29.2 C
Ljubljana
sreda, 16 junija, 2021

V novi reviji Demokracija: Rdeča nevarnost! Izsiljevalski ukrepi Levice: Državo so vzeli za talko! Intervjuja: Jože Mlakar in Sonja Klemenc Križan

V novi reviji Demokracija ugotavljamo, da bo Šarčeva vlada še bolj rdeča, kot je bila Cerarjeva, kar nas bo pahnilo v ekonomsko pogubo, saj je skrajna Levica del vladajoče koalicije. Vodja civilne iniciative Prebudimo Slovenijo Jože Mlakar opozarja, da totalitarni sistem nadzoruje vse! Analiziramo podeljevanje slovenskih državljanstev tujcem. Pišemo o trku civilizacij in navalu migrantov v Evropo! Vabljeni k nakupu Demokracije! Z njo boste vedeli več!

 

Levica je državo in državljane vzela za talce. Socialistična vlada bo delovala proti gospodarstvu in tujemu kapitalu. Cilj Levice je namreč nebrzdano povečevanje javne porabe, kar bo Slovenijo, če bo do oblikovanja takšne koalicije v resnici prišlo, nedvomno pospešeno potisnilo v novo krizo. Slovenija je nadpovprečno zadolžena, državni dolg se je po letu 2008 povečal za štirikrat, z 8,27 ob koncu leta 2008 na 32,99 milijarde evrov ob koncu prvega trimesečja 2018.

Celoten članek preberite v reviji Demokracija!

V tokratni reviji Demokracija preberite še:

Šarec potrjen! Levica je del vladajočega režima!

V petek je bil v Državnem zboru Republike Slovenije nekdanji komedijant in predsednik LMŠ Marjan Šarec pričakovano izvoljen za mandatarja prihajajoče trinajste vlade. Za zmagovalca volitev predsednika SDS Janeza Janšo je to nov politični fiasko Slovenije, ki ga je omogočila ekstremistična Levica.

Komu vse podeljujejo slovensko državljanstvo?

Po redni naturalizaciji je v zadnjih osmih letih slovensko državljanstvo pridobilo največ državljanov Bosne in Hercegovine, Makedonije, Srbije in Kosova. Po izredni naturalizaciji pa je državljanstvo od leta 2010 pridobilo največ oseb iz Italije, Srbije in Hrvaške. Številke za Slovence kot narod v mladi državi niso spodbudne.

Intervjuja: Jože Mlakar in Sonja Klemenc Križan

Ko je leta 1993 v prostorih takrat skoraj razdejane zgradbe Zavoda sv. Stanislava po skoraj petdesetletni prekinitvi začela delovati Škofijska klasična gimnazija, je bil za njenega prvega ravnatelja imenovan Jože Mlakar, ki je za tednik Demokracija govoril tako o šolstvu kot aktualnem političnem dogajanju. Brez dlake na jeziku je razkril tudi marsikatero šokantno podrobnost. »Ljudi je treba poslušati in jih slišati. Ni prostora za zamere, osebne interese in kupčkanja. Pomembno je, da se vedno igra z odprtimi kartami. To pogrešam v Semiču,« pravi Sonja Klemenc Križan, direktorica občinske uprave Mirna Peč, s katero smo se prav tako pogovarjali v tokratni Demokraciji.

Dr. Marko Kos: Prvi trk civilizacij v Evropi – Bosna

Muslimani na Zahodnem Balkanu niso bili avtohtoni Turki, ampak bosanski kmetje, ki so jih Turki islamizirali v več stoletjih. Bili so vir vojn, ko so se širile na Zahod. Krščanstvo ni bilo izključujoče, islam pa je absolutističen, saj spaja vero in politiko, vleče prelomno črto med njihovimi in krščanskimi drugimi. Druge vere, konfucijci, budisti, hindujci in pravoslavni laže žive drug ob drugem. Militarizem in nesprejemljivost sta stalnici islama, zato je nagnjen h konfliktom.

Marakeška deklaracija je napad na evropsko identiteto

Marakeška deklaracija je še en od političnih instrumentov, katerih namen je uničiti evropsko identiteto in tradicijo. Deklaracija na široko odpira vrata množičnemu priseljevanju migrantov iz tretjega sveta v Evropo. Glavno besedilo je le dimna zavesa, ki prikriva dejanske namere avtorjev deklaracije. Levo liberalne elite, ki promovirajo politiko naseljevanja v zahodne države z namenom, da jih spremenijo v utopično multikulturno greznico, so naredile še en korak k uresničitvi svojih ciljev.

Nevarni islamski džihad na ozemlju Evropske unije

Turizem smo ljudje, je bil svojčas slogan, ki je domačine prepričeval, da moramo biti s turisti prijazni, saj njihovi denarci polnijo žepe državnih proračunov. V naši domovini, ki je živela večinoma od drugih panog, je bil turizem pač postranski zaslužek. Velike evropske turistične države pa se seveda krepko zavedajo, da lahko negativna reklama krepko oklesti državne finance, zato se na vse kriplje trudijo, da bi je bilo čim manj.

Vabljeni k branju zanimivih in analitičnih kolumn!

Vabljeni k nakupu Demokracije! Z njo boste vedeli več!

Zadnje novice

Sorodne vsebine