15.4 C
Ljubljana
nedelja, 16 junija, 2024

V novi številki Demokracije preberite: Robert Golob s kriminalisti nad medijsko hišo Nova24TV

Piše: Vida Kocjan

V sredo, 29. maja 2024, le deset dni pred evropskimi volitvami, je v prostore neodvisne opozicijske televizijske hiše Nova24TV »vdrla« policija in začela s hišno preiskavo pisarne voditelja najbolj gledane oddaje Kdo vam laže ter imetnika svetovnega rekorda Borisa Tomašiča.

Skoraj sočasno so se pojavili tudi na domu voditelja. Zasegli so mu računalnik in telefon.

Zlorabljena preiskovalna komisija

Razlog za preiskavo je bila prijava v politične namene zlorabljene preiskovalne komisije, za katero je nekdanja predsednica Mojca Šetinc Pašek v oddaji na POP TV, hišni televiziji Gibanja Svoboda, dejala, da je bil namen ustanovitve omenjene komisije v tem, da se obračuna s političnim nasprotnikom. Na dogajanje 29. maja se je odzval tudi prvak opozicije Janez Janša in med drugim izpostavil: »Si predstavljate hrup, če bi policija 14. aprila 2022 pod kakršnim koli izgovorom izvedla preiskave na 24 ur?«

Tako očitni in brutalni zlorabi policije pred volitvami še nismo bili priča

Boris Tomašič je razkril, da je policija prišla na podlagi naloga politično zlorabljene komisije. Dejal je, da so mu policisti zasegli telefon in računalnik ter mu s tem onemogočili delo, kar je v bistvu osnovni namen. »Osnovni namen je pridobiti, temu se reče phishing, podatke, da bi nam nekaj podtaknili. Kaznivega dejanja ni bilo,« je dodal.

Celoten članek si lahko preberete v tiskani izdaji Demokracije!

Tednik Demokracija – pravica vedeti več!

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine