10.4 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

V novi reviji Demokracija: Koronavirus ogroža tudi Slovenijo! Politično podzemlje proti oblikovanju nove vlade! Slovenija v samem vrhu po plačilu okoljskih dajatev! Intervjuja: France Cukjati in Žan Mahnič

V novi reviji Demokracija opozarjamo, da je Slovenija nepripravljena na večji izbruh koronavirusa. Objavljamo navodila, kako ravnati v primeru okužbe z nevarnim virusom. Razkrivamo, kako globoka država pod vodstvom Milana Kučana skuša preprečiti oblikovanje nove razvojne vlade. Objavljamo intervjuja s predsednikom Zbora za republiko Francetom Cukjatijem in podpredsednikom komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb Žanom Mahničem.

Zdaj je jasno vsakemu državljanu Slovenije, da je treba koronavirus Covid-19 jemati zelo resno. Žal pa, kot opozarja zdravnik dr. Blaž Mrevlje, prihajajo v Sloveniji opozorila odgovornih tri tedne prepozno. Čemu takšna aroganca, jih sprašujemo državljani.

V sosednji Italiji izbruh koronavirusa Covid-19 jemljejo zelo resno, saj je v Evropi največ okuženih in umrlih prav tam. Pri zajezitvi zdravstvene krize poleg zdravstva sodelujejo tudi Civilna zaščita, vojska, policija. Mobilizirane so bile vse veje oblasti. Kot lahko beremo iz medijev, imajo v Italiji praktično v vsakem mestu bolnišnico, poskrbljeno je za kapacitete glede karantene.

Celoten članek preberite v reviji Demokracija!

V tokratni reviji Demokracija preberite še:

Politično podzemlje vnaprej minira novo vlado!

Do izvolitve nove vlade manjka le še en korak. V začetku tega tedna so namreč štiri stranke nove koalicije (SDS, NSi, SMC in DeSUS) dosegle dogovor o koalicijski pogodbi. Zadnjo besedo imajo sicer organi strank in predsednik republike Borut Pahor. No, globoka država pod vodstvom Milana Kučana skuša to preprečiti…

Intervjuja: France Cukjati in Žan Mahnič

Z nekdanjim poslancem Slovenske demokratske stranke, predsednikom Državnega zbora Republike Slovenije v letih 2004 do 2008, nekdanjim predsednikom Sveta SDS in predsednikom Zbora za republiko Francetom Cukjatijem smo se pogovarjali o aktualnem političnem dogajanju v Sloveniji po odstopu predsednika vlade Marjana Šarca. Pogovarjali smo se tudi s podpredsednikom Komisije DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (KNOVS) in poslancem Slovenske demokratske stranke Žanom Mahničem.

Slovenija v vrhu po plačilu okoljskih dajatev

Slovenija je v vrhu držav članic Evropske unije in Evrope po zbranih dajatvah iz okoljske takse. Podatki za leto 2018 kažejo, da v Sloveniji kar 9,4 odstotka vseh zbranih prihodkov iz naslova davkov in socialnih prispevkov predstavljajo okoljske dajatve. Po podatkih Evropskega statističnega urada (Eurostata) je povprečje v EU 6,0 odstotka.

Romi bi se morali integrirati v družbo

V občini Kočevje so prebivalci tudi prek civilne iniciative pred meseci opozori na nevzdržne varnostne razmere. V njihovo občino se je zajedel strah pred tolpami mladoletnih Romov, ki ropajo, uničujejo, grozijo. Kočevski občinski svet se je odločil, da bo na račun občinskega proračuna najel varnostno službo za nadzor najbolj kritičnih točk v mestu. Kot pravijo prebivalci, naj bi policija premalo naredila v boju proti nasilju, nasilneži pa na žalost ostajajo nekaznovani. Na prste jim ne stopijo niti tožilstvo niti sodišča.

Radikalni aktivisti v škodo manjšinam

Radikalni aktivisti LGBT, ameriških črncev, feministk itd. s podivjanim odnosom in agendami škodijo večinskim pripadnikom svojih skupnosti, ker z neodgovornimi dejanji pravzaprav prebujajo predsodke, nestrpnost, jezo v številnih pripadnikih večine. V današnjem svetu hitrih sprememb, za katerega so značilni vsestranski upad kritičnosti, poenostavljanje in banalizacija institucij, ki so še pred nekaj desetletji in prej veljale za svete, smo že kar vajeni takšnih in drugačnih radikalcev, ki se trkajo po prsih in ponujajo svoje nore agende.

V primežu demografske in migrantske krize

Po podatkih študije v italijanski reviji Limes (1/2018) je leta 2016 živelo v Nemčiji okrog 8,651.900 tujcev ali 10,5 odstotka celotnega prebivalstva, od tega največ muslimanov ali 6,1 odstotka, predvsem Turkov in Kurdov. V nadaljevanju bomo obravnavali v glavnem muslimanske priseljence, ker se drugi tujci v Nemčiji, po izvoru večinoma iz evropskih držav, zadovoljivo integrirajo v nemško družbo in z njimi ni večjih problemov.

Vabljeni k branju aktualnih, zanimivih in analitičnih kolumn!

Vabljeni k nakupu Demokracije! Z njo boste vedeli več!

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine