja”.

Ko je komunizem padel, smo bili prepričani, da je tega zlega, pokvarjenega in zatiralskega sistema konec in da se ne more nikoli več vrniti. Želeli smo izkoristiti zgodovinsko priložnost in si prizadevati za obnovo svobode, tradicionalnih vrednot in institucij, svobodnih trgov, suverenih narodov, svobodnih in neodvisnih univerz in akademij itd.

Več https://kulturnimarksizem.si/nekategorizirano/vaclav-klaus-postopno-samounicevanje-zahoda-in-njegovo-pospesevanje-s-kovicidno-epidemijo/

Zadnje novice

Sorodne vsebine