8.5 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

V novi reviji Demokracija: Na udaru zdravstvene mafije! Ko vladajoča koalicija izvede parlamentarni državni udar; Mafijski klan z Rudnika; intervjuja: dr. Peter Starič in Daniel Friberg

V novi reviji Demokracija opozarjamo, da sta Jelka Godec in Blaž Mrevlje zaradi kritike zdravstva in razkrivanja netransparentne porabe denarja postala tarči zdravstvene mafije globoke države. Pišemo o državnem udaru vladajoče koalicije. Razkrivamo mafijske povezave Jankovićev in Kunejev z Janom Becem. Objavljamo intervju z doktorjem elektronike Petrom Staričem in z Danielom Fribergom, eno vodilnih osebnosti švedske desnice.

 

»Vsaka država ima mafijo, nima pa vsaka mafija svoje države. Pri nas jo ima,« je rekel znani interventni kardiolog dr. Blaž Mrevlje (Delo, 19. 5. 2017). Vsem znani izraz mafija je splošen izraz za zločinsko organizacijo, ki se ukvarja z organiziranim kriminalom.

Spravili so se na kritičnega kardiologa

Prejšnji teden je kardiolog dr. Blaž Mrevlje razkril tožbo za plačilo 100.000 evrov, ki jo je proti njemu prek ene največjih odvetniških pisarn, Odvetniške družbe Rojs, Peljhan, Prelesnik in partnerji, zaradi razžalitve sprožil njegov nekdanji delodajalec Univerzitetni klinični center Ljubljana (UKC) pod vodstvom nekdanjega direktorja in sedanjega ministra za zdravje Aleša Šabedra. Novica je šokirala vse, ki smo spremljali delo in rezultate parlamentarne preiskovalne komisije o ugotavljanju zlorab na področju žilnih opornic, katere strokovnemu sodelavcu dr. Mrevljetu je v sodelovanju z dr. Markom Nočem v letu 2014 uspelo znižati cene večkrat preplačanih žilnih opornic, zaradi česar je UKC Ljubljana vsako leto pri samo enem od 20 tisoč artiklov privarčeval 2,5 milijona evrov. Dr. Mrevljeta poznamo kot strokovnjaka, ki javno opozarja na organizirani kriminal v zdravstvu in razkriva, da ocenjuje, da se vsako leto prek preplačil pokrade 400 milijonov evrov.

Celoten članek preberite v reviji Demokracija!

V tokratni reviji Demokracija preberite še:

Ko vladajoča koalicija izvede državni udar

Smo na pragu državnega udara? Tako kažejo dogajanja v državnem zboru, kjer bi morala biti ustanovljena preiskovalna komisija o zlorabi organov pregona v primeru Franca Kanglerja, vladna koalicija pa blokira ustanovitev komisije. Na prvi pogled se sicer ne dogaja nič posebnega. Prejšnji teden pa je prišlo v javnost sporočilo, da bo državni zbor počakal z imenovanjem članov preiskovalne komisije, katere ustanovitev je že odrejena, nanaša pa se na odgovornost nosilcev javnih funkcij pri pregonu nekdanjega mariborskega župana in sedanjega državnega svetnika Franca Kanglerja,…

Mafijsko: Jankovićevi, Kunejevi in Jan Bec

Družino Janković je pred dokončnim bankrotom reševal javnosti povsem neznani Jan Bec, ki stanuje na Štihovi ulici v Ljubljani. Javne evidence in registri pa kažejo, da je Bec z Jankovići poslovno zelo povezan. Zdaj je javno razkrito, da je Bec tudi partner Urše Kunej, sestrične Damijana in Jureta Jankovića. Marija (Mija) Janković in mati Urše Kunej sta namreč sestri. Damijan Janković je za Finance dejal, da z Becem niso v sorodu, kar je sicer res, saj v tem primeru ne gre za krvno sorodstvo. Potrdil pa je, da sta Bec in njegova sestrična par, pri tem pa dejal, »da to ne igra nobene vloge, da je on (Bec, op. a.) v tem poslu, da zasluži«.

Intervjuja: dr. Peter Starič in Daniel Friberg

Z dr. Petrom Staričem smo ob njegovi 95-letnici govorili o njegovi življenjski zgodbi, ki so jo zaznamovali trije totalitarizmi: fašizem, nacizem in komunizem. Gospod Starič je ob svoji visoki starosti zadovoljen s svojim razgibanim življenjem, a močno razočaran nad stanjem v Republiki Sloveniji, ki jo še danes vodijo politični nasledniki izvajalcev zločinske komunistične revolucije. Želi si, da bi Slovenija postala normalna evropska država. Pogovarjali smo se tudi z Danielom Fribergom, eno vodilnih osebnosti švedske desnice in avtorjem knjige Vrnitev resnične desnice, ki je bila prevedena v štirinajst jezikov.

Zakaj živimo v diktaturi socialnih manjšin

Živimo v času, ko se večina takih in drugačnih medijev ves čas ukvarja s pravicami manjšin. Kot kaže, pravic manjšin ni nikoli preveč in nikoli zadosti. Zanimivo je, da se s pravicami večine ne ukvarja skoraj nihče več, saj se ustvarja vtis, da je kar samo po sebi umevno, da večina vse pravice že ima in jih sploh ne more izgubiti. V tej psihozi se vsak dan pojavljajo in izmišljajo nove manjšine, ki pa seveda takoj terjajo svoje pravice in posebno obravnavo. Logično je, da vse manj ljudi hoče biti večina, saj se v današnjem času ne splača biti del večinske populacije. Splača se biti manjšinec.

Nehvaležni migranti dvigujejo podporo Salviniju

Salvini uživa večjo podporo javnosti kot vladna koalicija. Italijani ogorčeni zaradi nasilja migrantov. Bo Liga sprožila referendum o zaprtju italijanskih pristanišč za migracije? Salvini napoveduje desno vlado v nekaj mesecih. Takoj ko so globalisti s spretnim političnim manevrom iz vlade in notranjega ministrstva iztisnili voditelja Lige Mattea Salvinija, so začeli napovedovati, da bo nova vlada razveljavila vse omejitve glede migracij, ki jih je uvedel Salvini med svojim ministrovanjem.

Vabljeni k branju aktualnih, zanimivih in analitičnih kolumn!

Vabljeni k nakupu Demokracije! Z njo boste vedeli več!

Zadnje novice

Sorodne vsebine