9.5 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

V novi reviji Demokracija: Prikrito financiranje predvolilne kampanje stranke SD! Sporazum Šarca z Levico vodi v zatiranje zasebnega sektorja! Intervjuja: Tamara Griesser Pečar in Gordana Siljanovska

V novi reviji Demokracija razkrivamo, kako si predsednik SD Dejan Židan z davkoplačevalskim denarjem kupuje naklonjenost javnosti. Opozarjamo na Šarčev škodljivi sporazum z radikalno Levico. Pišemo o tako imenovani Frankfurtski šoli in kulturnem marksizmu. Objavljamo intervjuja z zgodovinarko Tamaro Griesser Pečar in makedonsko predsedniško kandidatko Gordano Siljanovsko. Z Demokracijo boste vedeli več!

 

 

Dovolj je slepomišenja, tu so številke ali kot bi rekli v angleško govorečih deželah, »When numbers talks, bullshit walks«. Zdaj je jasno, kako je pod predsednikom stranke SD Dejanom Židanom ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ob asistenci agencije Futura razdeljevalo proračunski denar izbranim medijem. Jasno je tudi, zakaj točno določeni mediji s seznama prejemnikov teh sredstev Židanovih sumljivih poslov z denarjem davkoplačevalcev ne problematizirajo.

Razsipni projekt »Naša hrana«

Najprej je nujno treba pojasniti, da ministrstvo za kmetijstvo, čeprav je Dejan Židan že nekaj mesecev predsednik parlamenta, povsem natančne podatke, kaj so plačevali, še vedno prikriva in bo očitno za odgovor na vprašanje, »od kdaj do kdaj je v posameznem mediju trajala kampanja«, potrebna parlamentarna preiskovalna komisija. Do tedaj pa moramo za interpretacijo podatkov o tem, kako so doslej porabili 1,6 milijona evrov, uporabiti primerjavo s podatki iz drugih evidenc in razlage poznavalcev, ki trdijo, da je prek projekta »Naša hrana« potekalo prikrito financiranje predvolilne kampanje stranke SD…

Celoten članek preberite v reviji Demokracija!

 

V tokratni reviji Demokracija preberite še:

 

Sporazum z Levico vodi v zatiranje zasebnega sektorja

Ekonomisti in gospodarstveniki opozarjajo, da je podpis sporazuma škodljiv za razvoj blaginje in demokracije v Sloveniji. Finančne posledice so izračunane na 1,4 milijarde evrov. Na slabšem bomo vsi državljani. Koalicijske stranke (LMŠ, SD, SMC, DeSUS in SAB) so prejšnji teden podpisale sporazum o sodelovanju z Levico za letos. Pri tem so v nekaterih strankah sicer imeli pomisleke ter so tudi odkrito priznali odvisnost vlade Marjana Šarca od Levice in njen poseben status v primerjavi z vladnimi strankami.

 

Intervjuja: Tamara Griesser Pečar in Gordana Siljanovska

Z zgodovinarko dr. Tamaro Griesser Pečar smo se pogovarjali o resoluciji Evropskega parlamenta o evropski zavesti in totalitarizmu, Študijskem centru za narodno spravo, o deseti obletnici odkritja morišča v Hudi jami, delovanju vladne komisije za reševanje vprašanj prikritih grobišč, o arhivih in njenem znanstveno-raziskovalnem delu.

»Slovenija je moja druga domovina, seveda bom takoj privolila v intervju za vaš medij,« je na prošnjo tednika Demokracija z nasmehom in zadovoljstvom odgovorila kandidatka za predsednico Makedonije, gospa Gordana Siljanovska Davkova.

Nepreklicani urok Depale vasi

Pred kratkim smo v Demokraciji pisali o aferi Depala vas, ki je v slovenskem političnem, medijskem in nasploh družbenem prostoru odjeknila zgodaj spomladi leta 1994, dejansko pa njene korenine segajo že v čas osamosvajanja. Cilj je bil uničiti Janeza Janšo in njegovo stranko. Seveda pa se postavlja vprašanje, kakšne posledice je omenjena afera pustila za seboj.

Cene stanovanj v prestolnici dosegle rekord

Leto 2017 je bilo rekordno po skupni vrednosti in številu kupoprodajnih poslov. Tako vsaj ugotavlja poročilo o slovenskem nepremičninskem trgu, ki ga vsako leto izda Geodetska uprava RS (GURS). Pred dnevi so objavili tudi ugotovitve preteklega leta, ki pa kažejo, da se je nepremičninski trg vendarle nekoliko umiril.

Frankfurtska šola in kulturni marksizem

Ko je leta 1991 razpadla Sovjetska zveza, so mnogi verjeli, da je to pomenilo konec komunizma enkrat za vselej. Ljudje so bili prepričani, da bodo komunistične in marksistične ideje, ki so za seboj puščale množične grobove in gore še danes nepreštetih trupel, končno pristale na smetišču zgodovine.

Razočarani demokrati in zmagoslavje Trumpa

Preiskovalna komisija pod vodstvom Roberta Muellerja ni odkrila sodelovanja med predsednikom Trumpom in Rusi v volilni kampanji 2016. Razočarani demokrati že napovedujejo nove preiskave, tokrat v predstavniškem domu, kjer imajo večino. Po dvaindvajsetih mesecih je torej z delom končala komisija posebnega preiskovalca Roberta Muellerja …

Vabljeni k branju aktualnih, zanimivih in analitičnih kolumn!

Vabljeni k nakupu Demokracije! Z njo boste vedeli več!

Zadnje novice

Sorodne vsebine