7.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 10 maja, 2021

V novi reviji Demokracija: Rdeča buržoazija iz ukradene Moskovičeve vile v Ljubljani! Vlada: Spoštujete zaščitne ukrepe! Nova prozorna tožilska farsa proti Janši! Intervjuja: dr. Andrej Rahten in Peter Whittle

V novi reviji Demokracija pišemo o rdeči buržoaziji iz ukradene Moskovičeve vile v Ljubljani. Razkrivamo, kako skuša globoka država z obtožnico v zadevi Trenta, ki ji nihče ne verjame, škodovati Janezu Janši. Opozarjamo, da je skoraj tretjina vseh tujcev v državi prijavljena na naslovih z več kot 20 prijavljenimi. O koroškem plebiscitu smo se pogovarjali z zgodovinarjem dr. Andrejem Rahtenom, o negativnih posledicah množičnih migracij v Veliki Britaniji pa z britanskim politikom, novinarjem in publicistom Petrom Whittleom.  Z Demokracíjo bóste védeli vèč!

 

Znano misel, naj bi se fašisti prihodnosti imenovali antifašisti, neka urbana legenda pripisuje britanskemu državniku Winstonu Churchillu. Čeprav ni dokazov, da jo je izrekel prav on, pa je še kako resnična – dokaz zanjo pa so pravni nasledniki ZKS, zdaj zbrani v stranki Socialni demokrati.

Ugrabitev socialdemokracije se je začela že konec osemdesetih let, ko je bila ustanovljena nekomunistična Socialdemokratska zveza Slovenije, kasneje preimenovana v Socialdemokratsko stranko, vendar so v ZKS že aktivno razmišljali, da si tudi oni pripnejo »socialdemokratsko ime«. Dejansko so to začeli izvajati že konec leta 1989, formalno pa leta 1993, ko so tri od štirih strank, ki so na volitvah leta 1992 oblikovale skupno listo (imenovano Združena lista, kot se je imenovala tudi njena poslanska skupina), postale eno, in sicer pod imenom Združena lista socialnih demokratov. Leta 2005 je stranka »skrajšala« ime in de poimenovala Socialni demokrati. Kdo so v resnici?

Celoten članek preberite v reviji Demokracija!

V tokratni reviji Demokracija preberite še:

 

Vlada: Spoštujete zaščitne ukrepe!

Od spoštovanja zaščitnih ukrepov pred širjenjem novega koronavirusa je odvisno, kako normalno bomo živeli v prihodnjih mesecih, je na okrogli mizi z naslovom Odgovoren državljan − uspešen narod poudaril predsednik vlade Janez Janša. Slovenija se je med prvim valom epidemije tudi z odgovornim vedenjem izognila najhujšemu, je spomnil premier.

 

Nova prozorna tožilska farsa proti Janši

Globoka država se je z vsemi sredstvi znova spravila na Janeza Janšo. Za primer Trenta so potrebovali 15 let do vložitve obtožnega predloga, na 24ur.com pa so si hkrati privoščili še lažnivo manipulacijo. Podobnim zgodbam smo bili priča že v primeru Patria, globoka država ne odneha in uporablja vsa sredstva, da bi vlada pod vodstvom Janeza Janše padla.

Intervjuja: dr. Andrej Rahten in Peter Whittle

Pred stoto obletnico koroškega plebiscita (10. oktober 1920) smo se pogovarjali z zgodovinarjem in nekdanjim diplomatom dr. Andrejem Rahtenom. Z njim smo govorili o njegovi knjigi Po razpadu skupne države. Slovensko-avstrijska razhajanja od mariborskega prevrata do koroškega plebiscita. O dogajanju v Veliki Britaniji smo se pogovarjali  s Peterom Whittlom, ki je britanski politik, novinar in publicist. Je član londonske skupščine ter ustanovitelj in direktor Foruma Nova kultura.

