6.7 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

V novi reviji Demokracija: Levica juriša z novo ideologijo sovraštva! Kviz »Slovenija, moja država«, že moti levičarje! Desetine milijonov za Sorosove nevladnike! Rasistično gibanje BLM znova grozi z nasiljem! Intervjuja: Bojan Ivanc in Miklós Szánthó

V novi številki revije Demokracija opozarjamo na novo levičarsko ideologijo »woke«, ki prisega na tako imenovano prebujenost, v resnici proizvaja sodobne »zblojence« in »nergače«. Predstavljamo nov zgodovínski kviz Slovenija, moja država, ki že moti levičarske jugonostalgike. Objavljamo intervjuja z analitikom Gospodrske zbornice Slovenije Bojanom Ivancem, ki Sloveniji napoveduje zmerno gospodarsko rast, in z direktorjem Centra za temeljne pravece Miklósem Szánthóm, ki pravi, da so danes sovražniki liberalizma prijatelji demokracije. Z Demokracíjo bóste védeli vèč! 

Star pregovor pravi, da se počasi daleč pride. To ljudsko modrost potrjuje tudi evolucija levice, ki ji je po letu 1945 uspelo vzpostaviti kulturno hegemonijo na Zahodu. Skozi omenjeno hegemonijo so se nekoč obrobne skupine razvile v močna gibanja, ki so se, velikokrat podprta s kapitalom določenih interesnih skupin, v obdobju nekaj generacij prebila v središče družbe.

Gre za različne skupine, ki naj bi se zavzemale za pravice različnih domnevnih žrtev zatiranja in diskriminacije. Od samooklicanih prvakov »človekovih pravic« do borcev za homoseksualce in priseljence, so v desetletjih po drugi svetovni vojni, zlasti od konca šestdesetih let naprej, takšna gibanja rastla kot gobe po dežju. Danes smo med temi gibanji priča novem pojavu, in sicer »wokizmu« ali »prebujenosti«, ki je postal nova ideologija, bolje rečeno sekularna religija sodobne levice. Značilno zanj pa je, da hoče pod tančico boja proti krivicam in zatiranju uničiti zahodno civilizacijo, evropsko kulturo, jedrno družino in tradicionalne vrednote.

Za pripadnike ideologije »woke« je značilno, da v zasedi kot hijene čakajo na povod, da lahko zaradi »neprimerne« izjave koga raztrgajo in žrtvujejo na oltarju politične korektnosti. Zato bi jim bolj od »prebujenih« ustrezal izraz »nergači« ali »zblojenci«.

Celoten članek preberite v reviji Demokracija! 

V tokratni reviji Demokracija preberite še: 

Kviz »Slovenija, moja država«, že moti levičarje!

Prihaja zanimiv izziv za mlade v Sloveniji. Šolska sekcija VSO in Nova24TV v sodelovanju z evropskim poslancem Milanom Zverom vabijo dijake in osnovnošolce 8. in 9. razreda na tekmovanje v znanju o zgodovini nastanka slovenske države. Organizatorji tekmovanja poudarjajo, da ne smemo nikoli pozabiti poguma, ponosa in vztrajnosti tistih, ki so se bojevali in vztrajali pri nastanku samostojne Slovenije in današnji mladini omogočili lepšo prihodnost.

Intervjuja: Bojan Ivanc in Miklós Szánthó

Pogovarjali smo se z Bojanom Ivancem, ki je glavni ekonomist pri Analitiki Gospodarske zbornice Slovenije in se ukvarja z napovedmi gospodarskih trendov v Sloveniji na področju vseh ključnih gospodarskih agregatov in gospodarskih sektorjev. Pogovarjali smo se tudi z direktorjem Centra za temeljne pravice Miklósem Szánthóm (Center for Fundamental Rights). Med drugim smo govorili o politični korektnosti, kulturnem marksizmu, medijih in migracijah.

Brezposelnost v Sloveniji pod povprečjem EU

Podatki o brezposelnosti v 27 državah članicah Evropske unije (EU) kažejo, da je brezposelnost v Sloveniji daleč pod evropskim povprečjem. Slovenija je po kazalniku anketne brezposelnosti s 4,9 odstotka med sedmimi najboljšimi državami članicami EU, kjer je povprečje 7,5 odstotka, najvišja stopnja pa 16,1 odstotka. Podatki za Slovenijo so izredno dobri, razlog pa je predvsem v ukrepih vlade za omilitev posledic epidemije in pomoč gospodarstvu.

Epidemija: Spremenjeni semafor ukrepov

Minuli četrtek so se na Brdu pri Kranju sešli predstavniki svetovalne skupine in vladna skupina in pretresali spremembe semaforja ukrepov oziroma načrta sproščanja ukrepov in same ukrepe. Četudi so različne regije po epidemioloških kazalnikih ta čas v različnih fazah, država pa je na meji med oranžno in rdečo, so presodili, da je najprimerneje, da od ponedeljka v celotni državi velja rdeča faza ukrepov za omejevanje širjenja novega koronavirusa.

V senci krize SFRJ spremembe v Demosovi vladi

Za Demosovo vlado je bil mesec april v znamenju kadrovskih pretresov, pospešenih priprav na osamosvojitev in povečanih diplomatskih prizadevanj. Pri kadrovskih pretresih je šlo za proces, ki se je že dolgo nakazoval in je pozitivno vplival na priprave za osamosvojitev. Na Brdu pri Kranju so se 11. aprila nadaljevali brezplodni pogovori predsednikov šestih jugoslovanskih republik. Glavno vprašanje pri tem je bilo, ali naj bo Jugoslavija zveza suverenih republik, za kar sta se zavzemali predvsem Srbija in Črna gora, ali zveza suverenih držav, kar sta zagovarjali Slovenija in Hrvaška; se pravi federacija ali konfederacija.

Borut Korun: Slovenci ali Karantanci?

Slovenski zgodovinarji vse do vključno prof. dr. Boga Grafenauerja so o ljudeh zgodnjega srednjega veka pisali kot o Slovencih. Potem pa se je zgodil prelom. Boga Grafenauerja je nadomestil njegov učenec Peter Štih in naenkrat v prvih stoletjih naše zgodovinske preteklosti Slovencev ni bilo več. Petru Štihu je z enim zamahom uspelo izničiti truda polno delo njegovih predhodnikov – odstranil je Slovence iz naše zgodnje preteklosti.

Desetine milijonov za Sorosove nevladnike

Evropska unija nespametno financira Sorosove nevladnike z desetinami milijonov evrov iz skupnega proračuna. EU financira tudi organizacije, povezane z islamskim terorizmom. Desne, konservativne nevladne organizacije ne dobijo iz evropskega proračuna niti ficka. Glede na uradne podatke je samo v letu 2019 Sorosova nevladna organizacija »Open Society« (Odprta družba) iz skupnega evropskega proračuna dobila kar 34 milijonov evrov.

Rasistično gibanje BLM znova grozi z nasiljem

V ZDA poteka sojenje Dereku Chauvinu, obtoženemu za umor Georgea Floyda. V primeru oprostilne sodbe pripadniki gibanja BLM grozijo z novimi nasilnimi izgredi. Do neredov prihaja predvsem v mestih, ki jih vodijo demokrati, opozarja novinar John Nolte. V Minneapolisu, največjem mestu ameriške zvezne države Minnesota, ta čas poteka sojenje nekdanjemu policistu Dereku Chauvinu, ki je obtožen umora 46-letnega temnopoltega Georgea Floyda.

Vabljeni k branju aktualnih, zanimivih in analitičnih kolumn!

Vabljeni k nakupu Demokracije! Z njo boste vedeli več!

Nova Demokracija

Zadnje novice

Sorodne vsebine