16.4 C
Ljubljana
petek, 18 junija, 2021

V novi številki Demokracije preberite: 25 let afere Depala vas – komunistična zarota za uničenje SDS; Nekdanji agent Sove izgubil tožbo proti Černaču; intervjuja: Branko Grims in Marjan Golob

V novi Demokraciji pišemo o 25. obletnici afere Depala vas, katere namen je bil povsem uničiti Janeza Janšo in SDS. Objavljamo sodbo vrhovnega sodišča, s katero je nekdanji agent Sove izgubil tožbo proti poslancu SDS Zvonku Černaču. Objavljamo tudi intervjuja s poslancem SDS mag. Brankom Grimsom in podjetnikom Marjanom Golobom.

 

Dvajsetega marca 1994 bi bil v Sloveniji povsem običajen dan. Vendar ni bil. Kot so kasneje poročali mediji, naj bi bili štirje pripadniki Slovenske vojske pri Depali vasi grobo pretepli in skoraj ubili civilista, kar je bil povod za razrešitev tedanjega obrambnega ministra Janeza Janše.

Tako je bilo videti na zunaj. A ozadje je bilo veliko bolj srhljivo. Milan Smolnikar, ki se je tako rekoč le dan po dogodku znašel na naslovnici Mladine s povito glavo, dejansko ni bil navaden civilist. Šlo je za sodelavca ministrstva za notranje zadeve. To je bil seveda le vrh ledene gore ene največjih političnih zarot doslej. Šlo je predvsem za načrtovan politični umor Janeza Janše, obrambnega ministra iz časa osamosvajanja Slovenije, ki je le slabo leto pred tem dogodkom od Jožeta Pučnika prevzel vodenje SDS. Stranka je ravno tedaj zaznamovala peto obletnico svojega nastanka. Prav v tistem času so se liberalni demokrati pod vodstvom Janeza Drnovška, tudi predsednika vlade, na Bledu združili s frakcijo Zelenih Slovenije, socialisti in pretežnim delom Demokratske stranke (frakcije razpadle SDZ) v novo stranko Liberalno demokracijo Slovenije, ki je bila vse do leta 2004 vodilna stranka slovenske politike. Ves potek dogajanj sta takrat iz ozadja usmerjala zlasti dva »strica« − prvi je bil predsednik republike Milan Kučan, drugi pa nekdanji bančnik in boter vzporedne ekonomije Niko Kavčič, ki je veljal za skrivnega botra Rupel-Bavčarjeve skupine, ki je dve leti in pol prej zapustila Slovensko demokratično zvezo. Janez Drnovšek, ki je s pomočjo karizme nekdanjega naprednega člana predsedstva razpadle SFRJ leta 1992 postal predsednik Liberalno-demokratske stranke in nato še premier, je po volitvah konec leta 1992 v vladi obdržal obrambnega ministra Janeza Janšo – s čimer pa se akterji globoke države niso strinjali, saj je postal prenevaren njenim interesom. Začela se je nova prikrita državljanska vojna, kjer sta si formalno stali nasproti ministrstvo za obrambo in ministrstvo za notranje zadeve, dejansko pa je šlo za spopad demokratičnih sil in globoke države, ki je prek udbovskih struktur obvladovala zlasti kriminalistično policijo in Sovo.

Več si lahko preberete v novi Demokraciji!

V Demokraciji si lahko tudi preberete:

Černačev uspeh proti Udbi: vrhovno sodišče ugodilo reviziji sodb

Bojan Bratuša, eden od nekdanjih najvplivnejših članov Slovenske obveščevalno-varnostne agencije (Sova), je izgubil tožbo zoper nekdanjega in sedanjega poslanca SDS Zvonka Černača, saj je vrhovno sodišče ugodilo reviziji postopka.

Intervjuja: mag. Branko Grims in Marjan Golob

Poslanec SDS mag. Branko Grims je v intervjuju dejal, da je na lažeh in vsegliharstvu utemeljena apatija glavni strateški cilj tranzicijske levice. Podjetnik Marjan Golob pa meni, da denar ne raste v bankomatu, pač pa je treba gospodarstvo negovati in podpirati.

Janez Janša: SDS je za demokracijo in je proti vsakemu totalitarizmu!

»SDS je za demokracijo in je proti vsakemu totalitarizmu. Na tej osnovi smo pripravljeni vedno in povsod sodelovati v dobro Slovenije, za blaginjo Slovenije z vsakomer, ki brez težav in dodatkov podpiše ta stavek,« je v nagovoru na proslavi ob tridesetletnici stranke poudaril predsednik SDS Janez Janša.

Macron ne zna pospraviti niti lastnega dvorišča, pa bi rad urejal Evropo

Protesti v Franciji ne ponehajo. Macrona so zaradi policijskega nasilja okrcali celo globalisti iz OZN. Francoski predsednik si očitno domišlja, da je neke vrste Napoleon in bi rad urejal Evropo.

Čigava dežela, čigava pravila, kateri simboli in vera bodo tu čez petdeset let?

»Čez petdeset let bo vsa Evropa – po Alahovi volji – muslimanska.« Tako trdi Nordine Taouil, novi podpredsednik Islamskega centra v Belgiji in Velike mošeje v Bruslju. V srcu Evrope.

V novi Demokraciji tudi številni znani kolumnisti!

Vabljeni k branju nove Demokracije – z njo boste vedeli več!

Zadnje novice

Sorodne vsebine