»Moja mami je izbrala življenje«

»Pravica do življenja je temeljna pravica, ki jo ščiti slovenska ustava, ne da bi razlikovala rojene in nerojene otroke,« piše v deklaraciji ZA življenje, ki so jo predstavili na pohodu Za življenje. V njej se zavzemajo za zaščito človeškega življenja od spočetja do naravne smrti. Dan pred začetkom Tedna za življenje, ki se je začel v nedeljo, je v Ljubljani potekal pohod Za življenje 2020.

Številne fiktivne prijave prebivališč

V Sloveniji je bilo 1. oktobra 2020 začasno ali stalno prijavljenih 185.931 tujih državljanov, od tega 96.483 s stalnim in 89.448 z začasnim prebivališčem. Na lokalnih in evropskih volitvah imajo tudi volilno pravico tako kot drugi državljani Republike Slovenije. Na naslovih z več kot 20 prijavljenimi tujimi državljani je prijavljenih 57.223 oseb ali skoraj 31 odstotkov vseh tujcev v državi.

Tadej Ian: Plemenitost patriotizma

Nezaslišano je, ko v današnjem času nekateri levičarski teoretiki trdijo, da je patriotizem (po domače domoljubje) izraz nestrpnosti, politične skrajnosti, ksenofobije itd. Zabloda ne bi mogla biti večja. Patriotizem je plemenita vrlina in del politične kultiviranosti vsakega posameznika. Zmotno je enačiti patriotizem z nacionalizmom. Patriotizem je ljubezen do domovine. Domoljubje ni nujno ljubezen do lastnega naroda, saj lahko v domovini živi le del naroda ali pa v domovini živi več narodov.

Južnič: Kidričev kip v Ljubljanico

Štrbunk Kidričevega kipa s Tromostovja bo odmeval bolj od padca berlinskega zidu; napovedal bo namreč konec komunistične strahovlade nad Slovenci. Seveda ga lahko pozneje potegnemo iz vode zavoljo prodaje njegovih delčkov v obliki spominskih amuletov turistom. Če se malo pošalimo, obesek s koščkom zloglasnega kipa preverjeno pomaga proti nočnim moram z alkoholnim delirijem vred, zavda pa tudi nekaterim komičnim virusom ter odganja roparje in nepridiprave.

Posledice liberalne migrantske politike

Posledice zgrešene švedske migrantske politike so vsak dan vidnejše. Permisivnost in politična korektnost sta omogočili nastanek pocestnih tolp. Švedska mesta terorizira že štirideset tolp, ki se dnevno krepijo s pritokom novih migrantov. Obveščevalni odsek švedske policije je prejšnji teden priznal, kar so mnogi poznavalci vedeli že nekaj časa, da se namreč migranti vse bolj lotevajo kriminala in so odgovorni za naraščanje števila kaznivih, predvsem nasilnih dejanj v švedskih mestih.

Voditelji EU si še vedno zatiskajo oči

Obnovljeno žarišče konflikta v Gorskem Karabahu, kjer se spopadata Armenija in Azerbajdžan, sproža številne skrbi mednarodne skupnosti. Tudi zato, ker je v konflikt posredno vpletena Turčija, kar bi lahko vplivalo na zaostrovanje migrantske krize v Evropi, saj Turčija Evropsko unijo še vedno drži v šahu. EU ima še vedno velike težave. Sedaj je na njenih plečih skrb za prerazporeditev migrantov iz pogorelega migrantskega kampa na Lezbosu, številne članice pa že skrbi, da bo to pomenilo novo prisilno solidarnost.

Predvolilno soočenje v ZDA in okužba

Kandidata za novega ameriškega predsednika se srečala na prvem soočenju. Izrazita pristranost voditelja Chrisa Wallacea, ki je reševal Bidna, kadar se je ta znašel v škripcih. Trump razgalil sporne posle Bidnovega sina. Mediji skušajo skriti hudo Bidnovo napako. Prejšnji teden je na oni stani oceana prišlo do prve debate med glavnima kandidatoma v letošnji predsedniški tekmi.

Vabljeni k branju aktualnih, zanimivih in analitičnih kolumn!

Vabljeni k nakupu Demokracije! Z njo boste vedeli več!

 

 

M. B.

Zadnje novice

Sorodne vsebine