0.7 C
Ljubljana
sreda, 14 aprila, 2021

V novi reviji Demokracija: Pozor, migranti so v deželi že! Nezakonitosti in laži Karla Erjavca! Skupni listi SDS – SLS se nasmiha zmaga! Intervjuja: dr. Milan Zver in mag. Igor Omerza

V novi reviji Demokracija opozarjamo, da je Šarčeva vlada odpovedala pri varovanju Slovenije ob povečanem navalu nezakonitih migrantov. Objavljamo intervju z evropskim poslancem Milanom Zverom, ki pravi: »Če imate nekompetentno vlado, to praznino izkoristi mafija.« Pogovarjali smo se tudi z raziskovalcem udbovskih arhivov Igorjem Omerzo, ki pravi, da je bilo Delo režimski časopis v rokah vrha komunistične partije. Pišemo, kako preseči izrojeno idejo multikulturalízma. Z Demokracijo boste vedeli več!

 

Ali se na slovenski zemlji znova ponavljajo prizori iz časa turških vpadov? Zadnji dogodki namreč potrjujejo številna opozorila, ki smo jih zadnja tri leta objavljali tudi v tedniku Demokracija – da je treba veliko bolje zavarovati predvsem južno mejo in nasploh omejiti migracije.

Migrantski val leta 2015

Vse od prvega migrantskega vala jeseni 2015 smo izčrpno poročali o težavah, ki jih prinašajo migracije – le s to razliko, da so množice migrantov, takrat večinoma iz Sirije, najprej pritiskale na mejne prehode, slovenska oblast pa jih je namestila v zbirne centre ter jih nato z avtobusi in vlaki pošiljala naprej v Avstrijo. Že takrat je postalo jasno, da večinoma ne gre za migracije iz humanitarnih razlogov, saj so prihajali v glavnem mladi moški (sposobni za vojsko!), medtem ko je bilo žensk in otrok zelo malo. Migranti, ki so takrat prihajali, so se celo hvalili z novimi mobilnimi telefoni in šopi denarja, ponujeno humanitarno pomoč pa so zavračali. O tem se v t. i. mainstream medijih seveda ni smelo niti govoriti niti pisati. Zato je bilo toliko več informacij, ki so do ljudi prišle iz alternativnih virov, denimo Twitterja in Facebooka, medtem ko so levičarska omrežja skušala zajeziti tovrstno informiranje z diskvalifikacijami o lažnih novicah in sovražnem govoru.

Celoten članek preberite v reviji Demokracija!

V tokratni reviji Demokracija preberite še:

Zlorabe, laži in zavajanja ministra Erjavca

V skladu z napovedmi je poslanska skupina SDS vložila interpelacijo proti ministru za obrambo Karlu Erjavcu. Očitajo mu nezakonito delovanje, zlorabo vojaške obveščevalno-varnostne službe, nezakonito razrešitev poveljnika poveljstva sil Slovenske vojske, laži in zavajanja. Interpelacijo o delu in odgovornosti ministra za obrambo Karla Viktorja Erjavca je v petek v imenu poslanske skupine SDS predstavil Žan Mahnič, ki je tudi podpredsednik parlamentarne komisije za nadzor obveščevalnih in varnostih služb (KNOVS).

Najbolje kaže skupni listi SDS in SLS

V nedeljo, 26. maja, bomo volili poslance v Evropski parlament. Zadnja raziskava agencije Parsifal razkriva, da bi največ vprašanih, kar 16 odstotkov, volilo skupno listo strank SDS in SLS, sledita pa stranki LMŠ (12,2 odstotka) in SD (11 odstotkov). Agencija Parsifal je v preteklem tednu za televizijo Nova24TV opravila telefonsko in spletno anketo pred volitvami v Evropski parlament, ki bodo 26. maja, v kateri so anketirance med drugim spraševali, ali se volitev nameravajo udeležiti in katero stranko oziroma listo bi volili na volitvah v Evropski parlament.

Intervjuja: Milan Zver in Igor Omerza

Pogovarjali smo se s podpredsednikom Slovenske demokratske stranke in evropskim poslancem dr. Milanom Zverom, ki je tudi vodja slovenske delegacije v Evropskem parlamentu. Govoril je o treh desetletjih SDS, delovanju v Evropskem parlamentu in izzivih, s katerimi se soočata Slovenija in Evropska unija. Pogovarjali pa smo se tudi z raziskovalcem udbovskih arhivov mag. Igorjem Omerzo: »Prvi del nosi naslov Edi Kocbek in prijatelji v ‘Delovi’ črni luknji! Zakaj? Ker če padeš vanjo, ne moreš splezati iz nje. Ko si enkrat padel v Delovo črno luknjo, nisi mogel narediti nič: nisi mogel odgovarjati na laži. Padel si notri in so te vrtinčili, trgali.«

Kako tujci izkoriščajo slovensko socialo

Delovno dovoljenje tujcem izda zavod za zaposlovanje. Pri tem Slovenija sprejema tudi tiste prosilce za dovoljenja za bivanje, ki jih države članice Evropske unije zavrnejo, čeprav delajo pri njih. V Sloveniji pridobljeno dovoljenje je potem odskočna deska za druge države, kjer delajo. Približno tretjina je takšnih. Hkrati pa v Sloveniji uživajo ugodnosti slovenskega zdravstvenega in socialnega sistema.

Kako preseči izrojeno idejo multikulturalizma

Ideja multikulturalizma je v osnovi plemenita, humana in dobra. Toda danes se je ta ideja v nekem svojem delu izrodila in postala zlo. V prispevku opisujemo razloge, zakaj se je to zgodilo, in izpostavljamo alternative, ki so prav tako plemenite, humane, dobre in učinkovite. Multikulturalizem ima različne definicije, vendar je v vsakdanji rabi multikulturalizem sopomenka etničnega pluralizma, ki pomeni, da lahko znotraj iste skupnosti živijo različne etnične skupine, ki sobivajo in vstopajo v dialog, ne da bi jim bilo zaradi tega treba žrtvovati svoje posebne identitete oz. kulturne posebnosti, med katere seveda sodi tudi religiozna pripadnost.

Ženske posiljujejo, moške napadajo z noži

Spolno suženjstvo ni samo nekaj, kar obstaja daleč od nas, primerov spolnega suženjstva je vse več tudi po Evropi. Največkrat ga zaradi odmevnih aretacij in sodb v Veliki Britaniji povezujemo s skupinami pakistanskih migrantov. Le-ti so v najrazličnejših krajih po Veliki Britaniji dobesedno ugrabljali dekleta in jih potem več let imeli v ujetništvu kot sužnje, kot spolni objekt za zadovoljitev spolnega nagona vsakogar, ki je prišel mimo. Pa vendar policija po Evropi vsake toliko odkrije kaj podobnega tudi drugje po enakem vzorcu.

Vabljeni k branju aktualnih, zanimivih in analitičnih kolumn!

Vabljeni k nakupu Demokracije! Z njo boste vedeli več!

Zadnje novice

Sorodne vsebine