5.1 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

V novi reviji Demokracija: Najbolje se živi v občinah, ki jih vodijo desni župani! Razkrivamo, kdo je Jankovićeva »Lady Keš«! Migranti posiljujejo in morijo!

V novi reviji Demokracija ugotavljamo, da ljudje najbolje živijo v občinah, ki jih vodijo desnosredínski župani. Razkrivamo, kdo je Jankovićeva Lajdi Keš, ki je povezana z mafijo. Objavljamo intervju s Silvanom Radinom in Mirkom Merzelom. Razkrivamo nove zločine migrantov v Evropi in citiramo Vaclava Klausa, ki pravi, da je treba Evropo znova osvoboditi. Bernard Brščič analizira dve leti vladanja Donalda Trampa. Vabljeni k nakupu Demokracije!

Pregled top občin 2018, ki je letošnji projekt revije Moje finance, kaže, da so na lestvici najboljših občin v Sloveniji predvsem občine, ki jih vodijo župani iz vrst Slovenske demokratske stranke, Slovenske ljudske stranke in Nove Slovenije.
To ni samo slovenski fenomen.

Redke so občine, kjer je vodstvo drugačno, obstajajo pa tudi (redke) izjeme. Če je kdo morda pričakoval, da se najlepše živi v Ljubljani, se je krepko zmotil. Mestna občina Ljubljana je vodilna le po kazalniku kriminaliteta. In to ne skupna, pač pa po kriminaliteti na prebivalca občine. Drugje Ljubljane ne najdemo v vrhu. Vse to negira navajanja ljubljanskega župana. Ljubljančani pa imajo letos na srečo možnost, da izberejo kandidata, ki ima v programu zapisano ničnost korupcije, kar je gotovo eden od razlogov za kriminal. Dejstvo, da so v vrhu lestvice top občin 2018 v največji meri prav občine, ki jih vodijo župani, ki ne pripadajo tranzicijski levici ali globoki državi, pa ni samo slovenski fenomen. O tem, kako pomembno je, kdo vodi občino ali mesto, pričajo tudi podatki za Združene države Amerike.

Celoten članek preberite v reviji Demokracija!

 

V tokratni reviji Demokracija preberite še:

Razkrivamo: Jankovićeva »Lady Keš« Dušanka

Pretekli teden smo objavili fotografijo, na kateri se trikratni župan Ljubljane Zoran Janković, ki je drugi mandat dobil tudi prek trupel prevaranih podizvajalcev v Stožicah, ob robu odkritja Njegoševega spomenika v Ljubljani leta 2014 zaupno pomenkuje z razvpito Dušanko Pešić-Jeknić. Za Dušanko Pešić-Jeknić je leto po Jankovićevem druženju z njo črnogorski Monitor napisal, da so jo milanski trgovci zaradi gotovinskih plačil v najdražjih butikih poimenovali »Lady Keš«, kar bi pri nas prevedli v Gospa Gotovina.

Da bi Ljubljana res postala prestolnica

Dr. Anže Logar bo na letošnjih lokalnih volitvah zagotovo najbolj »vroč« županski kandidat. Ne samo zato, ker kandidira v »Jankovićevi« Ljubljani, pač pa tudi zaradi široke podpore, ki jo pridobiva med strankami in civilno družbo. Logarja, člana SDS, sta že v začetku podprli tudi SLS in NSi, kasneje pa še Lista novinarja Bojana Požarja, SNS ter Glas za otroke in družine. Takšno je bilo stanje konec prejšnjega tedna, po vsej verjetnosti pa se bo tem pridružila še katera od strank. S tem je v neroden položaj spravil sicer samozavestnega Zorana Jankovića (o njegovih grehih smo obširno pisali v prejšnji številki Demokracije), ki misli, da lahko zmaga brez programa, a očitno mu gre precej za nohte.

Intervjuja: Silvano Radin in Mirko Merzel

Silvana Radina Slovenija pozna kot ribiča, ki se bori za pravično mejo v slovenskem morju, saj ne verjame v poštenost arbitražnega sporazuma. Koper ima za svoje mesto, ker je tu, odkar pomni. Izvira sicer s podeželja, od tam torej, kjer so se bili vajeni boriti za tisto, kar so potrebovali. V Kopru si je ustvaril družino in dom predvsem zaradi želje po boljšem življenju. V njem rad živi, zato mu ni vseeno, kaj se v mestu dogaja. Za župana Kopra kandidira tudi zaradi tega, ker ima dovolj praznih obljub, predvsem pa zaradi zapostavljenosti podeželja in slabše podpore kmetijstvu.
O lokalni samoupravi smo se pogovarjali s sistemskim inženirjem Mirkom Merzelom, ki je kandidat Slovenske demokratske stranke za župana občine Ig. Razložil nam je, kako bo, če bo izvoljen, občino Ig s svojim programom popeljal med najboljše slovenske občine.

Dr. Marko Kos: Odtujena demokracija in elite

Članke o demokraciji v zadnjem času pogosto srečamo. V njih so pisci ogorčeni nad zmotnimi izjavami. Polemike so lahko budnice, ki mobilizirajo proteste proti prezrtim zlom, da opominjajo institucije, ker zavračajo načela, ki so jim so dejansko zavezana. V sporu, v katerem gre za to, kar je treba reči, so polemike v nevarnosti, da bodo pomagale k uspehu prav tistim, nad katerimi so ogorčeni. Če je članek dober, bo vsem enako mislečim potrdil, kar tako ali tako vsi mislijo. Zato je bolje, da nisem ogorčen že na začetku, ampak šele na koncu, ko bo slika o ogroženosti demokracije sprejeta z naklonjenostjo.

Klaus: Evropa potrebuje novo osvoboditev

Vaclav Klaus se je poklonil spominu državnikov, ki so pomagali zrušiti komunistični blok. Evropa potrebuje novo osvoboditev. Komunisti so se prestrukturirali in spet uničujejo naš kontinent. Potrebna je vrnitev k pravim konservativnim desnim vrednotam. Nedavno je imel nekdanji češki predsednik Vaclav Klaus v Washingtonu govor na konferenci, posvečeni spominu na papeža Janeza Pavla II. in ameriškega predsednika Ronalda Reagana ter njuno vlogo pri padcu komunizma v Evropi. Tema Klausovega govora je bila, »da ne pozabimo«, ter poziv k vnovični osvoboditvi Evrope.

Migranti vsepovprek posiljujejo in morijo

Nova brutalna smrt pretresa Italijo. A morala bi pretresti vse nas. Vse nas bi morala stresti tako močno, da bi z naših oči padle plašnice, ki so nam jih na glave postavili levi politiki, mediji, civilna družba, nevladne organizacije, da bi se končno zavedeli resničnega stanja, v katerem živimo in v katerega so nas, nevedne, potisnili v imenu kulturalizma. Da bi se zavedeli, kaj se nam dogaja, in da bi se končno odzvali! V Rimu je policija v zapuščeni stavbi našla truplo ženske brez oblačil. Na videz je kazalo, da gre za smrt zaradi čezmerne količine droge…

 

Vabljeni k branju aktualnih, zanimivih in analitičnih kolumn!

Vabljeni k nakupu Demokracije! Z njo boste vedeli več!

demokracija 44 low Page 01

Zadnje novice

Sorodne vsebine