9.3 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

V novi številki revije Demokracija preberite: Diverzanti, ki so državo vzeli za talko

Epidemija COVID-19 je očitno dosegla vrhunec – a ne samo to: vrhunec je dosegla tudi povsem nedržavotvorna drža tako opozicije kot mainstream medijev ter seveda celotnega civilnodružbenega zaledja tranzicijske levice, ki je državo vzela za talko.

 

V nedeljo, 25. oktobra, se je Slovenija na precej intimen način spomnila dneva suverenosti v spomin na odhod zadnjega vojaka JLA oz. zadnjega kontingenta vojske, ki se je začela umikati julija 1991 po sklepu predsedstva SFRJ. Do umika, ki je bil še malo pred osamosvojitvijo načrtovan kot dveletno obdobje, je prišlo v štirih mesecih. No, simboli agresorske armade in strukture KOS JLA so se hitro spet udomačile v Sloveniji in prav v teh dneh so dediči totalitarne titoistične ideologije pokazali, da so za oblast pripravljeni prelivati tudi kri – tako kot so to storili že leta 1945 in pred tem.

Če bi se RTV tako obnašala leta 1991…

Nekaj je jasno: če bi se RTV Slovenija tako kot sedaj obnašala leta 1991 v času agresije JLA, bi slednja verjetno zmagala v vojni. Dokazov o tem, da nacionalna televizija sodeluje v organizirani diverziji proti državi, je preveč, da bi lahko vse našteli na enem mestu, medtem ko velika večina osrednjih medijev in mnenjskih voditeljev praktično trzne ob vsakem malo »glasnejšem« tvitu, ki ga napiše premier Janez Janša. Slednjega so zaradi kritike na račun STA in Dnevnikove novinarke Mete Roglič znova »špecali« evropski zvezi novinarjev. A na laž jih tokrat ni postavil kateri od »desnih« medijev, pač pa Tomaž Drozg, direktor družbe Adria Media in kolumnist. »Mediji lojalni tranzicijski levici posredno ali neposredno nadzirajo več kot 90 odstotkov vse slovenske medijske krajine. Kdo je potem nevaren? Orbanizacija slovenskih medijev je (za zdaj) le uporabna politična fraza. Kaj torej sploh želi Fajonova?« se je v svoji kolumni na portalu Metropolitan vprašal Drozg.

(Celoten članek si preberite v novi številki revije Demokracija.)

Zadnje novice

Sorodne vsebine