14.3 C
Ljubljana
torek, 3 avgusta, 2021

(VIDEO) V novi reviji Demokracije: Umor Slovenije! Rdeči džihad ogroža našo državo! Intervju: dr. Matej Makarovič: Šibke stranke in šibke vlade so veliko tveganje!

»V novi reviji Demokracija pišemo o umoru Slovenije, rdečem džihadu, ki ogroža našo državo, in slovenskih starših, ki so med finančno najbolj obremenjenimi. Objavljamo intervju s sociologom Matejem Makarovičem, ki opozarja, da je tveganje za izpostavljenost interesnim skupinam iz ozadja v primeru šibkih strank in šibkih vlad razumljivo večje. Vabljeni k nakupu Demokracije in branju politično nekorektnih kolumn!

Urednik Jože Biščak v uvodniku Demokracije: »In zdaj Sloveniji grozi groteskna nočna mora, tempirana bomba, ko bo premier Marjan Šarec, v vladi bo imel med seboj hudo zamerljive stranke, vladala pa bo v resnici Levica iz »opozicije« oziroma globoka država, ki stoji za njo. Zato koalicija ne bo 5 + 1, ampak bo v resnici 1 + 5 oziroma 1 + 1 + 5. In pomislite na to prefinjeno igro, s katero bodo izigrali večinsko voljo volivcev in do obisti zlorabili oblast…«

Več o tem preberite v uvodniku Demokracije!

Vabljeni k branju tudi drugih nosilnih tem!

Predstava globoke države za javnost!

Specializirano državno tožilstvo, ki ga vodi Harij Furlan, je skoraj pet let po številnih kriminalističnih preiskavah vložilo obtožnico za sum korupcije v zdravstvu. Sredi pravosodnih in siceršnjih počitnic so pred kamerami izbranih TV-hiš uprizorili predstavo za javnost in ljudem vrgli pesek v oči. Že 19. decembra 2013 so namreč kriminalisti opravljali preiskave na 58 naslovih na območju policijskih uprav Koper, Ljubljana, Novo mesto, Celje in Maribor…

Rdeči džihad po Slobodanovem receptu

Če levičarji ne bodo sestavili vlade, bo Slovenija dobila nagnusno koalicijo sovraštva in zatohlega klerofašizma. Tako nekako je v radijski oddaji »Labirinti sveta« na nacionalnem (!) radiu – Radiu Slovenija dejal razvpiti novinar Matej Šurc, eden glavnih pobudnikov še bolj razvpite novinarske peticije »571«.

Slovenski starši med finančno najbolj obremenjenimi

Otroci v mesecu juniju prejmejo sezname šolskih potrebščin za naslednje šolsko leto. Namesto brezskrbnih počitnic pa dolgi seznami in dodatni izdatki mnoge družine pahnejo v še globlje stiske. Ni skrivnost, da lahko zneski presegajo tudi 100 evrov in več na otroka. To zlasti pomeni hudo preizkušnjo za družine, ki že tako težko shajajo iz meseca v mesec.

Intervjuja: dr. Matej Makarovič in Franjo Golob

O aktualnem družbenopolitičnem dogajanju v Sloveniji, Evropi in svetu smo se pogovarjali z rednim profesorjem na Fakulteti za uporabne družbene študije v Novi Gorci, kjer je predstojnik Oddelka za uporabne družbene študije in predstojnik Inštituta za družbene transformacije. Njegovo področje raziskav so družbene spremembe, identiteta, politična sociologija in sociološka teorija.

Pogovarjali smo se tudi z županom Vuzenice in državnim svetnikom Franjem Golobom, ki hkrati skozi oči lokalnega in državnega politika spremlja aktualno dogajanje na slovenskem političnem parketu. V intervjuju komentira, zakaj Marjan Šarec kljub izkušnjam iz lokalne politike ne bi znal koristiti lokalnim skupnostim in občinam. Žalosti ga odnos države do Koroške, sploh ko gre za 3. razvojno os, kritičen je tudi do financiranja slovenskih občin.

Dr. Marko Kos: Begunci in trk civilizacij

Pred leti sem pisal o nevarnosti selivcev (kar pomeni beseda migrant) zaradi stanja po koncu tega toka. Nisem se oziral na neodgovorne liberalce, ki vidijo samo humanistično plat, ampak na hladne račune o naši prihodnosti, če jih bo vse več. Kajti poznam velikost teh množic, ki je ni mogoče primerjati z nobenim pojavom v Evropi. Gre za milijone ljudi, ki se selijo, ker želijo priti do boljšega življenja v bogati Evropi: Danski, Švedski, Nemčiji in Avstriji.

Tujerodni običaji v Evropi puščajo krvi

V vsem pravovernem muslimanskem svetu, v katerem vlada šeriat, ima življenje posameznika majhno vrednost. V družbi, kjer vlada nasilje, je pač tako. Ubiti ali biti usmrčen, kamenjati ali biti obglavljen, poriniti s stolpa ali biti prebičan. Še manj pa je vredno življenje žensk ali otrok. Življenje žensk in otrok je pravzaprav manj vredno od življenja domačih živali, ki ti pač omogočajo primarno preživetje.

Vabljeni k branju aktualnih in analitičnih kolumn!

Napovednik si lahko ogledate TUKAJ, kolumniste pa TUKAJ.

Vabljeni k nakupu Demokracije! Z njo boste vedeli več!

Zadnje novice

Sorodne vsebine