0.3 C
Ljubljana
petek, 8 decembra, 2023

V novi številki Demokracije preberite: Nenavadno zavezništvo med islamom in levičarji

Piše: Jože Biščak

Ste se kdaj vprašali, kako je mogoče, da (skrajni) levičarji, nevladne organizacije, feministke, skupine LGBT in predstavniki leve politike podpirajo islamiste, čeprav ne zagovarjajo prav nobene od njihovih idej? Odgovor je mogoč en sam: oboji sovražijo zahodno civilizacijo, ki je zrasla na krščanskih temeljih.

Zadnje dni je med levičarji moderno izražati podporo Palestincem, ki jih v veliki večini vodi teroristična organizacija Hamas. To dejstvo jih sploh ne moti, čeprav je Hamas 7. oktobra brutalno napadel in pobijal izraelske civiliste, vdiral v njihova naselja in dobesedno izvajal genocid. Odziv stranke Levica je bil, da je »šlo predvsem za vojaško operacijo, katere cilji so bili nekateri strateški objekti na izraelski strani, simbolično pa tudi za podrtje žičnate ograje, ki zadržuje na zelo omejenem območju palestinsko prebivalstvo«. In so zahtevali priznanje Palestine kot države. Ko je Izrael na napad odgovoril, so levičarji trdili, da je Izrael okupator in da so Izraelci tisti, ki izvajajo etnično čiščenje.

»Borci za svobodo«

Levičarjev sploh ni motilo, da Hamas postavlja svoja izstrelišča za rakete v bližini (ali celo na strehah) šol, vrtcev in bolnišnic. Teroristi se po izstrelitvi umaknejo, izraelska raketa pa uniči njihovo izstrelišče ter povzroči škodo tudi na okolici. Šele nato nastane norija: da Izrael namerno strelja na civilne cilje. Gredo celo tako daleč, da za večino levičarjev pripadniki Hamasa, ki so dokumentirano med napadom na Izrael streljali na starce in otroke, ugrabljali in posiljevali ženske, sploh niso teroristi, ampak »borci za svobodo«, »bojevniki za osvoboditev Palestine« in podobno. Mediji so celo uporabili izraz »pretirano vznemirjeni islamisti«. Taka podpora islamistom daje vsakomur jasno vedeti, da so levičarji brez etike, objektivnosti ali moralnega kompasa.

Človek bi še verjel, da so pri podpori Palestini iskreni, morda celo načelni, češ da ima Palestina pravico do priznanja kot Slovenija, če bi seveda verjeli, da levičarji ne vedo, kakšen je palestinski sistem in kakšni zakoni tam veljajo. Nasprotno od Evrope greš v Palestini, kjer vladajo zakoni islama, v zapor, če žališ Alaha ali preroka, enako se zgodi ženski, ki splavi ali prešuštvuje. Palestina je država, kjer mož lahko pretepe ženo, če česa »ne naredi prav«, in je za to še pohvaljen. Ne poznajo posilstva v zakonu, tudi posilstvo ženske policija zelo redko razišče.

Celoten članek si lahko preberete v novi številki Demokracije!

Tednik Demokracija – pravica vedeti več!

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine