5.5 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

V novi reviji Demokracija: Levo-liberalni protesti so samo izgovor za uničenje zahodne civilizacije! Analitiki o stotih dneh vlade: »Odlično!« Pozitivna novost – slovenski turistični boni! Intervjuja: dr. Janez Juhant in Borut Korun

V novi reviji Demokracija pišemo o protestih v Združenih državah Amerike in drugod po svetu, ki jih sprožajo levičarski aktivisti ter postajajo sredstvo za dosego političnih ciljev, predvsem pa za uničevanje zahodne civilizacije. Objavljamo mnenja političnih analitikov, ki ocenjujejo delo prvih sto dni nove vlade. Pogovarjali smo se s teologom dr. Janezom Juhantom, ki je kritičen do politično pristranskega poročanja RTV Slovenija in svetovnim popotnikom Borutom Korunom, ki opozarja na nevarnost radikalnega islama in kulturnega marksizma za Evropo. Z Demokracijo boste vedeli več!

Leve liberalne elite skušajo zrušiti zahodno civilizacijo. Hinavsko zavzemanje za »črna življenja« je samo izgovor za dosego političnih ciljev. Priče smo množičnemu uničevanju spomenikov in kulturne dediščine Zahoda. Globalisti proteste izvažajo tudi na druge celine. Skrajni čas je, da leve liberalne teroriste ustavimo.

Kaos v Združenih državah Amerike

V Združenih državah Amerike že več kot tri tedne traja kaos, s pomočjo katerega skušajo leve liberalne elite sesuti zahodno civilizacijo. Povod ali bolje rečeno izgovor za spodbujanje kaosa je smrt drobnega kriminalca Georgea Floyda med policijskim postopkom. George Floyd, ki je bil po rodu iz Teksasa, je imel dolgo vrsto obsodb za nasilništvo, tatvine, preprodajo mamil in končno za oborožen rop, v katerem je s pištolo grozil nosečnici (temnopolti). Po prestanem zaporu se je preselil v Minneapolis. Usodnega dne je skušal unovčiti ponarejen bankovec, med postopkom pa se je pod vplivom mamil upiral policiji, zato so ga policisti podrli na tla, eden pa mu je pokleknil na vrat. Floyd je padel v komo in med prevozom v bolnišnico umrl. Vsi štirje policisti so v zaporu in čakajo na sojenje zaradi umora.

Celoten članek preberite v reviji Demokracija!

V tokratni reviji Demokracija preberite še:

Analitiki o stotih dneh vlade: Odlično!

Vlada pod vodstvom Janeza Janše je v Državnem zboru RS prisegla 13. marca pozno zvečer. V nedeljo, 21. junija, bo tako poteklo prvih sto dni, odkar so v koalicijskih strankah SDS, SMC, NSi in DeSUS prevzeli vodenje države v svoje roke.  Vlada je začela z delom prvi dan po razglasitvi epidemije z novim koronavirusom oziroma boleznijo COVID-19. Njeni prvi ukrepi so bili zato pričakovano namenjeni zajezitvi širjenja novega koronavirusa ter omilitvi posledic za prebivalstvo in gospodarstvo.

Pozitivna novost – slovenski turistični boni

Po tretjem interventnem zakonu za zajezitev epidemije in širjenja posledic novega koronavirusa je vlada prejšnji teden sprejela še uredbo, s katero je določila način unovčitve turističnega bona, ki bo koristil tako turizmu kot slovenskemu prebivalstvu. Turistični boni so bili eden od nosilnih ukrepov iz tretjega protikoronskega svežnja, ki ga je državni zbor sprejel konec maja. Takšnih ukrepov drugje po Evropi ni. Turistični delavci so zelo zadovoljni in navajajo, da je bila vlada inovativna in je na tem področju orala ledino.

Intervjuja: dr. Janez Juhant in Borut Korun

O povojnih zunajsodnih pobojih pred 75 leti in 30. obletnici prve spominske slovesnosti v Kočevskem rogu smo se pogovarjali s  teologom in filozofom ter predsednikom Društva Združeni ob Lipi sprave dr. Janezom Juhantom. Z njim smo se dotaknili slovenske medijske scene in aktualnih družbenopolitičnih dogodkov. S svetovnim popotnikom, kulturnikom in publicistom Borutom Korunom pa smo se pogovarjali o njegovi zadnji knjigi Utopija in resničnost – Ob zatonu evropske civilizacije in mednarodnem dogajanju, ki ga v zadnjih tednih zaznamujejo  divji protesti v ZDA in nekaterih velikih zahodnoevropskih mestih.

Dr. Suša: Retardirani bikeštrajki sovraštva

V medijih in parlamentu so bile zadnje čase intenzivne neskončne debate o nabavi zaščitne opreme, zahtevi levih opozicijskih strank po odstopu premiera Janeza Janše in vlade ter razpisu novih predčasnih volitev.  RTV Severna Koreja, pardon, lapsus, RTV Slovenija je že pred tem,  8. maja 2020, nahujskala »bikeštrajkarje« na demonstracije z vožnjo koles po središču Ljubljane, ki so jih podprle in organizirale radikalne levičarske stranke: LEVICA, SD in LMŠ, ki RTV v bistvu obvladujejo in upravljajo. Kljub fanatični levičarski propagandi zavedni Slovenci nismo pozabili, kaj se je zgodilo pred 31 leti.

Proces pod taktirko dela »stroke« in RTVS

Kam smo zašli? Kaj vse nekateri izrabljajo za obračunavanje in politične namene? Kot zdravnik sem  užaloščen in protestiram, da se lahko kaj takega dogaja! Del »stroke«, ki je z varne razdalje opazoval, kaj se je dogajalo v času koronakrize, se je iz meni (ne)jasnih razlogov odločil za očitke, da ne rečem obtožbe tistemu delu stroke, ki se je spopadal s številnimi neznankami in grožnjami pandemije! Predstavnikom stroke, ki se je odločila za očitke, niti ne morem reči stroka, kajti dokler ni narejena analiza dogajanja, so njihovi očitku neresni in predvsem nestrokovni ter sprevrženi do tistih, ki so s svojim delom z okuženimi s COVID-19 ogrožali svoja življenja in svoje družine! To je navadno politikantstvo in ne stroka, kaj šele etika!

Koronavirus znova prihaja v Evropsko unijo

Komaj si je Evropa dobro oddahnila od pandemije novega koronavirusa, ki je tako rekoč ustavil celotno javno življenje, Evropejci že trepetajo pred drugim valom COVID-19, ki ga hočeš nočeš na staro celino prinašajo tudi migranti. Po balkanski poti se namreč v Evropo znova prebijajo množice mladih moških z Bližnjega vzhoda, precej pa jih je tudi iz Pakistana, ki je močno pod udarom novega koronavirusa. V začetku prejšnjega tedna je ta azijska država, ki je bila nekdaj del Indije, med vsemi državami sveta imela največji dnevni prirast novih okuženih, več kot 4.500 dnevno.

Vabljeni k branju aktualnih, zanimivih in analitičnih kolumn!

Vabljeni k nakupu Demokracije! Z njo boste vedeli več!

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine