10.4 C
Ljubljana
sobota, 15 maja, 2021

V novi reviji Demokracija: Kučanova baronica si gradi vilo na morju! Stanovanja želijo dati migrantom! Intervjuja: dr. Milan Zver in mag. Andrej Aplenc!

V novi reviji Demokracija razgaljamo Kučanovo rdečo baronico Romano Pajenk, ki si gradi prestižno vilo na morju. Razkrivamo, kako želi levica stanovanja upokojencev dati islamskim migrantom. Pišemo, kako so nekdanji komunisti olastninili družbeno premoženje. Objavljamo intervjuja z dr. Milanom Zverom in dr. Andrejem Aplencem.

Še pomnite Romano Pajenk, dolgoletno direktorico propadle Probanke in njeno graditev velike hiše na Rabu, zaradi katere se je zapletla v prepire z domačini? Spor med njimi še ni končan. Pajenkova jim zdaj celo grozi, domačini pa so popolnoma nemočni. Medtem ko Romano Pajenk v Sloveniji zaradi zlorabe položaja in poslovne goljufije preganjajo kriminalisti in tožilci, ta dolgoletna predsednica uprave propadle Probanke, ki je kopala večmilijardno finančno luknjo, še vedno uživa v graditvi velike hiše ob obali Barbata na južnem delu otoka Rab. In še vedno se prepira z domačini.

 

Socialni demokrati – trdovratni branilci privilegijev

Se še spomnite prvih večstrankarskih volitev leta 1990? Marsikdo danes ugiba, ali so bile te volitve res demokratične, saj so bile stranke, ki so nastale iz nekdanjih družbenopolitičnih organizacij, v privilegiranem položaju. Tudi glede premoženja in infrastrukture. V zadnjem času je bilo sicer precej razprav o tem, kako je do svojega sedanjega sedeža prišla koalicijska SD. Kot je znano, slednja »stanuje« na Levstikovi ulici v Ljubljani, v znameniti Moskovičevi vili, ki je bila do druge svetovne vojne v lasti judovske družine.

 

Intervjuja: dr. Milan Zver in mag. Andrej Aplenc

O aktualnem političnem dogajanju v Sloveniji, Evropski uniji in svetu smo se konec aprila pogovarjali z vodjo slovenske delegacije v evropskem parlamentu in podpredsednikom Slovenske demokratske stranke dr. Milanom Zverom, ki je tudi predsednik Odbora za zunanje zadeve pri Strokovnem svetu SDS. S publicistom mag. Andrejem Aplencem smo se pogovarjali o aktualnem političnem, družbenem in gospodarskem dogajanju v Sloveniji.

 

Slovenski upokojenci so lahko opravičeno zaskrbljeni!

V 2004 do 2008 pokojnine višje za več kot 111 evrov, v času vlade SMC, ki se hvali, da je zvišala pokojnine, pa so se te zvišale le za 1,16 odstotka oziroma za dobrih 7 evrov. Povprečna pokojnina je 620 evrov, kar je 40 odstotkov manj od leta 2008 obljubljenih Erjavčevih 1.000 evrov. Zdaj naj bi imeli v načrtu celo odvzem upokojenskih stanovanj.
Dr. Marko Kos: Brez radikalnih sprememb ne bo prihodnosti

Slovenci so bili vedno konservativni, bali so se kakršnekoli spremembe, videli so nevarnost v prevelikih željah, ki bi jih ogrozile. Zato so bili raje revni, skromni, sprijaznjeni z usodo, kot so rekli naši predniki. Kadarkoli so se uprli, kar je pomenilo, da so zahtevali spremembe, so naleteli na velik odpor oblasti in višjih elit, ki so branile svoj položaj. Kmečki upori v srednjem veku, revolucija narodov v Avstro-Ogrski v 19. stoletju do sprijaznjenja z nacisti v letih po začetku napada Nemčije na Jugoslavijo. V resnici so se Slovenci želeli prilagoditi Nemcem, se jim prilizovati in moledovati za drobtinice.

 

Vabljeni k nakupu Demokracije! Vabljeni k branju zanimivih kolumn!

 

Nova Demokracija! Šestnajst strani več za isto ceno!

demokracija 18 low Page 01

Zadnje novice

Sorodne vsebine