13.6 C
Ljubljana
sreda, 27 oktobra, 2021

V Sarajevu pred slovenskim veleposlaništvom so protestirali skrajni islamisti! Njihov vodja prihaja iz vrst salafistov!

Piše: Nina Žoher (Nova24tv)

Pred slovensko ambasado v Sarajevu se je zbralo nekaj deset članov bosanskega političnega gibanja “Vjera, narod, država”, ki so skandirali: “Bosna, Bosna!”. Kot kaže so se k podpihovanje nezadovoljstva okrog domnevnega “non paperja” o Balkanu, ki sploh ne obstaja, pridružili še bošnjaški islamisti. Znano je namreč, da je ustanovitelj političnega gibanja pripadnik skrajne islamske ločine salafistov in njihov nekdanji vodja Sanin Musa.

Sodeč po posnetkih iz protesta, ki so zaokrožili po družabnih omrežjih, je mogoče videti, da so bošnjaški islamisti protestirali v maskirnih uniformah, zelenih baretkah, z zelenimi zastavami z mesecem in zvezdo. Pred prihodom je protestnike postrojil in v arabskem jeziku pozdravil njihov vodja. Sledila je molitev, petje, nato pa so se odpravili proti slovenski ambasadi.

Janša poudarja, da se Slovenija z razpadom SFRJ ne ukvarja več
“Z razpadom SFRJ se v Sloveniji (razen tistih, ki jim je bila intimna opcija) ne ukvarjamo več vse od 1991, ko smo odšli na svoje. Ostalim državam, ki so nastale na njenem ozemlju, želimo mir in napredek ter EU perspektivo. SLO in drugi ekstremisti, ki sejejo kaos, pa le škodijo,” je v odzivu na dogajanje, v katerega so se vključili bošnjaški islamisti, poudaril slovenski premier Janez Janša.

Znano je, da politično gibanje “Vjera, narod, država” temelji na islamski veri. Po besedah njegovega ustanovitelja je bilo le to lansko leto osnovano za vse tiste vernike, ki naj bi vedeli, kakšen pomen imata narod in država, in domoljube, ki se obračajo k veri, poroča 24ur.

Za afero socialisti in skrajni islamisti
Potem, ko je dopisnik časopisne hiše Delo iz Bruslja Peter Žerjavič na Twitterju objavil zapis, kako naj bi se v bruseljskih krogih že nekaj šušljalo o obstoju tako imenovanega non-paperja o Balkanu, ki naj bi ga pripravil premier Janša in naj bi temeljil na etničnem razumevanju meja, se je kaj kmalu izkazalo, da gre za novo napihnjeno laž, ki je namenjena diskreditaciji slovenskega premierja. Janša je Žerjaviču sicer že v odzivu pojasnil, da je predsednika Evropskega sveta Charlesa Michela nazadnje srečal lani. “Težko bi mu tako februarja ali marca letos karkoli fizično predal, kot piše obskurni splet, ki ga navajate. Slovenija sicer resno išče rešitve za razvoj regije in EU perspektivo držav Zahodnega Balkana, s takimi zapisi pa se ravno ta cilj skuša onemogočiti.”

Kaj kmalu so Žerjaviču iz Bruslja sporočili, da zgodba ne pije vode. Za vse je bila kriva bruseljska zmeda. Zapisal je namreč: “Očitno spet dan bruseljske zmede. Zdaj v Evropskem svetu pravijo, da ne morejo potrditi, da so prejeli non-paper …” Premier Janša se je na debuloze Žerjava seveda odzval in zapisal: “Povsem očitno ste eden bistvenih sestavnih delov te zmede. Vse, samo da bi škodili Sloveniji. In EU. Dno od dna.” Zanimiva je nedvomno tudi informacija, da je avtor omenjenega članka Sead Numanović v preteklosti pisal hvalospeve Tanji Fajon, ki je seveda tako, kot je v navadi, vnovič izražala skrb na račun afere, ki seveda ne obstaja.

Bošnjaški član predsedstva BiH Šefik Džaferović, se je v petek po telefonu pogovarjal z Janšo, potem ko ga je ta poklical in obvestil, da ne obstaja non-paper, ki bi ga bilo mogoče povezati s slovensko vlado in bi vseboval spremembe meja ali spodkopavanje ozemeljske celovitosti BiH, so sporočili iz predsedstva BiH. Janša je poudaril, da Slovenija podpira suverenost in ozemeljsko celovitost BiH, kot tudi njeno evroatlantsko pot ob popolnem spoštovanju daytonskega mirovnega sporazuma. S tem je seveda levičarjem propadel še en konstrukt.

Glede na to, da je črno na belem, da si Slovenija želi, da bi države, ki so nastale na ozemlju nekdanje skupne države, uživale mir, napredek ter EU perspektivo, je žalostno, da so se v vse skupaj sedaj vključili še bošnjaški islamisti. Ekstremizem namreč nikoli ne prinese ničesar dobrega.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine