2.5 C
Ljubljana
nedelja, 28 novembra, 2021

V režimskem glasilu Delo: »Šarec je v slovenski politiki to, kar je Dončić na košarkarskem parketu.«

Ustanoviteljica Mediane, inštituta za raziskovanje trga in medijev ter sociologinja Janja Božič Marolt, je podobno kot član Foruma 21 Jože Mencinger, ki je nedavno v Delu zapisal, da je Marjan Šarec “najboljši predsednik vlade doslej”, v intervju za današnjo Sobotno prilogo Dela, »zapela« neverjeten hvalospev aktualnemu predsedniku vlade.

Po njeno predsednik vlade Marjan Šarec ravno prav tako modro, kot je to nekoč počel Janez Drnovšek, ki je kot predsednik vlade stvari vedno dobro premislil, šele potem pa odreagiral. »Velika umetnost je tudi, da zna uporabljati jezik, ki ga ljudje razumejo.«

V nadaljevanju pa je za primer vzela uspešnega slovenskega košarkarja Luka Dončića. »Kje iščemo vzroke za njegov uspeh? Zagotovo v njegovem talentu in dolgoročnem garaštvu, Seveda je bil tudi v pravem času na pravem mestu, za kar je poskrbela mama, ima dobre trenerje  in dober menedžment.«

Potem pa je dodala neverjetno lizunsko izjavo, ki je nedvomno vredna režimskega glasila, ki je bilo nekoč glasilo CK ZKS, danes pa je to tovarniško glasilo Kolektorja, ki je v lasti Stojana Petriča:

»Šarec je v slovenski politiki to, kar je Dončić na košarkarskem parketu. Zakaj? Menim, da je izjemen talent in da je njegova velika prednost, da izhaja iz ljudi in zna zato bolje spregovoriti ljudem. V literaturi piše, da so družbena in politična mnenja predvsem intuitivna. Šarec torej zna prisluhniti, ne izhaja le iz sebe, ampak tudi iz ljudi.«

Seveda je izjava ponižujoča za najboljšega slovenskega košarkarja in vse, ki razmišljajo s svojo glavo. Na socialnem omrežju twitter so se zato že pojavili številni kritični odzivi.

Predsednik SDS Janez Janša je ob tem na twitterju zapisal:

»Danes nam je @Delo sporočilo, da so @luka7doncic vrgli iz 6 klubov, nato pa so mu vplivni strici kljub izpadu na kvalifikacijah zagotovili mesto v državni reprezentanci. Provizije iz #2tir delajo čudeže«

Seveda ima predsednik SDS v mislih dejstvo, da se Petričev Kolektor poteguje tako za gradnjo drugega tira železiške proge Divača – Koper, kot tudi za gradnjo druge tunelske cevi predora Karavanke. In zato je pripravljen rdeči tajkun Stojan Petrič, ki je tudi član Kučanovega foruma 21, storiti vse; tudi preko svojega medija prav osladno hvaliti Marjana Šarca. Vse zato, da bi dobil tako željeni milijardni posel.

Predsednik vlade Marjan Šarec pa bo kmalu še sam sebi začel verjeti, da je sposoben predsednik vlade. A, njegov padec bo že jeseni precej boleč, saj se bodo takrat že začeli kazati prvi znaki zgrešene politike vladajoče koalicije. No, nekateri so pravzaprav že tukaj. Z dvigom minimalne plače so se podražili vrtci in domovi za starejše, prav tako pa to vpliva na druge podražitve. In tudi na socialne prijemke.

Vlada je v dobrih štirih mesecih neverjetno povečala fiksne državne izdatke. Zato je trenutno tudi tako popularna. In tudi zato, ker vzdržuje obstoječe stanje statusa qvo, kar številnim lobojem povezanim s Forumom 21, nadvse ustreza. Zaradi tega pa je zaskrbljena Evropska komisija, ki zahteva poročilo v primeru neverjetno razsipnega rebalansa državnega proračuna.

A, pred vrati je nova gospodarska kriza… In, kaj bo takrat naredil Marjan Šarec – Serpetinšek?

Po socialistično je namreč navajen samo deliti, ne pa ustvarjati…

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine