4.8 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

V novi reviji Demokracija: Sloveniji hočejo ukrasti uspešno prihodnost! Dvoličnost Tanje Fajon! Novi zakon o medijih je darilo RTVS! Slovenski gozdovi kot bančni avtomat SD! Intervjuja: dr. Vinko Vidmar in Marjan Golavšek

V novi reviji Demokracija razgaljamo leve evropske poslance, ki v Bruslju neposredno škodujejo interesom Republike Slovenije. Pišemo o strahu tranzicijske levice in z njo povezanih medijskih hiš pred medijsko normalizacijo. Razgaljamo nepravilnosti v družbi Slovenski državni gozdovi, ki deluje kot bankomat tako imenovanih socialdemokratov. Objavljamo intervjuja z upokojenim stomatologom doktorjem Vinkom Vidmarjem in podpredsednikom Kmetijsko-gozdarske zbornice Slovenije Marjanom Golavškom. Z Demokracíjo boste vedeli več!«

Se še spomnite slovenskega predsedovanja Evropski uniji? Bilo je v prvi polovici leta 2008, tudi takrat je bila na oblasti Janševa vlada. Toda pripadniki tranzicijske levice so naredili vse, da bi Slovenijo še pred predsedovanjem čim bolj oblatili samo zato, ker so bili na oblasti »napačni«. Še več: evropsko javnost so skušali prepričati o diktaturi tudi z razvpito lažnivo novinarsko peticijo s 571 podpisniki.

Zgodovina se očitno ponavlja. Slovenija bo v prihodnjem letu znova predsedovala EU, nedavno pa je premier Janez Janša na pogajanjih o prihodnjem evropskem proračunu ter o kohezijskih sredstvih Sloveniji pridobil zelo ugoden položaj, saj bo v prihodnjih letih Slovenija dobila več kot deset milijard evrov evropskega denarja, od tega večinoma nepovratna sredstva.

Celoten članek preberite v reviji Demokracija!

V tokratni reviji Demokracija preberite še:

Novi zakon o medijih je darilo RTVS

Novi zakon o medijih prinaša kup rešitev, ki se v medijih sploh ne izpostavljajo, saj je histerija okrog spremenjene distribucije RTV-prispevka tako velika, da je praktično vsa skrajna levica na okopih – in kolesih. Bojni kriki privilegirancev s Kolodvorske in njihovih političnih sopotnikov (ki »RTV ne dajo!«) so tako glasni, da vsak glas razuma, ki bi rad izpostavil napredne rešitve zakona, povsem preglasijo.  Zato je prav, da jih – preden ugriznemo v kislo jabolko financiranja RTV − izpostavimo. 

Kršiteljem odloka bodo izrekali globe

Slabša epidemiološka slika v Sloveniji in večini evropskih držav, tudi v neposredni soseščini, je vzrok, da je vlada z odlokom določila začasno obvezno uporabo zaščitnih mask v zaprtih javnih prostorih in obvezno razkuževanje rok. Odlok je vlada sprejela na podlagi ocene strokovne skupine za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19 pri ministrstvu za zdravje.

Intervjuja: dr. Vinko Vidmar in Marjan Golavšek

»Vesel pa bi seveda bil, če bi kdaj dočakal (morda bo Morana milostna) potrebne reforme v zdravstvu, s katerimi bi se skrajšale čakalne dobe na zdravniški ali zobozdravniški poseg. Menim, da bi k temu lahko veliko pripomogla organizacija zdravstva po zgledu Nemčije ali Švice,« je v pogovoru med drugim dejal prof. dr. Vinko Vidmar, dr. dent. med. Pogovarjali smo se tudi s kmetovalcem Marjanom Golavškom iz Matk pri Preboldu, podpredsednikom Kmetijsko-gozdarske zbornice Slovenije in predsednikom Perutninarske zadruge Pivka. Na tokratnih volitvah v organe Kmetijsko-gozdarske zbornice Slovenije znova kandidira, na listi Društva forum za kmetijstvo in podeželje SDS.

O preučevanju slovenskih korenin z genetiko

Značilno je, da se z zgodovino našega naroda ukvarjamo predvsem amaterji. Kriva za to je politična usmeritev sedanjih slovenskih zgodovinarjev (seveda ne vseh!), ki slovensko zgodovino do 19. stoletja preprosto zanikajo z absurdno trditvijo, da smo kot narod nastali šele takrat. Če do takrat nismo bili narod – po tej politični logiki − ni obstajalo ničesar, kar bi bilo narodna zgodovina. O tem bi bilo treba pisati in tako zgodovinopisje razgaliti, toda začnimo na začetku.

Center za tujce Postojna kot soliden hotel

Z jedilnika, ki smo ga iz angleščine prevedli v slovenščino in ga tudi objavljamo, je razvidno, da je prehrana tujcev v postojnskem centru za tujce vrhunska. Obroki so dnevno energijsko ovrednoteni, dnevno prejmejo 3300 kcal in več. Hrana je izredno raznovrstna in se v tednu dni ne ponavlja. Česa takšnega si slovenski državljani večinoma ne morejo privoščiti. Za odrasle tujce je mesečno za tri vrhunske obroke namenjeno od 360 do 407 evrov (brez davka).

Slovenski gozdovi kot bančni avtomat

»Gre za izjemno sofisticirano naštudirani sistem kraje lesa, ki na letni ravni po najbolj optimistični različici državni proračun oškoduje za najmanj 15 milijonov evrov. Številke gredo lahko tudi v večkratnike tega zneska. Vse skupaj močno spominja na metodologijo zdravniško-dobaviteljske mafije, ki izčrpava slovensko zdravstvo.« Razkritje množične nezakonite sečnje slovenskih državnih gozdov in prodaje lesa Avstrijcem na črno ima vse nastavke za eno največjih politično-kriminalnih afer pri nas.

Komunisti »podarili« slovensko zemljo Italiji

Zgodba o tem, da so komunisti Slovencem izbojevali ugodno zahodno mejo, ni nič drugega kot zlagan mit. Resnica je ravno nasprotna. Če ne bi bilo komunistične revolucije, bi se slovenska državna meja bržkone vila globoko na sedanjem italijanskem in tudi hrvaškem ozemlju. Popolnoma jasno je, da v časih, ko narodu oz. domovini trda prede, stopijo v prve vrste domoljubi in za blagor domovine zastavijo tudi svoje življenje. Nesporno je, da so slovenski domoljubi množično odhajali v partizane, da bi obranili Slovenijo pred tujo agresijo…

Neverjetna dvoličnost SD in Tanje Fajon

Tanja Fajon je verjetno najbolj farsična ženska med javnimi delavkami in političarkami v dosedanji zgodovini Slovenije. V dvoličnosti, nedoslednosti, propagandnosti, idolatriji, indoktrinaciji in v lažnem človekoljubju, v lažni morali torej, JI sledijo tudi Ljudmila Novak (NSi), Alenka Bratušek (SAB), Violeta Tomić (Levica) in Irena Joveva (LMŠ). No, ta njihova dvoličnost v primeru človekovih pravic je povsem očitna v primeru žensk…

Migranti tretjega sveta so predvsem strošek

Poziv nemške kanclerke iz leta 2015 je avstrijski kancler označil kot usodno napako. Dve tretjini migrantov tretjega sveta si nikoli ne najde dela. Začaran krog, ki niti najmanj ne koristi državi gostiteljici. V današnji ekonomski situaciji je sprejemanje migrantov popolna norost. Pretekli teden je avstrijski kancler Sebastian Kurz okrcal nemško kanclerko Angelo Merkel, češ da je bil njen poziv migrantom leta 2015 usodna napaka. Gre seveda za znameniti kanclerkin »Zmoremo«, ko je trdila, da lahko Nemčija brez težav sprejme milijon migrantov tretjega sveta, kar je sprožilo migrantski naskok na Evropo.

Vabljeni k branju aktualnih, zanimivih in analitičnih kolumn!

Vabljeni k nakupu Demokracije! Z njo boste vedeli več!

Zahteva za popravek

Na spletni strani elektronskega medija demokracija.si  https://www.demokracija.si/fokus/v-novi-reviji-demokracija-sloveniji-hocejo-ukrasti-uspesno-prihodnost-dvolicnost-tanje-fajon-novi-zakon-o-medijih-je-darilo-rtvs-slovenski-gozdovi-kot-bancni-avtomat-sd-intervjuja-dr-vinko-vidmar-in-marjan-golavsek.html oglašujete številko 37 revije Demokracija, ki je izšla 10.9.2020.

Oglašujete jo z naslovnico, na kateri je fotografija evropskih poslancev Tanje Fajon, Milana Brgleza, Irene Joveve in Klemena Grošlja, na fotografiji pa pripis: »Ljudje, ki želijo Sloveniji slabo«. Pod naslovnico je spremno besedilo s stavkom: »V novi reviji Demokracija razgaljamo leve evropske poslance, ki v Bruslju neposredno škodujejo interesom Republike Slovenije.«

V skladu z določili 26. – 44. člena Zakona o medijih zahtevamo objavo popravka tako besedila kot slikovnega gradiva oglasa revije z naslednjim naslovom in vsebino:

POPRAVEK: Ljudje, ki želijo Sloveniji dobro

Na spletni strani demokracija.si oglašujete 37. številko Demokracije s fotografijo podpisanih evropskih poslancev s pripisom: »Ljudje, ki želijo Sloveniji slabo«. Ta trditev je neresnična in zlonamerna. Nihče od nas ni nikoli izrekel, zapisal ali deloval s slabimi željami za Slovenijo. Nasprotno, Sloveniji in njenim prebivalcem želimo dobro, kar je dokazljivo dejstvo.  

Prvi stavek oglasa »V novi reviji Demokracija razgaljamo leve evropske poslance, ki v Bruslju neposredno škodujejo interesom Republike Slovenije,« v svojem drugem delu vsebuje neresnično trditev, ki ni podprta z dokazi. Evropski poslanci v Bruslju na noben način ne škodujemo interesom RS. O svojem delu v EP redno poročamo in naše delo je preverljivo.    

Tanja Fajon, Milan Brglez, Irena Joveva, Klemen Grošelj,
poslanci RS v Evropskem parlamentu

Zadnje novice

Sorodne vsebine