7.8 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

V novi reviji Demokracija: Šarčeva vlada načrtuje nov rop državljanov! Ob obletnici veličastne zmage čistka v SV! Klofuta Nataši Pirc Musar! Intervjuja: Alojz Kovšca in Edvard Kadič

V novi reviji Demokracija opozarjamo, da Šarčeva vlada z davčno reformo pripravlja nov rop slovenskih davkoplačevalcev. Pišemo o sedemdeseti obletnici ustanovitve komunističnih delovnih taborišč na Slovenskem in kako smo na ustavnem sodišču porazili Natašo Pirc Musar, ki nas je pred leti kot informacijska pooblaščenka neupravičeno oglobila. Objavljamo intervju s predsednikom državnega sveta Alojzom Kovšco. Z Demokracijo boste vedeli več!

 

Slovenija nujno potrebuje korenite davčne spremembe, saj so davki v državi previsoki. Ministrstvo za finance je v javno obravnavo poslalo nekaj predlogov, vendar gre pri tem le za izpolnjevanje obljub Luki Mescu in Levici, predlogi so namreč daleč od tega, kar v državi potrebujemo. V javni obravnavi so predlogi sprememb davčne zakonodaje, za katero na ministrstvu za finance navajajo, da je pripravljena po več pogovorih in usklajevanjih s člani pogajalske skupine Ekonomsko-socialnega sveta.

Davčne spremembe potrebujemo, a kakšne?

Javna obravnava sprememb davčne zakonodaje traja do 1. avgusta, poznavalci pa navajajo, da je zdaj povsem neprimeren čas za to. V času poletnih in predvsem dopustniških mesecev se po njihovem mnenju v javno obravnavo pošiljajo le tisti predlogi, za katere predlagatelji želijo uveljaviti predvsem svojo voljo.

Na ministrstvu navajajo, da se bo po javni obravnavi s končnim predlogom seznanila še koalicija, potem bo sledilo koalicijsko usklajevanje. Zato je mogoče pričakovati, da zdaj predstavljeni predlog ni dokončen. Kljub temu smo spremembe vzeli pod drobnogled. Slovenija namreč nujno potrebuje korenite davčne spremembe oziroma davčno reformo, saj so davki v državi previsoki, vendar pripravljeni predlogi kažejo, da ne bo tako.

Celoten članek preberite v reviji Demokracija!

V tokratni reviji Demokracija preberite še:

Ob obletnici veličastne zmage čistka v SV

Pred 28 leti smo Slovenci po razglasitvi samostojne slovenske države doživeli agresijo JLA in začela se je vojna za Slovenijo. Obrambna vojna je bila za nas, Slovence, uspešna, saj smo iz nje izšli kot zmagovalci. Takrat so naše oborožene sile vodili pogumni in drzni ljudje! Slovenske oborožene sile pod vodstvom obrambnega ministra Janeza Janše in notranjega ministra Igorja Bavčarja ter koordinacijske skupine, ki sta jo vodila, so se namreč odločno uprle agresiji zvezne armade.

Klofuta ustavnega sodišča Nataši Pirc Musar!

Se še spominjate nekdanje informacijske pooblaščenke, sedaj samostojne odvetnice Nataše Pirc Musar? Slednja je leta 2014 oglobila medij, ki ga zdaj berete, in sicer zaradi objave dopisovanja sodnika in novinarja Mladine iz leta 2011. Objava je namreč sprožila precej hude krvi, saj je bila tudi neposreden dokaz za neformalne povezave med novinarji režimskih medijev in sodno vejo oblasti. Članek o dopisovanju med sodnikom Francem Dobrovnikom in novinarjem Mladine Igorjem Mekino je objavila novinarka Demokracije Petra Janša. Seveda je takoj sledila akcija tedanje informacijske pooblaščenje Nataše Pirc Musar…

Intervjuja: Alojz Kovšca in Edvard Kadič

»Za Slovenijo to preprosto pomeni nevarnost, da bomo postali migrantski žep. Dobra volja nemške politike, ki je tolerirala ponikanje migrantov na teritorij Slovenije in njihovo po javljanje v ZR Nemčiji, se je izpela,« je v pogovoru za Demokracijo poudaril predsednik Državnega sveta Republike Slovenije Alojz Kovšca. Pogovarjali pa smo se tudi z znanim komunikacijskim strokovnjakom Edvardom Kadičem, ki je razkril marsikatero zanimivo podrobnost iz svojega poslovnega življenja in tudi to, kaj je osnova dobrega nastopanja v javnosti.

Komunistična delovna taborišča na Slovenskem

Prva komunistična delovna taborišča v Sloveniji so bila ustanovljena že leta 1945! 7. julija je poteklo natančno sedemdeset let od ustanovitve prvih delovnih taborišč za družbeno koristno delo v Sloveniji, ki so predstavljala kopije Stalinovih gulagov v Sovjetski zvezi. To niso bila prva in edina komunistična delovna taborišča, ki jih je ustanovila komunistična oblast, saj so pred njimi v Sloveniji že obstajala kazenska taborišča za obsojence, ki so jih sodišča obsodila na odvzem prostosti s prisilnim delom.

Bodo nasilnežem Antife končno sneli maske?

Banditi Antife so poškodovali in oropali novinarja, kar je dvignilo precej prahu. Župan je ukazal policiji, naj ne posreduje proti levičarskim nasilnežem. Pozivi k sprejetju zakona, ki bo prepovedal nošnjo mask na političnih shodih in protestih. Skrajno levičarski »aktivisti«, ki zganjajo nasilje po ulicah zahodnih mest in so se poimenovali »Antifa« (kakor antifašisti), se vse bolj množijo in tudi njihovo ulično nasilje se stopnjuje.

Vabljeni k branju aktualnih, zanimivih in analitičnih kolumn!

Vabljeni k nakupu Demokracije! Z njo boste vedeli več!

Zadnje novice

Sorodne vsebine