17.9 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

V novi reviji Demokracija: Koronavirus: Nam grozi italijanski scenarij? Imena, ki bodo krojila slovensko prihodnost! Koalicijska pogodba: Ukrepi za blaginjo Slovenije! Intervjuja: Alojz Kovšca in Tomaž Kokot

V novi reviji Demokracija se sprašujemo, ali Sloveniji v primeru koronavirusa grozi italijanski scenarij in kdo bo odgovarjal za nepravočasno ukrepanje. Predstavljamo kandidatke in kandidate za ministre prihajajoče tretje Janševe vlade in izpostavljamo del programa nove koalicije za blaginjo Slovenije. Objavljamo intervju s predsednikom državnega sveta Alojzom Kovšco, ki ocenjuje, da dobivamo sposobno in izkušeno novo vladno ekipo. Z Demokracíjo bóste vedeli več!

 

Minuli teden smo pravilno napovedali, da bomo imeli prvi primer okužbe z novim koronavirusom, takoj ko bo predsednik SDS Janez Janša dobil mandat za sestavo nove vlade. Okuženi je prišel iz Maroka prek Italije v Slovenijo. Kaj so skrivali vladajoči, ki odhajajo, in zakaj? Kdo bo odgovarjal za nepravočasno ukrepanje? Nam grozi italijanski scenarij, ko je italijanska vlada karanteno razširila na celotno državo.

Celoten članek preberite v reviji Demokracija!

V tokratni reviji Demokracija preberite še:

Imena, ki bodo krojila slovensko prihodnost

Predsednik SDS Janez Janša je po izvolitvi za predsednika vlade v državni zbor vložil listo ministrov v štirinajsti vladi, Na seznamu je nekaj izkušenih nekdanjih ministrov pa tudi nekaj novih obrazov. Kmalu po izvolitvi Janše, ko je odstopil tudi dosedanji predsednik DZ Dejan Židan, so za novega predsednika DZ izvolili Igorja Zorčiča (SMC), ki so ga sprva omenjali kot kandidata za pravosodnega ministra. To je že tretji predsednik DZ v tem mandatu – prvi je bil Matej Tonin, predsednik NSi in prihodnji obrambni minister.

Koalicijska pogodba: Ukrepi za blaginjo Slovenije

Predsedniki koalicijskih strank SDS, SMC, NSi in DeSUS so 25. februarja podpisali koalicijsko pogodbo o sodelovanju v vladi pod vodstvom Janeza Janše. V ospredje nove koalicije bo postavljeno delovanje za skupno dobro in blaginjo Slovenije, vse tisto, kar nas v Sloveniji združuje in povezuje. Takšno je bilo sporočilo ob podpisu. Kako nujno je to, pa kažejo podatki o tem, kaj vse je v državi narobe in kaj vse je treba postoriti v dobro ljudi.

Intervjuja: Alojz Kovšca in Tomaž Kokot

O aktualnem političnem dogajanju v Sloveniji, Evropi in svetu smo se pogovarjali s predsednikom Državnega sveta Republike Slovenije Alojzom Kovšco. Med drugim smo govorili o državnem svetu, občinah in predvidenih pokrajinah. Od nove vlade pričakuje, da bo delovala kot orkester. »Dosedanja je bila bolj nabor solistov …« O tehnoloških možnostih v Sloveniji smo se pogovarjali s podjetnikom Tomažem Kokotom, direktorjem podjetja Flawlesscode Informacijski inženiring, d. o. o., s sedežem v Mariboru.

O domoljubju in odgovornem državljanstvu

Sandi Osojnik: Razmišljanje ob pastirskem pismu slovenskih škofov za postni čas. Samo država, ki z zakoni in v praksi spodbuja odgovornost in domoljubje pri svojih državljanih, je lahko pravna – sicer je gnila. Slovenski katoliški škofje so ob 30-letnici slovenske samostojnosti napisali pismo slovenskim vernikom, ki smo ga brali in poslušali dve nedelji zapovrstjo v pripravi na postni čas.

Domačini pričakujejo nov migrantski val

Po vseh napovedih se obeta nov migrantski val, Slovenija pod odhajajočo vlado Marjana Šarca pa na to ni pripravljena. Domačini ob južni meji so se zato tiho samoorganizirali, o tem ne govorijo radi, napovedanega novega migrantskega vala jih je strah. Slovenski policisti so do 5. marca obravnavali 1.211 nezakonitih prehodov meje.

Patološko levičarska protijanševska histerija

Izvolitev Janše za predsednika nove vlade opozarja med drugim na to, kako se začenja klavrno sesuvati vase patološka levičarska protijanševska histerija, ki jo je globoka država že v preteklosti sprožila prek krdela svojih hlapčevskih politikov, medijev in celo akademikov in ki predstavlja pravi napad na demokracijo in dostojanstvo človeka. Pri tem pa Janši ni bilo treba migniti niti s prstom, ker je to nesnago začelo pospravljati kar samo življenje.

Vabljeni k branju aktualnih, zanimivih in analitičnih kolumn!

Vabljeni k nakupu Demokracije! Z njo boste vedeli več!

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine