5.8 C
Ljubljana
torek, 6 decembra, 2022

V novi številki revije Demokracija: 3 × PROTI siromašenju Slovenije! Referendumska nedelja: odločitev, ki bo zapečatila našo prihodnost! Komisija namenjena uničenju Demokracije! Ekskluzivna intervjuja: Janez Janša in Andrej Grah Whatmough

Piše: M. B. 

V novi številki revije Demokracija pišemo o nedeljskem trojnem referendumu, ki bo odločal o naši prihodnosti, o Radioteleviziji Slovenija, ki so jo ugrabili agresivni levičarski aktivisti, in o parlamentarni preiskovalni komisiji, ki je namenjena uničenju Demokracije in televizije Nova24TV, pa o rezultatih lokalnih volitev. Objavljamo ekskluzivni intervju s predsednikom Slovenske demokratske stranke Janezom Janšo. Pred nedeljskim referendumom smo se pogovarjali tudi z generalnim direktorjem RTV Slovenija Andrejem Grahom Whatmoughom. Z Demokracíjo bóste védeli vèč!

 To nedeljo, 27. novembra, se bomo državljanke in državljani Slovenije odpravili na volišča, kjer bomo glasovali o treh škodljivih zakonih Golobove koalicije, s katerimi si ta želi podrediti Radiotelevizijo Slovenija, ukiniti dolgotrajno oskrbo pomoči potrebnim in povečati število ministrstev s 17 na 20, s čimer bi postali evropski rekorderji.

 Težko je nasprotovati pravniku dr. Mateju Avblju, ki je tako imenovani novi zakon o RTV označil za protiustavnega. »Ker je nekje treba začeti, sem, čeprav sem tiho upal, da bo šel lahko ta strupeni kelih mimo mene, svoj nos vendarle pomolil v besedilo novega zakona o RTV. Tistega, o katerem boste glasovali na skorajšnjem referendumu. Bil sem šokiran,« je uvodoma zapisal dr. Avbelj.

Celoten članek preberite v reviji Demokracija!

V tokratni reviji Demokracija preberite še:

Referendumska nedelja: odločitev, ki bo zapečatila prihodnost

Po prelomnih predsedniških in lokalnih volitvah v nedeljo sledi še odločanje na treh vzporednih referendumih, in sicer o dolgotrajni oskrbi, RTV Slovenija in birokraciji. Pobudnik vseh treh referendumov je SDS, vendar je zanje zbrala podpise volivcev na terenu, kar pomeni, da predlog za referendume ni prišel samo po strankarski liniji. Predlagatelji referenduma tako pozivajo volivce, naj vse tri vladne zakone na referendumu zavrnejo. Pot do zavrnitve bo sicer težka, saj je na eni strani Golobova vlada oz. koalicija v dvojni prednosti: zakon bi na referendumu obveljal v primeru premajhne udeležbe ali pa v primeru, če bo ob zadostni udeležbi več glasov ZA kot PROTI. Zato se je potrebno udeležiti referendumske nedelje in glasovati PROTI!

SDS zmagovalka lokalnih volitev že petič zapored

Udeležba na tokratnih lokalnih volitvah je bila 47,47-odstotna, za župane je bilo oddanih 798.835 glasovnic, od tega je bilo 15.374 neveljavnih. V prvem krogu so bili župani izvoljeni v 165 občinah, od tega v šestih mestnih občinah. V 47 občinah bodo župane izbirali v drugem krogu, ki bo 4. decembra. V 51 občinah novi župani niso imeli nobenega protikandidata. Na volitvah je tudi tokrat zmagala Slovenska demokratska stranka (SDS), ki je po prvih neuradnih podatkih prejela 494 neposrednih mandatov svetnikov in svetnic v mestne in občinske svete. Gre za občine, kjer člane občinskih svetov volijo po proporcionalnem sistemu.

Intervjuja: Janez Janša in Andrej Grah Whatmough

Pred referendumsko nedeljo smo se pogovarjali s trikratnim predsednikom slovenske vlade, dvakratnim predsedujočim Svetu Evropske unije in predsednikom Slovenske demokratske stranke Janezom Janšo. Med drugim smo ga vprašali, kako komentira delovanje Golobove vlade, zakaj je v nedeljo na referendumih treba trikrat glasovati proti, in kako komentira izid nedavnih predsedniških volitev ter s tem povezane špekulacije. Pogovarjali smo se tudi z generalnim direktorjem RTV Slovenija Andrejem Grah Whatmoughom, ki pravi, da je zelo pomembno, »da javnost razume, o čem bo odločala na referendumu o RTVS«.

Zdaj je jasno: komisija namenjena uničenju Demokracije

»Če grem v Mercator in kupim žemljo, ali to pomeni, da jaz financiram Mercator? Ne!« je na seji preiskovalne komisije dejal Jože Biščak. Izkazalo se je, da člani komisije sploh ne vedo, kaj pomeni »financiranje gospodarske družbe«. Poslanci vladajoče leve koalicije so pretekli teden na seji parlamentarne preiskovalne komisije glede sumov domnevnega financiranja političnih strank kot pričo zaslišali nekdanjega direktorja Novih obzorij in nekdanjega urednika revije Demokracija Jožeta Biščaka.

Prim. Janez Remškar: »Ukanjevalci« so spet na delu

Najprej o tem, kaj pomeni beseda ukaniti? To pomeni preslepiti, narediti nekaj namerno, da nekdo zaradi napačnega sklepanja ali ravnanja ne doseže tega, kar namerava, kar bi v bistvu rad! Spoštovani bralci! Ali vam je jasno, zakaj referendum o DO (dolgotrajni oskrbi)?  Prepričan sem, da ne! Soočenje, v katerem sem sodeloval sam, o tem, kaj naj bi prinesla, pravilno rečeno bo odnesla novela zakona, ki ga je pripravila vlada Roberta Goloba, če bomo glasovali ZA, in kaj prinaša sprejeti zakon vlade Janeza Janše, če bomo glasovali PROTI, je vneslo popolno zmedo med ljudi! In to je pravi namen vladajoče koalicije!

V Ljubljani migrant krvoločno zabodel žensko

V Ljubljani je migrant iz Eritreje zabodel žensko. Prihaja tudi k nam migrantsko nasilje, ki ga vidimo v tujini? Gre za starega znanca policije. Slovenija lahko postane migrantski žep. V tem primeru se lahko pripravimo na še več tovrstnih krvavih novic. Ko so se v drugi polovici prejšnjega stoletja začeli oglašati prvi glasovi, ki so svarili pred negativnimi posledicami množičnih migracij v Zahodno Evropo v Angliji, Franciji, Nemčiji in drugje, so bili utišani, češ da širijo predsodke in teorije zarot. Danes velja enako za vse, ki opozarjajo na veliko demografsko zamenjavo. Vladajoči razred, liberalne elite, financerji nevladnikov in osrednji mediji želijo utišati vse, ki nasprotujejo temu genocidnemu projektu in multikulturnemu eksperimentu.

Rusi v odgovor na vojaške poraze rušijo civilno infrastrukturo

Ukrajinske sile zadale ruskemu agresorju težak udarec. Rusi v odgovor na vojaške poraze rušijo ukrajinsko civilno infrastrukturo. Milijoni Ukrajincev brez elektrike. Eksplozija rakete na Poljskem pretresla svetovno javnost. Bojazen pred reprizo blokovske delitve sveta. V Ukrajini si ruske vojaške sile ližejo rane, potem ko so jim pretekli teden ukrajinske sile zadale hud udarec, s tem ko so osvobodile prestolnico Herson v Hersonski regiji. Ukrajinci pa se medtem pripravljajo na novo napredovanje na ozemlje, ki ga je na jugu države zavzela Ruska federacija, katere sile nadaljujejo z bombardiranjem ukrajinske kritične infrastrukture.

Vabljeni k branju aktualnih, zanimivih in analitičnih pogledov, kolumn in tribun Metoda Berleca, Jožeta Biščaka, Mirana Černeca, Štefana Šumaha, Aleksandra Ranta, Staneta Grande, Zale Tomašič, Michaela P. Tremoglie, Janeza Remškarja, Tadeja Iana, Petra Marka Taseja in Matevža Tomšiča.

Vabljeni k nakupu Demokracije! Z njo boste vedeli več!

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine