30.2 C
Ljubljana
petek, 30 julija, 2021

V novi reviji Demokracija: Levičarji, ki sodijo v en odstotek najbogatejših Zemljanov! Komu je vlada odprla vrata? Marjan Podobnik: SLS želi biti del pomladno-poletne koalicije!

V novi reviji Demokracija razkrivamo, kateri Slovenci spadajo glede na dohodek v en odstotek najbogatejših Zemljanov. Med njimi so znani slovenski levičarji! Pišemo o veleizdaji Šarčeve vlade v primeru marakeške deklaracije! Objavljamo intervju z Márjanom Podobnikom, ki pravi, da SLS želi biti del pomladno-poletne koalicije in v večinsko leve koalicije ne bo več vstopala! Vabljeni k nakupu Demokracije!

 

Znani kanadski klinični psiholog Jordan Peterson je nedavno na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani predaval tudi o ozadju razmišljanja v svoji knjigi z naslovom 12 pravil za življenje: protistrup za kaos, ki je izšla spomladi. Predavanja se je udeležilo okoli 1.800 poslušalcev. Tako kot drugje je bil Peterson tudi v Sloveniji deležen velikega zanimanja, zato se mu niti na nacionalni televiziji niso mogli izogniti. Poslali so novinarko Špelo Kožar, da je s Petersonom posnela intervju, nato pa v oddaji Studio City objavila njegove izseke, vsega štiri minute. Izpustila je večji del dialoga, v katerem je sogovorca provocirala z levičarsko agendo, a jo je Peterson s svojimi argumenti »sezul«, kot navajajo poznavalci. Nato ga je poskušala preglasiti z vpitjem, s hitrim menjavanjem tem in z vsiljevanjem lastnega mnenja, ne da bi sogovorcu pustila, da odgovori. Petersona je nato v oddaji na nacionalni televiziji poskušala prikazati kot konservativca in homofoba, ki da na Twitterju širi sovražni govor. Njegovo pozitivno razmišljanje o kapitalizmu pa je skušala diskreditirati tudi tako, da ga je uvrstila v tisti odstotek ljudi na svetu, ki so obogateli na račun drugih. Na tovrstne očitke je Peterson Kožarjevo poučil, da mednje sodi tudi sama in naj njeno razmišljanje ne bo omejeno samo na slovenski prostor, ampak naj razmišlja globalno.

Celoten članek preberite v reviji Demokracija!

V tokratni reviji Demokracija preberite še:

Sramota! Komu je Slovenija odprla vrata?

Globalisti so z aklamacijo prek svojih lutk »uzakonili« dogovor o migracijah. Veleizdaja evropske civilizacije. Vlade, tudi slovenska, so zavajale javnost. Države v okolici Slovenije so zavrnile dogovor. Francozom je zavrelo, Slovenci pa so apatični. V Marakešu so v ponedeljek globalisti z aklamacijo potrdili sprejem t. i. globalnega sporazuma o migracijah. Sledila je velika evforija, v kateri so se navzoči globalisti medsebojno trepljali po hrbtih in si čestitali, kot da bi kdo dejansko dvomil o uspehu aklamacije…

Intervjuja: Marjan Podobnik in Jože Svetina

Pogovarjali smo se z Marjanom Podobnikom, predsednikom Slovenske ljudske stranke, ki je v torek na slavnostni akademiji zaznamovala 30. obletnico svoje ustanovite. Prireditev je potekala v znameniti Unionski dvorani Grand hotela Union v Ljubljani, kjer je bila 12. maja 1988 ustanovljena Slovenska kmečka zveza. Predsednik SLS Marjan Podobnik in podpredsedniki te stranke Suzana Lara Krause, Franc Bogovič in Modest Motaln, predsednik Mestnega odbora SLS Ljubljana Janez Žagar ter Marija Markeš so ob tem skupaj z Ivanom Omanom v podhodu v Unionsko dvorano, v kateri je bila 12. maja 1988 ustanovljena SKZ, odkrili pomnik.

»Policija bi morala biti nepolitična. Težko je govoriti o tem, da je nekdo podvržen levičarstvu. To čutiš, ko si na položaju. Nekdo, ki se bo izkazal, da je blizu pomladnikom, bo zagotovo odrezan: ne bo napredoval, dobil bo slabe delovne ocene, ker je vrh strogo voden,« je v intervjuju za Demokracijo dejal Jože Svetina, upokojeni policijski inšpektor za mejne zadeve in tujce v Kopru.

Premalo poudarka na državljanski vzgoji!

V slovenskem izobraževalnem sistemu je državljanska vzgoja kot samostojni predmet vključena v učni načrt v 7. in 8. razredu. Poučuje se kot domovinska in državljanska kultura. V drugih razredih osnovne šole pa je kot medpredmetna tema integrirana v posamezne predmete. Umeščena je med splošne cilje izobraževanja na vseh ravneh šolanja. Obravnavajo jo v sklopu obveznih predmetov v osnovni šoli: slovenščina od 1. do 9. razreda, družba v 4. in 5. razredu, zgodovina in geografija od 6. do 9. razreda, pri nekaterih izbirnih predmetih z družboslovnega in naravoslovnega področja (od 7. do 9. razreda) ter kot samostojni izbirni predmet državljanska kultura in etika.

Damjan Prelovšek: Oblast in kulturni spomeniki

Slovenska demokratska stranka je že večkrat za utrjevanje naše narodne zavesti poudarila pomen tradicionalnih vrednot, med katere spada tudi kulturna dediščina. Da živimo v času ekstremnega raznarodovanja v imenu kulturnega marksizma, vidimo tudi po tem, kako mačehovski kruh vlada reže ohranjanju nepremične kulturne dediščine. Letos je za obnovo vseh kulturnih spomenikov po vsej Sloveniji namenila nekaj več kot osemsto tisočakov, ob tem, da vodstvo Zavoda za varstvo kulturne dediščine opozarja, da bi z vsaj tridesetimi milijoni lahko za silo pokrpali, kar se nam podira pred očmi. S tem pa seveda še zdaleč ne bi spravili v red naše kulturne dediščine.

Nas pred nasiljem lahko reši vračanje h koreninam?

Starši sedemnajstletnice so poklicali na policijsko postajo v nemškem Saint Augustinu in prijavili njeno izginotje. Dekle naj bi bilo odšlo na obisk k prijateljem v Bonn, vendar na cilj ni prispelo. Policisti so začeli s preiskavo, dva dni so bile angažirane vse razpoložljive uradne sile, pomagali so tudi prostovoljci, zdelo se je, kot da vse mesto pomaga pri iskanju izginule sedemnajstletnice.

Vabljeni k branju aktualnih, zanimivih in analitičnih kolumn!

Vabljeni k nakupu Demokracije! Z njo boste vedeli več!

Zadnje novice

Sorodne vsebine