0.3 C
Ljubljana
petek, 8 decembra, 2023

V novi številki Demokracije preberite: Levičarska Golobova vlada nas vodi v propad

Piše: Vida Kocjan

V Sloveniji smo vsak dan revnejši. Če smo imeli še pred lanskimi volitvami nižjo stopnjo inflacije od držav z evrom, se je stanje že junija lani z nastopom vladne koalicije pod vodstvom Roberta Goloba začelo spreminjati. Nedvomno so razlogi za katastrofalno vodenje vlade tudi »usodne« ženske, ki ga obkrožajo, spremljajo in vplivajo nanj pri njegovih odločitvah. 

Za Goloba in posledično za Slovenijo so usodne Vesna Vuković, Tina Gaber, Urška Klakočar Zupančič in Tatjana Bobnar. Vukovićeva je nekdanja novinarka (brez ustrezne izobrazbe), nazadnje portala Necenzurirano. Robert Golob pa ji je kot direktor v Gen-I iz tega državnega podjetja nakazal 103 tisoč evrov, namena izplačila nista nikoli pojasnila. Po lanskih volitvah je postala tiskovna predstavnica Gibanja Svoboda, danes pa je generalna sekretarka stranke, po poročanju medijev in posameznikov strah in trepet vseh v stranki. Skupaj z zaveznico Tino Gaber, nekajmesečno spremljevalko Roberta Goloba, naj bi imeli po navedbah virov na slednjega neverjeten vpliv. Tretja Golobova usodna ženska je Urška Klakočar Zupančič, poslanka, predsednica državnega zbora in soustanoviteljica stranke Gibanje Svoboda. Bila je tudi podpredsednica stranke, vendar je morala po diktatu Roberta Goloba to mesto zapustiti. Menda naj bi se bil vnel boj znotraj navedene trojice usodnih žensk. Četrta za Goloba usodna ženska pa bo najverjetneje Tatjana Bobnar, nekdanja ministrica za notranje zadeve. Sprva je bila Golobova izbranka, nato je morala odstopiti s tega mesta. Po navedbah obeh zato, ker v policije ni dovolj vneto »očistila janšizma«, kakor ji je naročil. Bobnarjeva pa bo, kot kaže, za Goloba usodna zato, ker bo z njeno pomočjo padel s prestola predsednika vlade. Njeno nedavno pričanje pred posebno preiskovalno komisijo v državnem zboru zoper premierja je bilo eksplozivno.

Goloba in koalicijo dohitevajo napake

Ob vsem tem smo priča velikim težavam na področju makroekonomije in gospodarstva. Slovenija je namreč v času vladne koalicije Roberta Goloba prešla med države s precej višjo stopnjo inflacije od povprečja evroobmočja, oktobra letos je ta kar 2,3-krat višja od povprečja. Skrb zbujajoče pa je, da inflacijo poganjajo domači dejavniki, s čimer odpadejo vsi izgovori koalicije Roberta Goloba (Gibanje Svoboda, SD in Levica). Koalicija inflacijo še dodatno hrani, namesto da bi jo reševala. Tako je počela lani, še slabše je letos, ko je v Sloveniji stopnja inflacije nad povprečjem evroobmočja tudi zaradi protigospodarskih reform.

Roberta Goloba in koalicijo tako dohitevajo napake. Pravzaprav se ekonomskemu delu vodenja države skorajda ne posvečajo, koalicija je v razsulu, predsednika pa bolj zanimajo počitnice in potovanja v družbi partnerice. Država pa posluje stihijsko.

Celoten članek si lahko preberete v novi številki tednika Demokracija!

Tednik Demokracija – pravica vedeti več!

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine