5.6 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

V novi reviji Demokracija: Levičarski skrajneži grozijo s smrtjo! Fiasko koalicije KUL v parlamentu! Slovenija je v oranžni fazi ukrepov. Kakšna je bila vloga SDK pri slovenski osamosvojitvi leta 1991? Intervjuja: Carlos Javier Blanco in Andreja Poljanec

Piše: M. B.

V novi številki revije Demokracija razgaljamo primitivne levičarske grožnje s smrtjo vladajočim in sporno vlogo tožilstva v tem primeru ter politični fiasko, ki je je doživela koalicija KUL in Karel Erjavec v državnem zboru ob glasovanju o nezaupnici. Razkrivamo vlogo Službe družbenega knjigovodstva v času slovenske osamosvojitve leta 1991. Objavljamo intervjuja s španskim filozofom Carlos Javier Blancom, ki pravi, da je evropska civilizacija v strašljivem zatonu in da »če pade Španija, pade cela Evropa« ter s psihologinjo in psihoterapevtko dr. Andrejo Poljanec, ki pravi, da je prošnja za pomoč izraz zrelosti. Z Demokracijo boste vedeli več!

Nasilju levičarskih skrajnežev v Sloveniji ni videti konca. To se samo še stopnjuje. Ena od številnih groženj je bila ob koncu prejšnjega tedna, ko so protivladni protestniki pred parlamentom brcali žogo v obliki koronavirusa, na kateri je bil upodobljen predsednik vlade Janez Janša.

Slednji je ob tem spomnil na navedbe Ivana Krambergerja, kandidata za predsednika države leta 1992, ko je dejal: »In ko ne bodo vladali, dodajam, takrat bodo protestirali in pozivali k smrti tistih, ki vladajo, pa niso iz njihovih vrst.« Kramberger je takšna nasprotovanja levičarjem plačal z življenjem. Smo tudi zdaj na tej poti? Morda. Z nasilno levičarsko falango je namreč tesno povezano tudi tožilstvo. Na tem področju se v skoraj 30 letih ni kaj prida spremenilo.

Celoten članek preberite v reviji Demokracija!

V tokratni reviji Demokracija preberite še:

Farsa z nezaupnico je postala Erjavčev politični pogreb

Po več kot dveh mesecih ugibanj in zavlačevanja je bila v ponedeljek, 15. februarja, v državnem zboru razprava in glasovanje o konstruktivni nezaupnici vladi. Teden dni prej jo je vložil predsednik DeSUS Karl Erjavec skupaj s podpisi desetih poslancev. Kot je znano, je bila nezaupnica najprej vložena januarja z 42 poslanskimi podpisi, pri čemer je bilo veliko ugank o tem, kako je Erjavec prepričeval poslance svoje stranke. Potem ko je Erjavcu odrekel poslušnost Robert Polnar, se je izkazalo, da je podobno ravnal tudi Branko Simonovič, ki je bil zato deležen groženj. Že takrat pa so bile precej glasne govorice, da so nekatere stranke ali posamezni poslanci iz KUL želeli umakniti podpise ob vložitvi konstruktivne nezaupnice.

Intervjuja: Carlos Javier Blanco in Andreja Poljanec

S španskim profesorjem filozofije ter avtorjem več knjig in esejev Carlosom Javierjem Blancom, ki se posveča predvsem misli nemškega filozofa Oswalda Spenglerja, smo se pogovarjali o zatonu civilizacij, s katerim se sooča tudi Evropa, o tem, kako takšen zaton preprečiti, o množičnih migracijah in politični situaciji v Španiji in o drugih aktualnih temah. O razlogih za stiske, v katerih se je znašel del otrok, ki so se zaradi epidemije novega koronavirusa dolge tedne šolali na daljavo pa smo se pogovarjali z dr. Andrejo Poljanec, ki opozarja, da je tretjina otrok in mladostnikov za zdrave varne odnose prikrajšana ne glede na družbeno situacijo.

Epidemija: Slovenija končno v oranžni fazi ukrepov

Ob prehodu Slovenije v oranžno fazo ukrepov za zajezitev novega koronavirusa se je z minulim ponedeljkom odpravila omejitev prehajanja občinskih in regijskih meja za prebivalce, prav tako je od ponedeljka dovoljeno zbiranje do deset ljudi. Prepoved gibanja zunaj občine stalnega prebivališča, ki jo je vlada v drugem valu epidemije novega koronavirusa uvedla že drugič, je veljala od oktobra, pri čemer pa je bilo mogočih nekaj izjem. Med njimi so bile od decembra tudi športne aktivnosti v naravi, a je bila ta izjema omejena na regije. Zdaj se te omejitve povsem odpravljajo.

Vloga SDK pri slovenski osamosvojitvi leta 1991

Služba družbenega knjigovodstva (SDK) Slovenije, bolj znana kot republiška SDK, je v času priprav na slovensko osamosvojitev skupaj s slovenskimi carinarnicami Zvezne carinske uprave odigrala pomembno vlogo pri finančnemu osamosvajanju Slovenije. Že v letu 1990 so zadrževali pobrane uvozne dajatve. V praksi je to potekalo tako, da je republiška SDK sredstva, ki bi morala končati v zveznem proračunu, nakazala na republiškega.

O vzrokih nazadovanja Univerze v Ljubljani

Slovenija pospešeno izgublja prednost pred drugimi nekdanjimi socialističnimi državami Srednje Evrope (za nekaterimi pa celo zaostaja), s katerimi nas druži tudi skupna večstoletna zgodovina v okviru ene državne skupnosti. Delni vzrok za to dogajanje je avtentičnost revolucije med drugo svetovno vojno in po njej v izvedbi komunistične partije pri nas na Slovenskem. V nasprotju z drugimi državami (razen Sovjetske zveze), kjer je bila revolucija komunistov uvožena, je bila na Slovenskem avtentična.

Zelena ekonomija uničuje zahodno gospodarstvo

Globalistične elite nadaljujejo z vsiljevanjem zelene ekonomije Evropi. Uničevanje evropske konkurence je voda na mlin Kitajski. Kitajska se požvižga na mednarodne dogovore in še povečuje svoje kapacitete za pridobivanje energije iz premoga. Pretekli teden se je v Davosu spet zbrala globalistična kabala in kot vsako leto ponovila svojo zvezanost k vsiljevanju t. i. zelene ekonomije. Ekonomije, ki naj bi bila namenjena rešitvi našega planeta, dejansko pa ohromitvi zahodnega gospodarstva.

Za omejevanje sprejemanja prosilcev za azil

Danska namerava močno omejiti število prosilcev za azil. Predsednica danske vlade Mette Frederiksen je odločna v tem, da je potrebna strožja azilna politika. Švedska je medtem sprejela trikrat večje število azilantov od vseh drugih skandinavskih držav. V Sloveniji socialdemokrati v nasprotju z danskimi kolegi podpirajo migracije. Danska se že več let sooča z vrsto težav, ki so posledica množičnih migracij. Zato je predsednica danske vlade Mette Frederiksen, ki prihaja iz vrst socialdemokratov, na parlamentarni seji, posvečeni migracijski politiki, napovedala, da bo vlada močno omejila število prosilcev za azil. S tem želi danska premierka ohraniti družbeno kohezijo svoje države.

Vabljeni k branju aktualnih, zanimivih in analitičnih kolumn!

Vabljeni k nakupu Demokracije! Z njo boste vedeli več!

Zadnje novice

Sorodne vsebine