9.6 C
Ljubljana
sobota, 15 maja, 2021

V novi reviji Demokracija: Sta Erjavec in Židan pri Šarcu zaščitena, ker sta mu plačevala »na roke«? Kaj je pisala rdeča oblast v uradnih listih? Intervjuja: Patricija Šulin in Marija Stanonik

V novi reviji Demokracija se sprašujemo, ali sta Erjavec in Židan pri Marjanu Šarcu zaščitena, ker sta mu plačevala »na rôke«. Analiziramo, kako uradni lísti razkrivajo totalitarnost povojne komunistične oblasti. Primarij Janez Remškar piše o Mihi Kordišu in njegovem sovražnem govoru. Objavljamo intervjuja z evropsko poslanko Patricijo Šulin ter slavistko in etnologinjo Marijo Stanonik. Z Demokracijo boste vedeli več!

 

Ministra Dejan Židan in Karl Erjavec bi se v normalnih demokratičnih državah že zdavnaj znašla v hudih težavah in v nemilosti pri premierju. Židan zaradi suma porabe denarja iz akcije Naša super hrana za volilne namene, Erjavec zaradi zlorabe obveščevalne službe.

Vprašanje, ki se povsem logično postavlja, je: s čim držita v šahu predsednika vlade Marjana Šarca? Naš vir trdi, da vesta, kako so Šarcu, ko je bil še komedijant, plačevali nastope »na roko«.

Celoten članek preberite v reviji Demokracija!

V tokratni reviji Demokracija preberite še:

Kaj je pisala komunistična oblast v uradnih listih?

Tako za člane sodišča imenujejo vse od sodnikov, odvetnikov notarjev do sodnikov pripravnikov, med njimi pa lahko najdemo tudi delavce, kočarje, poštne uradnike, trgovce, gospodinje, rudarje, čevljarje, tesarje, kmete in celo župnike. Povojna komunistična oblast si je uredila državo po svojih zakonih. V času povojnih zunajsodnih pobojev, likvidacij, montiranih političnih procesov, preganjanj in vsega, kar totalitarnem sistemu pritiče, so oblastniki izdajali tudi uradne liste …

Dokumentarec »Ljubljana pozdravlja osvoboditelje«

Kdo ne pozna »dokumentarnega« filma iz gornjega naslova ali vsaj odlomkov navdušenega sprejema t. i. osvoboditeljev Ljubljane na zgodovinski dan 9. maja 1945? Ti posnetki niso nikoli manjkali ob različnih priložnostih, obletnicah, proslavah, zgodovinskih pričevanjih. Gre za prvorazredni vir, dokument dokumentov, za dokaz zgodovinsko verodostojnega sklepa herojske epopeje osvobajanja slovenskega naroda in njegove prestolnice, seveda pod vodstvom nepozabne Komunistične partije Slovenije.

Intervjuja: Patricija Šulin in dr. Marija Stanonik

Pogovarjali smo se s z evropsko poslanko Patricijo Šulin (SDS), ki je bila v iztekajočem se sklicu Evropskega parlamenta članica in podpredsednica parlamentarnega odbora za proračun, nadomestna članica v odboru za nadzor proračuna ter v odboru za transport in turizem. Na skupni listi SDS-SLS-NLS znova kandidira za evropsko poslanko. Pogovarjali pa smo se tudi s slavistko in etnologinjo dr. Marija Stanonik, ki ima izjemno široko polje znanstvenega delovanja, ki se je v svojem času dotikalo na enem koncu dialektologije in na drugem zlasti slovstvene folklore. Govorila je tudi o svoji zadnji knjigi z naslovom Čebela na cvetu in v svetu.

Poslanec Levice Miha Kordiš in sovražni govor

Govor, ki ga govori Miha Kordiš (zdravniki so dvoživke), je brez dvoma sovražni govor do marsikoga in tudi do mene osebno! V 70. letih preteklega stoletja, v socializmu, v Jugoslaviji, v »odlično organiziranem zdravstvenem sistemu« sem moral marsikdaj v svoji ustanovi delati celo na treh krajih hkrati in za nameček še dodatno popoldne v oddaljeni ambulanti.

Razkrivamo: Šeriat v Evropi je smrt Evrope!

Počasi, a vztrajno se širi seznam mest, v katerih legalno, kot v Veliki Britaniji, ali na pol legalno delujejo »alternativna« sodišča, ki sodijo po teh neevropskih normah, kjer ljudje popolnoma brez problemov živijo po pravilih, ki na podlagi religioznega nauka diktirajo vse ravnanje v življenju. Šeriat zajema vsa dogajanja v življenju, vključno z družinskimi odnosi, dedovanjem, davki, očiščenjem in molitvijo.

Vabljeni k branju aktualnih, zanimivih in analitičnih kolumn!

Vabljeni k nakupu Demokracije! Z njo boste vedeli več!

Zadnje novice

Sorodne vsebine