18.3 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

V novi reviji Demokracija: Tit Turnšek in njegovi rdeči tovariši so proračunsko plačani za sejanje razdora!

Sovražnost do vseh, ki ne mislijo enako, širjenje neresnic in sejanje razdora, simbol katerega je v zadnjih letih v javnem življenju po sovražnih izpadih, ki jih izpostavljamo, postal Tit Turnšek, so prek Zveze združenj borcev za vrednote NOB (ZZB NOB), ki mu predseduje, bogato financirana iz proračuna.

Prilivi, ki jih zveza prejema od proračunskih porabnikov, so se v letih 2016 in 2017 skorajda podvojili, letno dobijo že tričetrt milijona evrov, pri tem pa je Turnšek tako razsipen ali pa tako slab gospodar, da se zvezi nikakor ne uspe izkopati iz minusa. Nekateri njeni hčerinski poslovni subjekti, denimo Svobodna misel, pa so že v stečaju.

Milijonske transakcije in številne nepremičnine

Z več kot osmimi milijoni evrov transakcij iz proračanu, kolikor je zveza s svojimi hčerinskimi ustanovami v petnajstih letih dobila iz proračuna, so postali lastniki 791 kvadratnih metrov poslovnih prostorov na Einspielerjevi ulici po specifikaciji geodetske uprave osrednjem območju središča Ljubljane. To v naravi pomeni 40 poslovnih prostorov, ki jih ZZB NOB za svoje delovanje zagotovo ne potrebuje, saj na zvezi, kot je razvidno iz preglednice, dela v povprečju pet zaposlenih. Kupili so tudi sedem pokritih parkinih prostorov. Gre za nepremičnine v Einspielerjevi ulici 6. Če vam ime ulice ni posebej blizu, naj vam pomagamo s podatkom, da so po izračunu Googla le dve minuti hoda od sedeža (in stolpnice) državnega energetskega giganta, družbe Petrol.

Lastniki, kjer domuje tudi radikalna levica

Na istem naslovu kot Turnškova ZZB NOB ima sedež tudi radikalna stranka Združena levica – Demokratična stranka dela, ki ji predseduje nekadanji poslanec DeSUS Franc Žnidaršič. Na listi Združene levice je bil leta 2014 v parlament izvoljen tudi privrženec socializma venezuelskega tipa Luka Mesec, ki ga je prišel Turnšek pred parlament podpirat, ko je napadel novinarko Petro Sovdat, in večji đel častilcev nekadnjega totalitarističnega levičarskega sistema in levičarskih diktatorjev, ki danes po internih zdrahah v parlamentu sicer sedijo pod znamko Levica. Nekoč verni pripadnik gibanja Hare Krišna iz Trbovelj Primož Siter pa je bil letos v parlament izvoljen s podporo lokalne ZZB NOB, kjer je, čeprav ni star niti 40 let, tudi podpredsednik in skupaj z iz parlamenta izpadlim poslancem SD Janom Škobernetom član Mladinske komisije ZZB NOB, s katero je sicer Turnšek v letno poročilo za 2017 zapisal: »Ne moremo pa biti zadovoljni z našo mladinsko organizacijo, ki tudi v letu 2017 ni izpolnila vseh pričakovanj.« Žnidaršičev ostanek stranke je za ZZB NOB še vedno uporaben, ko potrebujejo podporo za širjenje sovraštva kot pred dnevi na sicer zaradi slabega obiska propadlem shodu v Kopru, uporabljenem za širjenje sovraštva do novinarja javne RTV Jožeta Možine po intervjuju, v katerem se je zgodovinar Jože Dežman kritično opredelil prav do ZZB NOB…

Celoten članek preberite v reviji Demokracija!

Anamarija Novak

Zadnje novice

Sorodne vsebine