15.9 C
Ljubljana
torek, 21 maja, 2024

V novi številki Demokracije preberite o balkansko-mafijskem načinu delovanja: Janković, Golob ter sporni balkanski posli in naveze, pa tudi razkritja o graditvi kanalizacije C0

Piše: Vida Kocjan

V Sloveniji dobivamo novega »botra«. Zadnjega šefa partije Milana Kučana kot »botra« namreč vse bolj nadomešča ljubljanski župan Zoran Janković. Očitno je, da je predsednik vlade Robert Golob Jankoviću vse bolj podrejen.

Povezave med Kučanom in Jankovićem segajo že desetletja nazaj, ko je bil slednji še vodilni v Mercatorju, kjer je po politični liniji nasledil Mirana Goslarja. Da ga je nastavila politika, je Jankoviću v enem od srečanj zabrusil že takratni predsednik vlade in LDS Tone Rop, vse to pa so naključno posnele tv-kamere. Brez botra Jankovićevega imenovanja na vrh Mercatorja ne bi bilo. Povezave med Robertom Golobom in Jankovićem pa segajo že najmanj desetletje nazaj, ko je bil Golob v Jankovićevi stranki Pozitivna Slovenija postrešček. Pravzaprav je bil Golob podpredsednik Pozitivne Slovenije, ki ji je predsedoval Zoran Janković. Golob je nato, verjetno po dogovoru, prešel v Stranko Alenke Bratušek (SAB), kjer je prav tako prevzel podpredsedniško mesto.

Za Goloba Janković kraljica

Kako zelo je Golob podložen Jankoviću in Kučanu, je razvidno tudi iz njegovih besed, ko je 23. januarja 2022 na kongresu stranke Pozitivna Slovenija Jankovića primerjal s kraljico na šahovnici, glavno orožje za zavarovanje kralja Milana in najmočnejše orožje levice.

Ne samo botrstvo v Sloveniji, Robertu Golobu, ki je pozneje odkupil stranko Z.Dej od Jureta Lebna in jo preimenoval v Gibanje Svoboda, je podložnost Milanu Kučanu in Zoranu Jankoviću izredno pomembna tudi zaradi njegovih poslov v državnem podjetju Gen-I, katerega povezave segajo tudi na Balkan. Kučanu po neuradnih podatkih nagaja zdravje, je pa zato toliko agilnejši Zoran Janković. Njegove povezave z nekaterimi državami na območju nekdanje skupne države SFRJ so namreč zelo močne. Te pa potrebuje tudi Golob, za kar je pripravljen županu Jankoviću ustreči za vsako ceno in na vsakem koraku.

Celoten članek si lahko preberete v tiskani izdaji Demokracije!

Tednik Demokracija – pravica vedeti več!

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine