9.3 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

V novi reviji Demokracija: Kdo v Sloveniji v resnici vlada? Dražgoše – simbol režimske zlaganosti! Z levičarskimi vladami v finančno pogubo! Intervju: dr. Milan Zver in Lana Lokteff

V novi reviji Demokracija razkrivamo vrnitev dolge roke Gregorja Golobiča in njegovih kadrov na ključne položaje v državnih podjetjih. Razgaljamo mit o partizanskih Dražgošah in novo brezglavo zadolževanje levičarske Šarčeve vlade. Objavljamo veliki intervju z evropskim poslancem Milanom Zverom, ki pravi, da bo naredil vse, da se SDS ne bo nikoli uklonila udbomafijskemu vplivu. Z Demokracijo boste vedeli več!

 

Ni več dvoma, kaj pomeni imenovanje Marjana Šarca na mesto predsednika slovenske vlade: vrnitev ključnih kadrov Gregorja Golobiča v državna podjetja. Moč Golobiča, lažnivega kljukca, ki si je, ko je kot politik s stranko Zares stopil v politično areno, na laži polomil zobe, se že krepi v državni energetiki.

Ne gre za ugibanja, trditev lahko zapišemo na podlagi dejstev. V državni družbi Eles so potrdili: po nastopu vlade Marjana Šarca so zaposlili enega najtesnejših Golobičevih sodelavcev iz časa LDS Mojmirja Ocvirka. Ne pozabimo, gre za državno podjetje, v katerem se mora zaradi stališč, izrečenih v prostem času, ki nimajo nobene zveze s poslovanjem podjetja, zagovarjati ekonomist Bernard Brščič. O tem javnost obvešča Golobičev hišni pisun Primož Cirman z državnega portala Siol.

Celoten članek preberite v reviji Demokracija!

V tokratni reviji Demokracija preberite še:

Dražgoše – simbol režimske zlaganosti

V nedeljo, 13. januarja, bo v Dražgošah znova vsakoletna partizanska »veselica«, ki sicer velja za najbolj reprezentativni borčevski dogodek v letu. Predvsem zato, ker na njem slavijo zlagano dražgoško epopejo, bitko, ki je v resnici ni bilo. Nič čudnega, da že nekaj let ta dogodek mnogi poimenujejo »Lažgoše«, čeprav sama vas in njeni prebivalci niso prav nič krivi za takšne zlorabe – kvečjemu za to, da sploh dopuščajo vsakoletno proslavljanje dogodka, ki je bil pravzaprav tragedija. Tragedija, pri kateri sta sodelovala nemški okupator in komunistična vojska – partizani in je terjala skoraj popolni izbris vasi ter poboj večine moških v tem kraju.

Intervjuja: dr. Milan Zver in Lana Lokteff

Z evropskim poslancem, vodjo slovenske delegacije v evropskem parlamentu in podpredsednikom Slovenske demokratske stranke dr. Milanom Zverom smo se pogovarjali o nedavnem terorističnem napadu v Strasbourgu, boju proti terorizmu, migracijah, Evropski uniji, Sloveniji in poskusih, da bi ga pred naslednjimi evropskimi volitvami politično diskreditirali.

Lana Lokteff je med najbolj prepoznavnimi obrazi nove politične desnice, ki se vse bolj uveljavlja v zadnjih nekaj letih. Zaradi praktično monopolnega položaja politične levice v klasičnih, dominantnih medijih nova desnica nastopa na alternativnem, se pravi spletnem nivoju v obliki podcastov, vlogov in podobnih oblik alternativnega medijskega oddajanja.

Z levičarskimi vladami v finančno pogubo

Več kot tretjino vseh letnih proračunskih prihodkov gre za odplačilo posojil in obresti. V dobrem desetletju so zadolženost države povečali za štirikrat. Vlada Marjana Šarca nadaljuje z zadolževanjem, samo v letu 2018 smo za obresti plačali več kot 860 milijonov evrov. Do leta 2022 bomo za dolgove in obresti plačali 14,3 milijarde evrov, kar je 1,5 letnih proračunskih prihodkov.

Kdaj bomo Slovenci dosegli avstrijske plače?

Znanstveni in tehnični sestavni deli naše ekonomske zgradbe erodirajo v času, ko mnogi narodi v okolici zbirajo svoje moči in nas prehitevajo. Nihče javnosti ne svari zaradi manjše konkurenčnosti niti ne predlaga osredotočenja na te probleme kot ene najbolj prioritetnih za našo prihodnost: v vrstah novih diplomantov imamo premalo razvojnih inženirjev. V najbolj kritičnih desetih letih 1997–2007 je bila stopnja rasti inženirjev 58-odstotna, vseh diplomantov pa 360-odstotna, kar pomeni šestkrat nižja. Ali se nihče od odgovornih ni zavedal, kaj to pomeni za državo in za prebivalstvo?

Meje se ne da zavarovati z medvedki in rožicami

»Meje se ne da zavarovati z medvedki in rožicami,« so besede Viktorja Orbána, madžarskega premierja, ki je sinonim za trdno, pokončno, suvereno stališče politika do migrantov ter s tem povezanih dejanj, ki jih vse od začetka migrantske krize prevzemala Madžarska. »Treba je prinesti evropsko pomoč v Afriko, ne pa prinašati afriških težav v Evropo. Nekateri pravijo, da je rešitev naseliti migrante v Evropi, ker menijo, da bo to dobro za njihovo državo. To ni niti rešitev za Afriko niti za Evropo. V tem primeru bi naša kultura, ki jo gojimo v Evropi že 2000 let, propadla. Želimo pomagati Afričanom, z veseljem podpiramo razvoj Afrike, da bi Afrika lahko zagotovila dostojno življenje svojim prebivalcem.«

Vabljeni k branju aktualnih, zanimivih in analitičnih kolumn!

Vabljeni k nakupu Demokracije! Z njo boste vedeli več!

Zadnje novice

Sorodne vsebine