9.6 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

(VIDEO) Vabljeni k ogledu oddaje Beremo na Nova24TV; Jože Biščak o svobodi, knjigi Neupogljivi in aktualnem dogajanju

Vabljeni v soboto ob 20.00 uri k ogledu oddaje Beremo na Nova24TV! Voditelj oddaje Metod Berlec bo, z glavnim in odgovornim urednikom revije Demokracije in hkrati direktorjem založniškega podjetja Nova Obzorja, Jožetom Biščakom govoril o knjižnih novostih založbe Nova Obzorja in aktualnem družebno-političnem dogajanju v Sloveniji. Napovednik si lahko ogledate TUKAJ.

Jože Biščak se je rodil leta 1963 v Ljubljani. Po gimnaziji Bežigrad je leta 1988 diplomiral na Fakulteti za sociologijo, politologijo in novinarstvo Univerze v Ljubljani. Leta  1989 je začel delati kot pripravnik na Delu, leta 1991 pa je postal novinar Slovenskih novic. Hkrati je pisal za Delo in skupaj z Danilom Slivnikom, Vinkom Vasletom, Igorjem Guzeljem ter Vesno Marinčič preiskoval divjo privatizacijo, ki jo je izvajala tranzicijska levica.

Leta 1995 se je kot član tako imenovane Slivnikove četice pridružil reviji Mag. Leta 1998 je odšel na časnik Finance, nato pa je leta 2002 postal svobodni novinar. Zatem se je podal v marketinške vode. Bil je soustanovitelj agencije Odmev, zatem je ustanovil agencijo Giedon. Leta 2011 se je vrnil v novinarstvo s svojo spletno stranjo Slovenska kronika, leto zatem je postal namestnik odgovornega urednika portala Siol, leta 2013 pa se je pridružil ekipi revije Reporter. Leta 2014 pa je hkrati začel pisati tudi spletni blog Kavarna Hayek.

Konec leta 2017 je sprejel vabilo lastnikov Demokracije in postal urednik revije Demokracija ter portalov Demokracije in (sprva tudi) Nova24TV, od aprila 2018 pa je tudi direktor družbe Nova Obzorja.

Jože Biščak je tudi avtor knjig Zgodbe iz Kavarne Hayek, Zapisi konservativnega liberalca in Potovati z Orwellom.

Vabljeni k ogledu oddaje Beremo na Nova24TV in obisku spletne strani www.vseknjige.si

Knjige lahko naročite tudi na elektronskem naslovu [email protected], ali na telefonski številki 01 24 47 200.

 

 

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine