19.4 C
Ljubljana
ponedeljek, 8 avgusta, 2022

V strelskem spopadu med migranti en mrtev in več ranjenih

Piše: Ivan Šokić

Srbski organi pregona še vedno iščejo migrantsko tolpo odgovorno za streljanje v gozdu nedaleč od madžarske meje, do katerega je prišlo v zgodnjih jutranjih urah v nedeljo 3. julija 2022. To je bil že drugi strelski spopad v zadnjih nekaj dneh

Srbske oblasti so v povezavi z incidentom aretirale 26-letnega Afganistanca, ki ga sumijo umora in poskusa umora. Do streljanja je prišlo zaradi spopada med afganistansko in pakistansko tolpo migrantov. V spopadu je bil en migrant ubit, sedem pa je bilo ranjenih.

Domačini iz Subotice, ki se nahaja južno od madžarske meje, se medtem bojijo za lastno varnost. Organizirali so tudi protest na katerem so srbske oblasti pozvali, da migrante, ki se zbirajo v okolici sprejemnega centra preselijo drugam.

“Kako naj še mirno spim po takem incidentu?” je bila obupana lokalna prebivalka. “Nikoli ne vem, kdaj bo nekdo prišel iz koruznega polja in me napadel s pištolo. Če psi lajajo si več ne upam sama iti ven preveriti zakaj.”

Zaradi strelskega spopada med Afganistanci in Pakistanci je bilo v bolnišnico prepeljanih sedem ljudi s strelnimi ranami. Med njimi je bila tudi 16-letna iranska migrantka.

Migranti pa niso streljali samo eden na drugega, temveč so streljali tudi na policijo, zaradi česar je srbski notranji minister Aleksandar Vulin odobril rabo strelnega orožja. Medtem ko srbska policija še vedno išče vse vpletene v streljanje, pa naj bi srbska žandarmerija pridržala iskanega terorista.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine