15.4 C
Ljubljana
nedelja, 16 junija, 2024

(V ŽIVO) Na današnjem shodu poleg upokojencev tudi razočarani zdravniki, upravni delavci, vojaki in policisti; Tomašičeva o vdoru na Novo24TV: Ne bodo nas utišali!

Piše: C. R.

“Ljubljana nas pričakuje! Vreme je res slabo a nas topla obleka, dežnik in družba protestnikov kliče in vabi pred RTV SLO ob 14.30 po ukinitev plačevanja nesmisla, ker našega denarja za nesposobne ne bomo več metali proč!” je med drugim zapisal na Facebooku Pavel Rupar, predsednik stranke Glas upokojencev in vodja Inštituta 1. oktober, ki vabi na 12. vseslovenski shod, ki bo v Ljubljani danes, 31. maja.
Shod lahko spremljate na spodnji povezavi:
Rupar še zapiše: “Pred tem vas vabimo na ogled novih prostorov Inštituta 1. oktober in Glas upokojencev med 10. uro in 13. uro. na Prešernovi 5, blizu Trga republike in nasproti predsedniške palače in vlade! Srce in volja, upanje in ponos nas kličejo, da se upremo diktaturi milijonarjev, ki razmišljajo le, kako nas bodo čim prej “pospravili”! Kliče nas DOMOVINA SLOVENIJA!
Vseeno bomo peli naše domače slovenske pesmi, zaključili pa s skladbo našega otroštva DAN LJUBEZNI! Danes si bomo naredili naš dan, DAN MLADOSTI, čeprav je ta že zdavnaj odšla! A odšlo je vse, kar smo mi gradili, tovarne, energetski objekti, sindikalni počitniški objekti, uspešna podjetja.. Prodajajo nam vitalne dele prehrambne industrije Panvito, Celjske mesnine, KMETE UNIČUJEJO IN REŽEJO, KOT SALAMO! Pa jih vendarle ne bo z nami s Slovenijo skupaj. Žal. Bodo pa motoristi s težkimi motorji, veselim se klubov Harley Davidson, veselim se zdravnikov, upravnih delavcev , predvsem vojakov in naših policistk in policistov, VESELIM SE VAS MOJE UPOKOJENKE, UPOKOJENCE, VESELIM SE VSEH, KI PRIHAJATE! Na Trgu republike nas bodo pozdravili prikupni medvedki, prijazni so, zato jih ne poškodujmo, cenimo delo ljudi, ki delajo! Prostora je za vse dovolj!
Če bo kdo metal jajca v RTV, to dela na lastno odgovornost, prinesite pa vse, kar imate od RTV, bomo zažgali pred stavbo v opozorilo, da so se opekli z nami, ker se norčujejo iz upokojencev!
Program bo nekoliko skrajšan zaradi vremena, vse skupaj bo trajalo do 16:30 ure!
ŽELIM VAS SREČNO POT V LJUBLJANO IN NAZAJ, ZMOLITE KAKŠNO MOLITEV ZA VREME!
SE VIDIMO!!
Bog pomagaj mi, da bom lahko pomagal drugim!”
15:57 Igor Černoga: Pridite na volitve in povozimo Golobove fašiste! Ponovno vas vabim na shod v mesecu septembru!
15:52 Shod je končan s pesmijo Dan ljubezni.
15:48 Zbrani pojejo upokojensko himno Čebelice.
15:45 Rupar: Borili se bomo za pravične pokojnine! Na referendumu bomo obkrožili 4-krat PROTI, ker smo ZA življenje! Na volitvah volite glasujmo za pamet in proti norosti! Ne hodite na predčasne volitve, tam je goljufija!
15:42 Zdravnica dr. Majda Zbačnik je spregovorila o pasteh evtanazije in nujnosti paliativne oskrbe: Evtanazije ne potrebujemo, če poskrbimo za zdravstveno oskrbo bolnikov in paliativo. Na referendumu glasujte PROTI!
15:39 Zoran Cilenšek poje pesem za vse mame.
15:35 Inštitut 1. oktober vabi k vpisu v stranko.
15:29 Zala Tomašič se zahvaljuje Ruparjevi stranki za podporo: Borila se bom za vas, ker je vaš boj tudi moj boj! Vlada Roberta Goloba je pozabila na vas, toda mi nismo! Borimo se za normalnost in za Slovenijo!
15:25 Zoran Cilenšek poje pesem Slovenijo nosim v srcu.
15:18  Pismo skupine razočaranih vojakov bere Drago Bobnič: Sramujemo se tudi vrhovne načelnice slovenske vojske Nataše Pirc Musar.
15:10 Majda Novak bere pismo obupanih zaposlenih na Upravnih enotah, ki jih Golobova vlada ignorira: Pogajanja ostajajo na mrtvi točki. Vladno pogajalci nas zasmehujejo. Gre za namerno ignoranco. Strah nas je izgube službe.
15:03 Zbrani so zapeli himno.
15:01 Protest se je začel. Rupar pozdravil vse zbrane.
14:20 Protestniki se zbirajo pred RTV stavbo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine