14.5 C
Ljubljana
sobota, 28 maja, 2022

V terorističnem napadu v Franciji dva mrtva, en ranjen; napadalec Kamel Salhi že od leta 2016 na terorističnem seznamu

V mestu Trappes, zahodnem predmestju Pariza, je moški po imenu Kamel Salhi danes dopoldne okoli 10. ure z nožem ubil dva človeka, enega pa huje ranil. Obe žrtvi sta po navedbah policije v sorodu z napadalcem, ki so ga policisti ubili. Odgovornost za napad je sicer že prevzela skrajna sunitska skupina Islamska država, poročajo tuje tiskovne agencije.

Moški po imenu Kamel Salhi se je po napadu zatekel v neko zgradbo, nato pa je iz nje grozil policistom. Ti so ga ustrelili in je umrl. Francoski notranji minister Gerard Collomb je na Twitterju že pohvalil odzivnost varnostnih sil.

Kamela Salhija, ki je bil od leta 2016 na terorističnem seznamu, je ob terorističnem pokolu vpil Alah Akbar.

Motiv za napad po navedbah policije še ni znan. So pa sporočili, da sta bila oba ubita člana napadalčeve družine. Televizija BFMTV je poročala, da gre za mater in sestro napadalca. Tretja žrtev, ki je bila v napadu ranjena, naj ne bi bila v sorodu z napadalcem.

Preiskovalci zato domnevajo, da je šlo za družinski spor.

Odgovornost za napad je sicer že prevzela skrajna sunitska skupina Islamska država. “Storilec napada v mestu Trappes je eden borcev IS in je napad izvedel na poziv k napadom na prebivalce držav mednarodne koalicije, ki se bori proti IS,” so džihadisti sporočili prek svoje tiskovne agencije Amak. Verodostojnosti sporočila za zdaj ni mogoče potrditi.

V mestu Trappes okoli 30 kilometrov od Pariza živi okoli 30.000 ljudi. Znano je po težavah, povezanih z revščino, tolpami in skrajnih interpretacijah islama. V njem živi veliko muslimanov, iz tega kraja pa naj bi se okoli 50 prebivalcev odšlo borit v Sirijo in Irak na strani skrajne sunitske skupine Islamska država, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Sorodne vsebine