4.1 C
Ljubljana
petek, 16 aprila, 2021

V novi reviji Demokracija: Zakaj Zoran Janković ni nikoli obsojen? Zakaj njegovi družini ni treba plačevati davkov in jim odpisujejo dolgove? Tranzicijska levica rušilno proti vladi! Brezpravje ali slovensko pravo

V novi številki Demokracije objavljamo dosje o razvpitem ljubljanskem županu Zoranu Jankoviću, ki je vpleten v številne sporne posle. Razkrivamo, kako skuša globoka država s pomočjo opozicije in interpelacij oslabiti vlado. Razgaljamo brezpravje oziroma slovensko pravosodje po letu 1945. O nevarnem turškem sultanu Recep Tayyip Erdoğan smo se pogovarjali s teologom dr. Dragom Karlom Ocvirkom, o problematiki množičnih migracij in veliki demografski zamenjavi pa s predstavnico britanske Patriotske alternative Lauro Towler.

Ljubljanski župan Zoran Janković, ki naj bi se zdaj ponujal za novega mandatarja levice, je pred slovenskim pravosodjem, ki nas želi na vse načine prepričati, da je strokovno in pravično, nedotakljiv. Njegov policijsko-pravosodni dosje je izredno obsežen in edinstven, podoben morda le še dosjejem v državah z najtršimi vladajočimi trdorokci. Odgovor na vprašanje, zakaj je tako, pa najdemo v tem, da Jankoviće ščiti globoka država oziroma mafija. Drugačne razlage tu ni mogoče podati.

Besede, da »mafija ščiti mafijo«, smo si sposodili iz lanske izjave Žana Mahniča, nekdanjega predsednika parlamentarne preiskovalne komisije v zadevi Kangler. Ko je Mahnič tako sodnikom kot tožilcem nastavil ogledalo v nekaterih njihovih poslih, je levi politični pol s pomočjo medijev izvedel pravi medijski linč zoper Mahniča in ne zoper tiste, na katere se je izjava nanašala. Med temi je bil tudi njihov ljubljenec Janković. Mahnič je to pospremil z besedami: »Če mački stopiš na rep, zacvili.«

Celoten članek preberite v reviji Demokracija!

Glavna predstava proti vladi se šele začenja

V noči na soboto se je končala maratonska parlamentarna seja o interpelaciji proti notranjemu ministru Alešu Hojsu. Čeprav interpelacija ni bila izglasovana (zanjo je glasovalo 38 poslancev, 43 jih je bilo proti), pa je očitno dala najbolj vnetim izpostavam političnega podzemlja nov zagon, saj se napovedujejo nove interpelacije (zagotovo bo prva na vrsti kmetijska ministrica Aleksandra Pivec), govori pa se tudi o konstruktivni nezaupnici in ustavni obtožbi predsednika vlade.

Intervjuja: Drago K. Ocvirk in Lauro Towler

O družbenopolitičnem dogajanju v Sloveniji, Evropi in svetu smo se pogovarjali z religiologom in publicistom dr. Dragom Karlom Ocvirkom, ki velja za enega največjih slovenskih katoliških intelektualcev in odličnim poznavalcev islama. Pogovarjali smo se tudi z Lauro Towler namestnico direktorja v britanski organizaciji Patriotska alternativa (Patriotic Alternative), ki se osredotoča predvsem na problematiko množičnih migracij in velike demografske zamenjave.

Poenostavitev poslovanja in manj birokracije

Predsednik vladnega strateškega sveta za debirokratizacijo Ivan Simič je prejšnji teden predstavil predlog ukrepov za poenostavitev poslovanja na davčnem, gospodarskem in okoljskem področju. Pri tem gre v nekaterih primerih tudi za predloge nižjih davkov. Strateški svet je predloge pripravil v treh delovnih skupinah. Pripravljali so jih tri mesece in imeli devet sej. Iz gradiva je razvidno, da so obravnavali veliko število predlogov za debirokratizacijo oziroma poenostavitve.

Brezpravje ali slovensko pravosodje (po letu 1945)

V knjigi Romana Ferjančiča in dr. Lovra Šturma z naslovom »Brezpravje. Slovensko pravosodje po letu 1945« beremo študijo o delovanju slovenskega pravosodja po letu 1945. Ob prebiranju knjige se nam žal rišejo vzporednice z današnjim stanjem v pravosodju. V knjigi Romana Ferjančiča in dr. Lovra Šturma z naslovom »Brezpravje. Slovensko pravosodje po letu 1945« (Nova revija, Ljubljana, 1998) v prvem delu lahko beremo študijo Romana Ferjančiča o delovanju slovenskega pravosodja po letu 1945, ki temelji na dokumentih iz obdobja 1945−1961 iz arhivskega fonda Ministrstva za pravosodje LRS v Arhivu Republike Slovenije.

Vlada zaostrila ukrepe proti koronavirusu

Zaradi poslabšanja razmer je vlada zaostrila nekatere ukrepe za preprečevanje širjenja novega koronavirusa. Med drugim je odločila, da je od prejšnjega konca tedna obvezno nositi maske na odprtih javnih prostorih, kjer se zbira veliko ljudi, kot so denimo tržnice, avtobusna postajališča in mestna jedra. Maske so od minule sobote v zaprtih javnih prostorih obvezne ne glede na to, ali lahko vzdržujemo medosebno razdaljo dveh metrov. Na prostem je uporaba mask oziroma drugih oblik zaščite obvezna, če ni mogoče zagotoviti dovolj velike razdalje. Vlada je odloka glede mask in odprtja lokalov sprejela minuli petek zvečer.

Kdo res predstavlja tveganje za demokracijo?

Nedavno smo v medijih prebrali, da je poslanec SD Matjaž Han izjavil (Novi glas, 30. 7. 2020), »da imajo Socialni demokrati odgovornost, da Slovenijo zaščitijo pred grobimi posegi v demokracijo, sodstvo in medije«. Ob navedeni izjavi nisem mogel verjeti, da si je lahko Han dovolil kaj takega ob v nebo vpijočih zlorabah sodstva in medijev zadnjega tri četrt stoletja s strani slovenske levice in njenega mafijskega zakulisja oz. globoke države.

Nova propagandna ofenziva migrantoljubcev

Globalisti okrepili pozive za odprtje meja. Zahteve, naj Evropska unija prisili uporne države, kar leti predvsem na višegrajce, naj odprejo meje migracijam. Zvezdniki hlapčujejo globalistom. Podpirajo migracije in raznolikost, sami pa živijo v zavarovanih »belih« mestnih četrtih. Globalistični migrantoljubci so v zadnjih dneh še nekoliko glasnejši kot običajno v pozivih, naj evropske države, predvsem članice Evropske unije, odprejo svoje meje za neomenjeno priseljevanje iz držav tretjega sveta.

V tokratni reviji Demokracija preberite še:

Vabljeni k branju aktualnih, zanimivih in analitičnih kolumn!

Vabljeni k nakupu Demokracije! Z njo boste vedeli več!

demokracija 39 jankovic

M. B.

Zadnje novice

Sorodne vsebine