-0.7 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

V sklopu PUM-O programa, ki ga financira država, se mladi učijo o vrlinah islama

Napisal A.S.

V programu za mlade brez dokončane šole, PUM-O (Projektno učenje za mlajše odrasle), ki deluje v sklopu Regionalnega centra za razvoj, financiranega iz strani Republike Slovenije, so se učenci in udeleženci programa v Zagorju učili o tem zakaj je muslimanska molitev dobra za telo.

V Regionalnem centru za najstnike, ki ga financira RS učijo o islamu in o tem zakaj naj bi muslimanska molitev dobro vplivala na fizično telo.  Na Facebook profilu PUM-O Zagorje je bil 5. februarja tega leta objavljen naslednji zapis: »Včeraj smo si pogledali, kakšno je verovanje muslimanov, kako dojemajo smrt, kako žalujejo in zakaj njihova molitev (namaz) tako dobro vpliva na fizično telo.«

Foto: PUMO-O Zagorje Facebook profil

Ob tem se moramo vprašati, če ne gre predvsem za nov primer indoktrinacije mladine, ki jo lahko opazimo tudi drugod v Evropi sorazmerno s porastom priseljencev iz muslimanskih dežel in njihovih potomcev. Mufti islamske skupnosti v Sloveniji Nedžad Grabuš je sicer že leta 2015 v oddaji Odmevi na RTV izjavil, da naj bi bili čez dvajset let Slovenci večinoma muslimanske veroizpovedi.

Zadnje novice

Sorodne vsebine