32.5 C
Ljubljana
sreda, 17 avgusta, 2022

V novi številki revije Demokracija: Za kaj v resnici gre v primeru rušenja ministra za okolje in prostor? Janša: »Sodelovanje vodi k dobremu, izključevanje prinaša zlo!« Intervjuja: dr. Tomislav Sunić in Ester Cmor

Piše: M. B.

V novi številki revije Demokracija razkrivamo, za kaj v resnici gre pri obračunu z ministrom za okolje in prostor mag. Andrejem Vizjakom. Opozarjamo, da nam pravna država razpada zaradi levih omrežij, ki so ugrabila slovensko sodstvo in ljudi delijo na prvorazredne in drugorazredne. Povzemamo ekskluzivni intervju, ki ga je dal predsednik vlade in SDS Janez Janša za posebno promocijsko izdajo revije Demokracija. V njem je poudaril, da sodelovanje vodi k dobremu, izključevanje pa prinaša zlo. Z Demokracijo boste vedeli več!

»Gre za nadaljevanje političnega boja zoper delo vlade,« tako je Andrej Vizjak, minister za okolje in prostor, odgovoril na očitke podpisnikov interpelacije iz vrst KUL. Ti se prvenstveno nanašajo na 14 let star posnetek skrivnega in nezakonitega prisluškovanja pogovoru med Vizjakom kot takratnim ministrom za gospodarstvo in razvpitim tajkunom Bojanom Petanom, ki je prek družb v skupini DZS obvladoval Terme Čatež in jih finančno izčrpaval.

Pogovor je bil zagotovo skrivno sneman v prostorih oziroma na območju Term Čatež in z védenjem Bojana Petana. Na to opozarjajo tisti, ki poznajo Petanov način govorjenja. Ti tudi opozarjajo, da Petanov govor na posnetkih ni odraz njegove spontane, neuradne govorice, temveč je nadzorovan, predvsem pa sugestiven, z namenom napeljevanja na odgovore. Pa pojdimo po vrsti …

Celoten članek preberite v reviji Demokracija!

 

V tokratni reviji Demokracija preberite še:

 

»Sodelovanje vodi k dobremu, izključevanje prinaša zlo«

»Današnji protesti, pri katerih je Milan Kučan aktivni udeleženec in spodbujevalec, uporabljajo podobno hujskaško govorico in isto osrednje sporočilo Smrt,« je v intervjuju za posebno (promocijsko) številko revije Demokracija dejal predsednik vlade Janez Janša. Te dni bo je ali pa še bo okoli 200.000 slovenskih gospodinjstev prejelo posebno številko revije Demokracija, ki je namenjena pridobivanju novih naročnikov. Zanjo je spregovoril tudi predsednik SDS in Vlade Republike Slovenije Janez Janša.

 

Škandalozno: Pravna država nam dobesedno razpada

V Republiki Sloveniji pravna država razpada. Res pa je, da o tem ne bi smeli razpravljati ponosni dediči komunistov na čelu s predsednico SD Tanjo Fajon, ki so glavni krivci razpada. Diagnoza bolezni: Pravosodje je izpostava leve ideologije. Novinarji so sužnji pajdaškokapitalističnih lastnikov, ki so presodili, da njihovim oligarhičnim poslovnim strukturam najbolj ustrezajo nesposobne leve vlade. Javne institucije je podedoval v ovčjo obleko kvazidemokracije oblečen volk CK ZK. Komunistična diktatura je dobila demokratično kontinuiteto.

 

Intervjuja: dr. Tomislav Sunić in Ester Cmor

S hrvaškim esejistom in nekdanjim diplomatom prof. dr. Tomislavom Sunićem smo se pogovarjali o konservatizmu, tabujih pri vprašanjih o rasi in rasizmu, skupnih koreninah liberalizma in komunizma ter o drugih zanimivih temah. Rojen je bil leta 1953 v Zagrebu. V letih 1983–1992 je kot politični begunec živel v ZDA, kjer je doktoriral iz politologije, kasneje pa je predaval na Univerzi Santa Barbara v Kaliforniji. Je avtor več knjig, esejev in drugih prispevkov v angleščini, francoščini, nemščini in hrvaščini. Pogovarjali smo se tudi z argentinsko-prekmursko gospo Ester Cmor, ki je polna energije. Bila je pianistka, plesalka, manekenka, igralka, študirala je umetniško ličenje in restavratorstvo. Sodelovala je v cirkusu, v radijski oddaji in zbira dragocen zgodovinski arhiv.

 

Vlada ima posluh za urejanje položaja starejših

Zdajšnja vlada ima posluh za urejanje položaja slovenskih upokojencev. To se prepozna iz njenih prizadevanj za ureditev področja dolgotrajne oskrbe kot za izboljšavo – usklajevanje pokojnin in solidarnostno pomoč skozi t. i. PKP. Po zadnjih podatkih Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje (Zpiz) je v Sloveniji 625.000 uživalcev pokojnin iz obveznega zavarovanja. Za izboljšanje položaja starejših državljanov oziroma upokojencev je vlada najprej pripravila predlog zakona o dolgotrajni oskrbi, ki je z nekaterimi dopolnili doživel že dve obravnavi v državnem zboru. Poleg tega je vlada omogočila graditev 18 novih domov za starejše, prejšnje vlade v to infrastrukturo niso vlagale vsaj 15 let.

 

Nezakoniti migranti še vedno vdirajo na Poljsko

Migrantska kriza na Baltiku se nadaljuje. Poljska za zdaj učinkovito brani svoje meje. Poljski premier tudi na obisku v Sloveniji, Janez Janša izrazil podporo Poljski. Beloruski režim zahteva humanitarni koridor za migrante. Poljski mediji poročajo, da bodo migranti začeli iskati nove poti. Migrantski krizi na meji med baltskimi državami in Belorusijo, ki so posledica hibridnega vojskovanja beloruskega režima, še vedno ni videti konca.

 

Vabljeni k branju aktualnih, zanimivih in analitičnih kolumn!

 

Vabljeni k nakupu Demokracije! Z njo boste vedeli več!

foto: Demokracija

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine