17.9 C
Ljubljana
torek, 24 maja, 2022

V stranki Resni.ca sporočajo: “Upora ne bo več”

Piše: Sara Kovač (Nova24tv)

Kriminalisti so se okoli 9. ure zjutraj zglasili na domačem naslovu Zorana Stevanovića predsednika stranke Resni.ca, kjer je potekala hišna preiskava. Kasneje so preiskali tudi sedež stranke Resni.ca. Iskali so dokaze z očitanim kaznivim dejanjem po 302. členu 2. odstavka kazenskega zakonika oziroma hujskanja k upiranju in kot so sporočili na svoji Facebook strani Resni.ca, so kriminalisti zasegli več predmetov. 

Spomnimo, da so policisti v torek zvečer, ko so izbruhnili nasilni izgredi pridržali Zorana Stevanovića, organizatorja protestov. Njegovo 48-urno pridržanje še traja, izteče pa se danes zvečer. Aretirali so ga zaradi suma storitve kaznivega dejanja hujskanja k upiranju in ga na policiji tudi zaslišali. Stopil je tudi že pred preiskovalnega sodnika.

“Policija je naredila preiskavo na domu Zorana Stevanovića, preiskavo v pisarni ter preiskavo avtomobilov, in sicer v prisotnosti njega, žene in odvetnika. Zasegli so več predmetov”, so sporočili iz stranke Resni.ca.

foto: Siol.net

Stranka protestov ne bo več organizirala
Sporočili so še, da naslednjega “upora” ne bo več. “Žal vam moramo sporočiti, da ga v stranki Resni.ca ne smemo organizirati, saj s tem ogrožamo svobodo Zorana.”

 

Sorodne vsebine