5.6 C
Ljubljana
sreda, 29 novembra, 2023

V takšni državi živimo – Slovenija financira podpornike terorizma!

Piše: A. H., (nova24tv.si)

Več kot 40 nevladnih organizacij je na pobudo Gibanja za pravice Palestincev poslalo poziv predsedniku vlade Robertu Golobu in ministrici za zunanje in evropske zadeve Tanji Fajon k takojšnjemu umiku podpore Izraelu, kar pomeni posledično podpiranje terorističnega Hamasa. To pa ni vse, enotno pozivajo tudi k prekinitvi gospodarskega in političnega sodelovanja z Izraelom ter k priznanju Palestine kot samostojne države. Njihov poziv je na družbenem omrežju razburil javnost, saj se zdi, da se davkoplačevalski denar steka v organizacije, ki podpirajo terorizem.

Več organizacij in gibanj, med katerimi so tudi Glas ljudstva Jaše Jenulla in Sindikat Mladi Plus, ki ga vodi zloglasna aktivistka Tea Jarc, je na pobudo prvopodpisanega Gibanja za pravice Palestincev v javnem pismu premierja Roberta Goloba in zunanjo ministrico Tanjo Fajon pozvalo k takojšnjemu umiku “podpore izraelski okupacijski politiki”. Kot so zapisali, Izrael krši mednarodno pravo in pravico Palestincev do obstoja.

Glas Ljudstva, Sindikati Mladi Plus, Mirovni Inštitut in ostala NVO elita so vlado pozvali k umiku podpore Izraelu in hkrati umik podpore žrtvam terorističnih zločinov. Gre za več kot 40 nevladnikov, ki se že tako financira iz denarja davkoplačevalcev in davkoplačevalk, ki bi zdaj s svojo podporo in tujim denarjem izkazali podporo brutalnim morilcem iz teroristične organizacije Hamas. Seznam, ki ga je na Facebooku objavilo Gibanje za pravice Palestincev pa ne bi presenetil nikogar. Na to se je odzval tudi nekdanji premier Janez Janša, ki je zapisal: “Shranite. Rdeče brigade v podružnici #Hamas . Neposredna nevarnost. Hkrati veliki porabniki vašega denarja.”

Nevladniki opozarjajo, da ob političnih obsodbah napadov Hamasa na Izrael “ne bi smeli pozabiti na temeljni vzrok nasilja v regiji – na izraelsko politiko apartheida, etničnega čiščenja, kolonizacije in popolnega vojaškega nadzora nad palestinskim prebivalstvom”, kar je praktično opravičevanja brutalnosti Hamasa v imenu “dekolonizacije”. Prepričani so, da enostranska podpora Izraelu, ki jo izkazujeta tudi Golob in Fajon, prispeva k stopnjevanju nasilja v regiji. Kritični so, češ da se napadi Palestincev na Izrael obsojajo, medtem ko se izraelski napadi na Palestino obravnavajo kot del pravice do samoobrambe. “Tovrstne izjave ignorirajo kršitve mednarodnega prava Izraela in pravico palestinskega prebivalstva do obstoja, samoodločbe in samoobrambe,” so zapisali, vendar se številni s tem ne strinjajo. Eden uporabnikov družbene platforme X je ob tem zapisal: “KATASTROFA! Vse te “nevladnike” Vlada bogato zalaga z davkoplačevalskim denarjem, za poplavljence pa nimamo, za upokojence nimamo, za zdravje nimamo … imamo pa za financiranje podpornikov najboljših okrutnih morilcev in kanibalov. SRAMOTA!!!”

Foto: X

Medtem, ko je drugi zapisal: “Ko pomnožiš ta spisek pouličarjev s 300.000€ je jasno zakaj je javna blagajna v 1.5 leta prazna! Ker pa bo mandat še 2,5 leta, je nabijanje davkov v nebo bolj jasno! #vstaja”, pri čemer je spomnil na 300 tisoč evrov pomoči prjateljičinemu NVO s strani zdaj nekdanje ministrice za javno upravo Sanje Ajanović Hovnik, ki še danes odmeva v javnosti.

Foto: X

Še dodatna finančna sredstva za financiranje terorizma?
Vlada se je na predlog zunanje ministrice Tanje Fajon (SD) odločila za pomoč Palestincem na Bližnjem vzhodu poslati 150.000 evrov. Poslal jih bo kot humanitarni prispevek Agenciji Združenih narodov za pomoč palestinskim beguncem na Bližnjem vzhodu (UNWRA) v letu 2023. Za to se je vlada odločila po grozovitih terorističnih napadih palestinskega terorističnega gibanja Hamas iz Gaze, ki ji že nekaj dni sledijo bombardiranja tako izraelske vojske položajev Hamasa v Gazi kot izraelskih naselij iz Gaze. “Težava te pomoči je“, kot je zapisal Peter Jančič na Spletnem časopisu, “ker je znano, da se denar za pomoč ljudem v hudi stiski praviloma preteka za oboroževanje in infrastrukturo teroristov Hamasa, ki imajo ob zelo revnem prebivalstvu v velikih stiskov veliko sredstev za rakete in oborožitev”.

Umik podpore in prekinitev gospodarstvenega sodelovanja z Izraelom
Goloba in Fajon so pozvali k takojšnjemu umiku izjav podpore Slovenije Izraelu. Obenem bi morali po prepričanju podpisnikov prekiniti gospodarsko in politično sodelovanje z Izraelom ter priznati Palestino kot samostojno državo. Kot navajajo na Facebooku so to “prvi koraki, s katerimi bo Slovenija začela zahtevati spoštovanje mednarodnih obveznosti s strani Izraela, slovenska vlada pa izpolnjevati predvolilne obljube,”.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine