6.7 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

V novi reviji Demokracija: Levica si pri rušenju vlade pomaga s kriminalci! Grozijo nam, ker objavljamo resnico! Cilj Slovenijo postaviti v vrh digitalne Evrope! Koliko je v resnici star slovenski narod? Intervjuja: Jožef Horvat in Alenka Jeraj

V novi številki revije Demokracija razkrivamo, kako si tranzicijska levica pri rušenju vlade pomaga s pravimi kriminalci. Pišemo o grožnjah levičarskih skrajnežev družini predsednika vlade Janeza Janše in grožnjah uredništvu revije Demokracija ter o vladnem načrtu, da Republiko Slovenijo postavi v vrh digitalne Evrope. Objavljamo intervjuja z vodjo poslanske skupine Nove Slovenije Jožefom Horvatom in namestnico vodje poslanske skupine SDS Alenko Jeraj. Oba opozarjata na radikalnost leve opozicije. Z Demokracíjo boste vedeli več!

Da si globoka država pri rušenju vlade Janeza Janše pomaga s kriminalci, kakršen je Anis Ličina, je sedaj jasno. Slednjega so namreč minulo nedeljo na mejnem prehodu Karavanke aretirali avstrijski policisti zaradi trgovine z mamili, nato pa ga prepeljali v zapor v Celovcu. Prav Ličina je užival izrecno podporo dveh največjih televizijskih hiš v Sloveniji ter na vrhuncu epidemije brezsramno in nekaznovano pozival k izgredom v času epidemije.

Slovenska policija je v zvezi z aretacijo potrdila, da so jih avstrijski kolegi minuli ponedeljek obvestili, da so v nedeljo v večernih urah v Avstriji na podlagi nacionalnega naloga za prijetje aretirali slovenskega državljana zaradi suma storitve kaznivih dejanj, povezanih s trgovanjem s prepovedanimi drogami. Poleg Ličine je avstrijska policija po poročanju Nova24TV prijela še njegovega očeta zaradi suma storitve istega kaznivega dejanja, a tega na slovenski policiji niso potrdili. Je pa kasneje omenjeni medij pisal, da so očeta Anisa Ličine po zaslišanju izpustili.

Celoten članek preberite v reviji Demokracija!

V tokratni reviji Demokracija preberite še:

Krivi smo zato, ker sploh obstajamo!

V petek, 23. aprila, na praznik sv. Jurija, mučenca zgodnjega krščanstva, so naše uredništvo obvestili o grožnji, ki so jo prejeli v Splošni bolnišnici Celje, naslovljena pa je bila na ženo premierja Janeza Janše, ki je kot zdravnica tam zaposlena. Le malo zatem je grožnja istega pošiljatelja prispela tudi na naš naslov. »Mi jo bomo zaklal ali sikiro obglavili otroke bomo ubili da nebodo nasledniki države Slovenije. Jebem ti mater.« Tako je zagrozil polpismen pošiljatelj, ki je verjetno pred svojim dejanjem nagnil tudi kakšen kozarček preveč. A vendar se je dalo razumeti, da je to grožnja s smrtjo.

Cilj Slovenijo postaviti v vrh digitalne Evrope

V začetku aprila se je Vlada Republike Slovenije seznanila z informacijo o ustanovitvi in imenovanju strateškega sveta za digitalizacijo, ki je posvetovalno telo predsednika vlade Janeza Janše. V strateški svet je imenovala več deset vrhunskih slovenskih strokovnjakov in poznavalcev razmer. Vodi jih Mark Boris Andrijanič, čigar mandat je vezan na mandat predsednika vlade.

Intervjuja: Jožef Horvat in Alenka Jeraj

Pogovarjali smo se z vodjo poslanske skupine Nove Slovenije (NSi) Jožefom Horvatom, ki nam je razkril nekatere podrobnosti o spremembah davčne zakonodaje za podjetja in posameznike, o načrtovani debirokratizaciji, delu ministrov NSi v času epidemije,  državnem zboru in stopnji kulture v njem ter koaliciji pa tudi o zamenjavi predsednika državnega zbora. O aktualnem družbenopolitičnem dogajanju v Sloveniji pa smo se pogovarjali tudi s poslanko SDS Alenko Jeraj, ki je pred dnevi postala tudi predsednica Ženskega odbora SDS.

Prelomen sestanek na Račjem otoku

V nedeljo, 28. aprila 1991, so se predsedniki Demosovih strank in nekateri člani Demosove vlade sešli na Račjem otoku na Brdu pri Kranju. Do sestanka je prišlo na pobudo Janeza Janše in Igorja Bavčarja, ki sta opozarjala na zamude pri osamosvojitvenih pripravah. Prvi je to konspirativno in za osamosvojitev izredno pomembno srečanje v svoji knjigi »Premiki« leta 1992 opisal Janez Janša. Pet let po dogodku pa je za oddajo »Projekt osamosvojitev« za Televizijo Slovenija o tem govoril tudi Jože Pučnik (v Rosvita Pesek: Osamosvojitev Slovenije, 2007), ki je sestanek vodil. Sestanek na Brdu so sklicali zato, da bi bili povsem varni pred prisluškovanjem.

Koliko je v resnici star slovenski narod

Slovenci imamo v zgodovini kar nekaj mejnikov, ki kažejo, da smo med najstarejšimi evropskimi narodi. Kljub temu pa v današnjih akademskih krogih prevladuje mnenje, da ni mogoče govoriti o Slovencih pred sredino 19. stoletja. Zagovorniki komunistične revolucije, združene z domnevno nacionalnimi cilji, so še drznejši – trdijo celo, da smo Slovenci postali narod šele z OF in NOB, saj je prav OF z aktivacijo slovenskih množic začela spreminjati narodni značaj. Iz ljudstva naj bi tako postali pravi narod. In tudi v resnici naj bi se ime Slovenija prvič uveljavilo šele po drugi svetovni vojni, pred tem naj ne bi obstajalo.

Globalisti in levičarji so glavni uvozniki migrantov

Če se bodo migracije nadaljevale, bodo priseljenci Evropejce preprosto preglasovali. Podpirajo jih predvsem levičarji pa tudi nekatere sredinske in celo desnosredinske stranke. Pred kratkim je uvozu migrantov izrazil podporo tudi nekdanji ameriški  predsednik George Bush. Nekdanji predsednik francoske Nacionalne fronte in oče Marie Le Pen, ki je stranko kasneje preimenovala v Nacionalni zbor, Jean-Marie Le Pen je v času, ko je bil še vodja stranke, v nekem intervjuju opozoril, da bomo Evropejci, če ne bomo ustavili množičnih migracij, izgubili bitko za svoj obstoj na voliščih.

Vabljeni k branju aktualnih, zanimivih in analitičnih kolumn!

Vabljeni k nakupu Demokracije! Z njo boste vedeli več!

Zadnje novice

Sorodne vsebine