10.9 C
Ljubljana
sobota, 24 februarja, 2024

V tiskani izdaji Demokracije preberite: Vlada si pri reševanju zdravstva bolj pomaga z ulico kot s stroko!

Piše: Domen Mezeg

Vlada je ob nastopu mandata dajala vtis, da gre za ekipo strokovnjakov, ki se bo resno lotila reform. Toda romantike je konec. Od obljub je ostalo bore malo, še manj pa od njene strokovnosti. Namesto da bi se pri sprejemanju interventnega zakona obrnila na tiste, ki zdravstvo res dobro poznajo, se zanaša na mnenje pouličnih aktivistov.

Cesar je nag. Nevladne organizacije so ena največjih prevar v kratkotrajni zgodovini naše demokracije. Njihov razcvet temelji na prepričanju, da je politika a priori slaba, pokvarjena, nevredna zaupanja, da potrebujemo »resnične« »predstavnike ljudstva«. Še ena podoba politične nezrelosti, je poplava »neodvisnih« županov. Pripadati konkretni politični opciji vzbuja nezaupanje. Tretja anomalija mlade demokracije pa so »novi obrazi« z vso obskurno patologijo, ki jih spremlja. Verjetno potrebujemo še kakšnih 15 ali 20 let, da bomo politično dozoreli in to eksotično navlako »partizanske demokracije« pustili za seboj.

Vladajo nam nevladne organizacije, ki ne prevzemajo nobene odgovornosti!

Seveda tudi prikrito vladavino samooklicanih »predstavnikov ljudstva« – nevladnih organizacij, kar pa še ne pomeni da so NVO v temelju nekaj slabega, so pa seveda zlorabljeni. »Absolutno nam vladajo nevladne organizacije. Samo poglejte, kako jih ta vlada zaliva s finančnimi sredstvi, koliko njihovih kadrov prihaja v različne posvetovalne svete te vlade. Veste, to je bila napoved današnjega predsednika vlade Goloba. Včasih sem presenečen nad tem, da so ljudje presenečeni. 400 tisoč ljudi je Golob prepričal. Uvodoma sem vam dejal, da ne pristajam na tako stvar, saj ti ljudje ne nosijo nobene odgovornosti,« je v nekem intervjuju svoje videnje pojasnil komentator Miran Videtič. Na volitvah nikdar izvoljene skupine za vladajoče opravljajo umazano delo, odgovornosti pa ne prevzemajo, kot bi jo načeloma morali na volitvah zares izbrani predstavniki ljudstva.

Celoten članek si lahko preberete v tiskani izdaji Demokracije!

Tednik Demokracija – pravica vedeti več!

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine