16.9 C
Ljubljana
sreda, 22 marca, 2023

V novi reviji Demokracija: Potop Zorana Jankovića? Intervjuja: Franc Kangler in Peter Štumpf: Sodni proces proti Strehovcu ni samo gonja proti Cerkvi, ampak je to vojna proti bioetiki!

V novi reviji Demokracija razkrivamo, da se razvpiti ljubljanski župan Zoran Janković vse bolj potaplja v lastnih spornih poslih. Razkrivamo, kako mastno služijo psihiatrični sodni izvedenci. Objavljamo intervjuja s kandidatom za mariborskega župana Francem Kanglerjem in murskosoboškim škofom Petrom Štumpfom. Objavljamo zanimive kolumne Jožeta Biščaka, Vinka Vasleta, Bernarda Brščiča, Marka Gombacciija in drugih. Vabljeni k nakupu Demokracije! Z njo boste vedeli več!

Bela Ljubljana. Bo držalo, smog, oznaka za mešanico dima (angleško smoke) in megle (angleško fog), bo prihodnjih nekaj mesecev prekrival Ljubljansko kotlino, saj Zoran Janković kot župan za bolj zdrav zrak v mrzlem delu leta v treh štiriletnih mandatih ni naredil ničesar.

Šerif iz Saraorcev

Ljubljančani celo trdijo, da je bil zrak v mestu pred prihodom šerifa iz Saraorcev že bolj čist. Bela Ljubljana je v času županovanja Jankovića postala krvavo mesto. Pod površjem prenove cest in pročelij hiš, Potemkinovih vasi Jankovićevega županovanja, so ječale človeške stiske, ki jih nihče ni slišal. Ivan Selinšek, direktor podjetja Varkos Selinšek, katerega delavci so delali vse dni, plačal pa jim je lahko le 40 odstotkov tega, kar bi jim moral, ker naročniki niso poravnavali obveznosti, psihološkega pritiska ni zdržal. Marca leta 2010 je iz obupa dvignil roko nadse. Zoran Janković pa je iz namenskih sredstev, ki jih Selinšek in delavci niso dobili, jedel po najdražjih restavracijah v mestu. In nima dovolj (čustvene ) inteligence, da bi sploh dojel, kaj je storil…

Celoten članek preberite v reviji Demokracija!

V tokratni reviji Demokracija preberite še:

S psihiatrijo na hitro do državnih milijonov

Kaj imajo skupnega primeri Cakić, Zidar, Radan, »morilca s Facebooka« Olovec in Kovač ter ne nazadnje Novič? Gre za odmevna sojenja in postopke, v katerih so usodo obdolžencev krojili in večinoma tudi že zapečatili sodni izvedenci. Sodišče se na ugotovitve izvedencev opre, kadar je za presojo pomembnih dejstev potrebno strokovno znanje. A tu se težave z izvedenci šele začnejo. Sodišče namreč samo izbira izvedenca ali izvedence med zapriseženimi sodnimi izvedenci s seznama ministrstva za pravosodje. Pri tem ne velja nobeno načelo naključnosti, rotacije, krajevne pristojnosti ali izkušenosti.

Intervjuja: Franc Kangler in Peter Štumpf

Franc Kangler: Ko sem bil župan, ne bom pozabil dneva, ko je Tone Partljič vstopil v mojo pisarno, kot je vstopil kot pred oltar in kot bi prosil Boga. Tako je Tone Partljič stopil pred mano, pokleknil, prekrižal roke, me pogledal in dejal: »Stari moj, pomagaj mi, prosim te lepo, reši mi Borštnikovo srečanje. Stari moj.« Pred praznikom vseh svetih, ki ga vsako leto praznujemo prvega novembra, smo se pogovarjali tudi z murskosoboškim škofom dr. Petrom Štumpfom, ki je bil v zadnjih mesecih v središču medijske pozornosti zaradi upora nekaterih duhovnikov v njegovi škofiji. Ob tem se seveda nismo mogli izogniti tudi nekaterim političnim temam.

Dr. Marko Kos: Islam, Evropa in Slovenija

Moram povedati, kako zgodaj sem se srečal z islamom in spoznal njegovo potuhnjenost, dvoumnost in pohlepnost. Leta 1968 sem službeno potoval v Egipt na sklepanje pogodb o kooperaciji z egiptovsko industrijo. Obiskal sem nekaj tovarn in že na koncu svojega bivanja sem bil povabljen na večerjo, na kateri je bilo nekaj jugoslovanskih diplomatov in egiptovski minister za gospodarstvo in industrijo, pronicljiv in razgledan mož srednjih let, inženir, govoril je lepo angleško.

Globalisti stopnjujejo pritisk na nasprotnike migracij

Migrantoljubci skušajo še pred prihodnjimi volitvami poslancev evropskega parlamenta tlakovati pot za množične migracije. Globalisti povečujejo pritisk na svoje nasprotnike. Zahrbtni dokument globalistov za uzakonjenje invazije migrantov tretjega sveta v zahodne države. Prejšnji teden je v Bruslju potekal sestanek voditeljev držav Evropske unije, na katerem so se pogovarjali tudi o migracijah. Pri tem vprašanju, ki vse bolj pretresa evropsko politiko, ostaja vrh EU še naprej razdeljen na dva bloka.

Vabljeni k branju aktualnih, zanimivih in analitičnih kolumn!

Vabljeni k nakupu Demokracije! Z njo boste vedeli več!

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine