10.3 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

V Tarčo povabili predsednike ali vodilne člane parlamentarnih strah za razpravo o aktualnem stanju v državi, a ne želijo videti Hojsa, ki bo TARČA nocojšnje Tarče!

Nekoč ena najboljših raziskovalnih oddaj na RTV Slovenija, oddaja Tarča, se ponovno vrača na male zaslone. Kot so zapisali, so za danes ob 20. uri povabili predsednike ali vodilne člane strank SDS, SMC, DeSUS, NSi, LMŠ, SAB in SD. Spomnimo, prejšnji teden je oddaja odpadla, domnevno zaradi bolezni enega od članov ekipe kljub temu, da bi lahko med 2.200 zaposlenimi na RTV Slovenija lahko hitro našli zamenjavo. A kot kaže, se snovalci oddaje Tarča bojijo, da bi v studio ponovno prišel notranji minister iz vrst Slovenske demokratske stranke, Aleš Hojs. Le-ta jih je pred dvema tednoma popolnoma demoliral.

 

“Slišim, da so se v Tarči ustrašili predstavnika SDS, člana Izvršnega odbora SDS Aleša Hojsa in mu preprečujejo nastop. Tovarišice iz RTV Slovenije si sedaj jemljejo celo pravico, da one odločajo, kdo bo zastopal stranko,” je na Twitterju zapisal predsednik vlade Janez Janša. Na zadnji Tarči je, ob njihovi zgodbi o politizaciji policije, notranji minister Aleš Hojs dokazal, da je bil prispevek v oddaji raziskovalne novinarke Nataše Markovič poln laži in medijskih diskreditacij, ter s tem popolnoma osmešil voditeljico Tarče Eriko Žnidaršič.

Žnidaršičeva in druščina so po šoku izpred dveh tednov zopet pripravljeni na delo. A kot kaže, Žnidaršičevo še vedno muči glavobol imenovan Hojs, saj je potrebovala štirinajstdnevni počitek. Naša RTV Slovenija z letnim proračunom 120 milijonov evrov in 2200 zaposlenih se rada predstavlja kot objektivna, jasna in neodvisna. A kot kaže, veljajo demokratična pravila le takrat, ko ustrezajo vodilnim kadrom na RTV Slovenija.

Tarča snuje medijski umor Hojsa in mu ne pusti, da bi se sam branil!

“V Tarčo ob 20. uri vabljeni predsedniki ali vodilni: SDS-a, SMC-ja, DeSUS-a, NSi-ja, LMŠ-ja, SAB-a in SD-ja. Se vidimo!” so zapisali pri RTV Slovenija na Twitterju. A ko so izvedeli, da namerava SDS v Tarčo ponovno poslati člana Izvršnega odbora SDS, torej nekoga z vodilnega položaja v strani, ki zadostuje vsem kriterijem RTV Slovenija so si premislii.

+Glede na to, da bo tema v nocojšnji Tarči aktualno stanje v državi, je Hojs nedvomno najbolj primeren gost. Jutri je namreč na sporedu ravno njegova interpelacija. Kdor misli, da tako voditeljica Tarče, kot predstavniki opozicije ne bodo časa v etru izkoristili za še zadnje napade na Hojsa je naiven. Tarče nocojšnje Tarče je ravno Hojs, ki mu tovarišice na RTV Slvoenija, ne pustijo, da bi sam nastopil in razbil njihovo mrežo laži in zavajanj.

Bojazljivci iz RTV Slovenija živijo v strahu, da bi Hojs tudi tokrat na licu mesta razkrinkal njihove laži. Pričakovati je ponavljanje laži o koncertu hrvaškega glasbenika Thompsona v Mariboru. Prezrli bodo kaj pravi zakon in nadaljevali prosto po partijski liniji. Kaj je odločilo upravno sodišče, kaj pravi zakonodaja Tarči, opoziciji in tovarišicam na RTV Slovenija ni mar.

Hojs je namreč zgolj upošteval zakonite postopke. Zato bo zanimivo poslušati borce za vladavino prava iz vrst SD, SAB in LMŠ, ko bodo zagovarjali, da bi moral Hojs kršiti obstoječo slovensko zakonodajo. V Tarči ne premorejo niti toliko integritete, da bi žrtve načrtovanega medijskega umora imeli pred očmi, ko izvršujejo svoje umazano delo.

Luka Perš

Zadnje novice

Sorodne vsebine