24 C
Ljubljana
nedelja, 13 junija, 2021

V novi reviji Demokracija: Razkrivamo: Slovenski sindikalni tajkuni mastno služijo! Vladna koalicija zelo uspešno vodi Slovenijo! Ekstremistična Levica proti svobodni Sloveniji! Intervjuja: Zdravko Počivalšek in Adolf Urnaut

V novi številki revije Demokracija razkrivamo, kako mastno služijo sindikalni voditelji pod vodstvom Branimirja Štruklja in Lidije Jerkič na račun delavcev. Ugotavljamo, da vladajoča koalicija pod vodstvom Janeza Janše uspešno vodi državo, in opozarjamo, da je ekstremistična Levica skupaj s svojimi satelíti proti svobodni in demokratični Republiki Sloveniji. Objavljamo prvi del razmišljanja dr. Staneta Grande o slovenski zgodovini ter intervju z ministrom in predsednikom SMC Zdravkom Počivalškom. Z Demokracijo boste vedeli več! 

Danes so najbolj znani krvosesi na dveh nogah − sindikalisti. Še posebej slovenski. Če je pijavka vsaj toliko »človeška«, da zapusti gostitelja, ko se nahrani, se slovenski sindikalisti nikoli ne odlepijo, ko se enkrat prisesajo. To je zgodba o štrukljih, jarcih, vesenjakih, majcnih in jerkičih, sindikalistih, ki ne želijo, da bi delavcu z davčno obremenitvijo ostalo več v denarnici, ampak želijo, da se tako delodajalec kot delojemalec povsem izčrpata, dokler ne omagata, medtem ko sami uživajo v visokih plačah in drugih bonitetah.

Celoten članek preberite v reviji Demokracija! 

V tokratni reviji Demokracija preberite še: 

Vladna koalicija zelo uspešno vodi Slovenijo

»Skupaj dokazujemo, da smo lahko med najboljšimi v Evropi.« Tako je ob podatkih o 2,3-odstotni rasti bruto domačega proizvoda (BDP) v letošnjem prvem četrtletju zapisal predsednik slovenske vlade Janez Janša in se hkrati zahvalil vsem slovenskim podjetnikom, delavcem in vsem, ki prispevamo k skupni blaginji. Lepa in spodbudna gesta predsednika vlade ob res lepih gospodarskih dosežkih.

Vojna civilizacij – Levica proti svobodni Sloveniji

Slovenija ni pred državljansko vojno – je pred vojno civilizacij. Bernard Lewis je prvi postavil tezo, da je islamskemu in zahodnemu svetu usojen spopad za prestol dominantne civilizacije našega časa. Njegovo misel je po razpadu Sovjetske zveze, ko je bilo jasno, da je svetovnih vojn med narodi konec, razširil Samuel Huntington, ki je predvidel, da se bo naslednja svetovna vojna zgodila med liberalnim Zahodom in iliberalnim muslimanskim svetom.

Epidemija koronavirusa se le počasi umirja

Epidemija novega koronavirusa se v Sloveniji umirja počasneje kot v drugih evropskih državah. Takšno situacijo imamo ves čas od začetka drugega vala. To so specifike določene države in to je treba upoštevati pri ukrepih, opozarja infektologinja Bojana Beović. »Mislim, da bomo morali pri nas, dokler ne bo cepljenih dovolj ljudi, upoštevati določene ukrepe in na osebni ravni poskrbeti, da bomo zaščiteni,« je opozorila vodja vladne skupine za cepljenje Bojana Beović. Prejšnji teden je v nekaterih slovenskih mestih potekalo cepljenje brez prejšnjega naročanja, v nekaterih mestih pa poteka tudi ta teden.

Intervjuja: Zdravko Počivalšek in Adolf Urnaut

Zdravko Počivalšek je edini gospodarski minister v samostojni Sloveniji, ki se je v treh vladah obdržal v istem resorju. Ta čas velja za najpomembnejšega političnega partnerja slovenskega gospodarstva. Vzdržljiv, iskren in pragmatičen kot vsi Kozjanci, živi s hitrostjo, ki je ne zmore vsak človek, ki šteje polovico njegovih let. Kljub temu ali pa prav zaradi tega pravi, da si želi na starost v miru delati na svoji mali kmetiji, ki jo ima v turistično privlačni vasici Olimje. Pogovarjali pa smo se tudi z nekdanjim športnikom in trenerjem Adolfom Urnautom.

Proti agresorski zvezni armadi in za samostojnost

V petek, 28. maja 2021, smo bili v Ljubljani priča levičarskemu zborovanju, ki so ga organizatorji poimenovali »vseslovenski protest« proti vladi. Seveda je bil daleč od tega, saj je s svojo ikonografijo prej spominjal na jugoprotest. Drugače je bilo pred tridesetimi leti. Na Kongresnem trgu v Ljubljani je 31. maja 1991 potekalo res vseslovensko zborovanje, ki so ga organizirale takratne Demosove stranke. Na njem so obsodili ravnanje JLA ob poskusu zavzetja učnega centra TO v Pekrah, spomnili pa so se tudi Josefa Šimčika, ki ga je 25. maja 1991 v Mariboru povozil transporter JLA.

Razmišljanje o slovenski zgodovini in naših koreninah

Zgodovina Slovencev je praviloma pisana v protinemškem oziroma v jugoslovanskem kontekstu. Nekateri so pogrešali protiitalijanskega in proti madžarskega, tudi protihrvaškega. Nerazumljivo je, da še po tridesetih letih samostojne slovenske države tako malo naših rojakov ne pogreša samoslovenskega, ko je slovenska problematika v ospredju, ko ni treba dokazovati, kako ponižni ali celo hlapčevski smo bili do »tujih« držav, v okviru katerih smo živeli. To hkrati pomeni več samokritike, pa tudi poskuse zmerne samohvale tam, kjer to zaslužimo. Srditejši je prepir o tem, da imajo samo komunisti oziroma partizani zasluge za obstanek Slovencev in osamosvojitev.

Vabljeni k branju aktualnih, zanimivih in analitičnih kolumn!

Vabljeni k nakupu Demokracije! Z njo boste vedeli več!

Nova Demokracija

Zadnje novice

Sorodne vsebine