9.9 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

V novi Demokraciji: Kultura posilstev je vse bliže Sloveniji! Vrnitev med države zahodne civilizacije! Številni vnosi novega koronavirusa s Hrvaške! Razkrivamo privilegije socialističnih funkcionarjev! Intervjuja: Božo Cerar in Ivo Janez Cundrič

V novi reviji Demokracija opozarjamo, da Evropo vse bolj ogrožajo primitivno-zločinske kulture z Bližnjega vzhoda in Afrike. Kultura posilstva postaja del evropskega vsakdana. Razkrivamo številne privilegije, ki so jih uživali socialistični funkcionarji v prejšnjem režimu in udbovsko-tajkunsko zgodovino podjetja DZS. O geostrateškem pomenu obiska ameriškega državnega sekretarja Mika Pompea v Sloveniji smo se pogovarjali z dolgoletnim slovenskim diplomatom dr. Božom Cerarjem. Z Demokracijo boste vedeli več!

 

Se še spomnite, kakšne napade je tednik Demokracija doživljal pred skoraj dvema letoma, ko smo objavili znamenito naslovnico s pripisom »Kultura posilstev«? Takrat so nas označili za rasiste in šoviniste, terjali so celo kazenske ukrepe proti nam. Toda resnica je kruta – kultura posilstev postaja čedalje bolj vsakdanji pojav v Evropi zaradi migracij, ki se ne nehajo.

Celoten članek preberite v reviji Demokracija!

V tokratni reviji Demokracija preberite še:

Vrnitev med države zahodne civilizacije

Prejšnji četrtek je Slovenijo v okviru svoje evropske turneje obiskal ameriški državni sekretar Mike Pompeo, kar je bil prvi ameriški obisk na tako visoki politični ravni po letu 2008. S tem se naša država zunanje-politično končno vrača v zahodnoevropski okvir. Slovenski premier Janez Janša in njegov visoki gost, ameriški državni sekretar Mike Pompeo, sta namreč na Bledu potrdila dobre odnose med državama in skupne vrednote.

Novi koronavirus se z juga spet hitreje širi

Največ okužb z novim koronavirusom je v zadnjih dneh med mlajšimi, veliko je iz sosednje Hrvaške uvoženih primerov. Avstrija je strožji režim vstopa v Slovenija že sprejela, tega je napovedal tudi slovenski minister za notranje zadeve Aleš Hojs. Število laboratorijsko potrjenih primerov okužb se avgusta spet povečuje, opazneje prav v zadnjem tednu. Tako je bilo od 11. do 14. avgusta 2020 dnevno od 29 pa do 37 novih okužb.

Intervjuja: dr. Božo Cerar in Ivo Janez Cundrič

O slovenski zunanji politiki in geostrateških premikih v Evropi in svetu smo se pogovarjali s pravnikom in z dolgoletnim diplomatom dr. Božom Cerarjem, ki je avtor številnih knjig s tega področja; med drugim je napisal knjigo Diplomatski pojmovnik. Pogovarjali pa smo se tudi z Ivom Janezom Cundričem, ki je v knjigi Sijaj železa v zgodovini poskušal odgovoriti na vprašanje, kdo so bili starodavni prebivalci Bohinja nekdanje dežele Kranjske in kakšno znanje pridobivanja železa so imeli. »Potrdili smo, da se je v Bohinju uporabljala vrhunska tehnologija tistega časa ter da so noriško železo in jeklo delali tudi v Bohinju, ki je bil del Norika in svetolucijske kulture. Delali so ga starodavni Bohinjci, ki so govorili podobno, kot še vedno govorijo v Zgornji Bohinjski dolini,« pripoveduje Cundrič.

Socialistični funkcionarji in njihovi privilegiji

Pripadniki komunistične »elite« so uživali poseben status in si privoščili razkošno življenje na račun republiškega proračuna, kar je bilo v popolnem nasprotju s proklamiranimi načeli o socialni enakosti in pravičnosti, na katerih naj bi temeljila socialistična družba. Ministrstvo za pravosodje Republike Slovenije je leta 2008 izdalo publikacijo z naslovom Dokumenti o privilegijih političnih in državnih funkcionarjev v Sloveniji v obdobju socializma.

Nekdaj udbovsko, danes tajkunsko podjetje

Državna zložba Slovenije (DZS) je bila ustanovljena za namen tajne komunistične policije, t. i. Udbe, danes pa jo vodi rdeči tajkun in Kučanov ljubljenec Bojan Petan. V nadzornem svetu družbe med drugimi sedi razvpiti Nikola Damjanić (Ninamedia). Državna založba Slovenije praznuje 75 let. Narodna vlada Slovenije je uredbo o ustanovitvi založbe objavila 22. avgusta 1945 v Uradnem listu štev.

Razkrivamo: Lažni apostoli »odprte družbe«

Sintagmo »odprta družba« (ang. Open Society) v spletnem iskalniku največkrat najdemo v povezavi z razvpitim milijarderjem Georgeom Sorosom, globalnim finančnim mecenom levice. Že večkrat smo pisali o tem, da so prav tovrstni »apostoli« odprte družbe dejansko največji izvajalci cenzure in diktature politične korektnosti. S tem pa predstavljajo tudi največjo nevarnost za demokracijo.

Prevara, imenovana raznolikost, je farsa

Danes postaja vse bolj jasno, da je etnična in kulturna raznolikost, za katero se zavzemajo različne institucije Evropske unije, človekoljubne organizacije, kot je Fundacija za odprto družbo Georgea Sorosa, in Združeni narodi, navadna farsa. Raznolikost, ki naj bi jo v Evropo prinašali migranti tretjega sveta, ni pot v napredek, kot radi trdijo progresivni levičarji in njeni zagovorniki, temveč se kaže predvsem v naraščanju kriminala, konfliktih med prišleki in staroselci, kulturnih »nesporazumih« ter v obremenitvi državne blagajne in socialne države. Prav tako pa iz Evrope ne ustvarja bolj raznolikega kontinenta, temveč ima prav nasprotne posledice.

Vabljeni k branju aktualnih, zanimivih in analitičnih kolumn!

Vabljeni k nakupu Demokracije! Z njo boste vedeli več!

Zadnje novice

Sorodne vsebine