8.3 C
Ljubljana
petek, 14 junija, 2024

V tiskani izdaji Demokracije preberite reportažo: Velika podpora medijski hiši Nova24TV in Demokraciji

Piše: Petra Janša, Lucija Kavčič

Minulo soboto je potekalo že četrto srečanje in sproščeno druženje v podporo delovanju medijev Nova24TV in Demokracije. Na srečanju v idiličnem okolju Term Snovik nad Kamnikom se je zbralo več kot 3.000 ljudi

Izreden obisk je bil verjetno tudi posledica nedavne policijske racije v medijski hiši Nova24TV pod taktirko »depolitiziranega« sodstva in policije, na kar so opozorili vsi govorci omenjenih medijev. Voditelj najbolj gledane oddaje in imetnik svetovnega rekorda Boris Tomašič se je za podporo zahvalil vsem podpornikom in sponzorjem omenjenih medijev. »Ko te podpre Janez Janša, človek, ki je na lastni koži okusil, kaj vse lahko naredi politična policija in spolitiziran pravosodni sistem, veš, da delaš nekaj prav,« je poudaril in se ob tem zahvalil tudi najboljši ekipi obeh medijev. Tomašič je na humoren način komentiral nedavno policijsko racijo, češ da ni Marjan Šarec, da bi zaradi tega vrgel puško v koruzo; prav tako ni Matej Tonin, da bi prestopil na levo politično stran, pa tudi ne premier Robert Golob, da bi pustil delo in odšel počivat na morje. »Zaradi vas si rečem, vztrajal bom! Hočem biti kot Janez Janša!« je bil jasen in ob tem pozval tudi na volitve, saj je treba v Bruselj poslati prave in preudarne ljudi.

Dr. Metod Berlec: To bo treba spremeniti!

Srečanje podpornikov Nova24TV in Demokracije se je začelo z blagoslovom, ki ga je zbranim podelil župnik župnije Šmartno v Tuhinju Edi Strouhal. Program so s svojimi glasbenimi in plesnimi vložki poživili Zoran Cilenšek, Original Štajerci, Ula Ložar in Folklorna skupina Kamnik. Zbrane pa so nagovorili predstavniki omenjenih medijev, med drugim glavni in odgovorni urednik tednika Demokracija dr. Metod Berlec. V svojem govoru je med drugim spomnil na brezsramno zlorabo organov pregona za pritisk na neodvisne oziroma opozicijske medije. »To smo videli sredi (preteklega, op. p.) tedna, ko je kriminalistična policija vpadla v prostore televizije Nova24TV s škandalozno sodno odredbo, ki jo je podpisala sodnica, znana po svoji politični pristranosti,« je dejal dr. Berlec in ob tem spomnil, da je državno tožilstvo prav v času racije odločilo, da ne bo preganjalo grožnje s smrtjo, ki jo je Tomašiču po SMS-sporočilu poslal gledalec njegove oddaje. »To bo treba v prihodnje spremeniti! Prvi korak v tej smeri bodo že prihajajoče evropske volitve, ki se jih je treba udeležiti, saj skušajo vladajoči svojo nesposobnost prikriti z ideološkimi temami, ki jih vsiljujejo slovenski javnosti. Zato so izsilili referendume na isti dan, kot bodo evropske volitve, slovensko javnost pa dnevno posiljujejo z vprašanjem priznanja Palestine, pa čeprav gre za popoln politični blef,« je še opozoril dr. Berlec, ki je prepričan, da se slovenska in evropska levica ukvarjata s temami, ki pomenijo ne samo zaton oziroma propad Slovenije, ampak tudi Evrope.

Jože Biščak: Pripravljeni, da se borimo!

Podpornike naših medijev je nagovoril tudi nekdanji urednik Demokracije in nekdanji direktor družbe Nova obzorja, danes namestnik urednika ter soavtor in sovoditelj oddaje Večer v Kavarni Hayek na Nova24TV Jože Biščak. »Glede na razmere si ne moremo privoščiti, da bi obupali in odložili oklepe in meče. Pripravljeni moramo biti, da se borimo. Če se ne bomo, nas zgodovina ne bo izbrisala, ker ne bi bili zmožni premagati sovražnika, ampak zato, ker smo bili strahopetni. Ne bodimo strahopetni in glasno povzdignimo svoj glas,« je končal svoj nagovor pred številno množico podpornikov omenjenih medijev. Nekaj besed je zbranim namenil tudi odgovorni urednik spletne strani Nova24TV.si Marko Puš, ki je med drugim dejal, da je »šokantno in skrajno neprijetno priti na delovno mesto in videti, da ne moreš do pisarne zaradi policijskega traku«. »Gre za ustrahovanje našega medija, vendar se mi ne bomo pustili ustrahovati. Z vašo pomočjo smo močnejši in bomo še naprej opravljali svoje delo. Upirali se bomo tovrstnim pritiskom in poskusom, da nas onemogočijo,« je bil jasen Puš. Odgovorni urednik informativnega programa na televiziji Nova24TV Aleksander Rant pa je na omenjenem srečanju poudaril, da »za levičarje pomeni svoboda govora to, da lahko samo oni govorijo, kar hočejo«. »Vse ostalo, sploh pa mnenja in besede desnice, so zanje sovražni govor, ki ga je treba utišati. Vendar se ne bomo pustili utišati. Tudi mi imamo pravico do svobode govora ne glede na to, da levičarji naše besede označujejo za sovražne. Hvala vsem, da podpirate Nova24TV,« je dejal.

Celoten članek si lahko preberete v tiskani izdaji Demokracije!

Tednik Demokracija – pravica vedeti več!

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine