25.1 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

V novi reviji Demokracija: Kdo so »denarnice« levičarjev? Predvolilne konvencija SDS; Vrtljiva vrata Janeza Zemljariča; intervjuja: Manfred Weber in Žan Mahnič

V novi reviji Demokracija razkrivamo tajkune, ki financirajo politične stranke, povezane z globoko državo. Bili smo na predvolilni konvenciji SDS v Celju. Pišemo o vrtljivih vratih Janeza Zemljariča in navalu ilegalnih migrantov na Slovenijo. Objavljamo intervjuja z Manfredom Webrom in Žanom Mahničem. Vabljeni k branju zanimivih kolumn! Vabljeni k nakupu Demokracije! Šestnajst strani več za isto ceno!«

 

Slovenske levičarske stranke se finančno različno napajajo, nekateri financerji pa so skupni. SD ima Panvito, SMC omrežje Mateja Narata in Stojana Petriča, DeSUS Škrabca, Levica davkoplačevalce. Stvari pa se prepletajo tudi prek rusko-iranskih povezav. Ena boljših zadnje dni pa je: Kupiš Erjavca – dobiš Jankovića.

Celoten članek preberite v reviji Demokracija!

V novi številki reviji Demokraciji preberite še:

Predvolilna konvencija SDS v Celju navdušila!

Minuli petek je v Celju potekala volilna konvencija Slovenske demokratske stranke, na kateri se je predstavila njena ekipa za državnozborske volitve. »Temeljna prioriteta SDS je blaginja državljank in državljanov,« je poudaril prvak stranke Janez Janša. Predsednik SDS je pred občinstvom v polni dvorani Golovec med drugim napovedal »izsušitev birokratskega močvirja« in socialno politiko, ki bo temeljila na ustvarjanju delovnih mest. Med gosti konvencije so podporo SDS in Janši izrazili tudi Hristijan Mickoski, predsednik makedonske sestrske stranke VMRO-DPMNE, Viktor Orbán, predsednik madžarske vlade in predsednik madžarske sestrske stranke Fidesz, pa tudi Manfred Weber, vodja desnosredinske Evropske ljudske stranke, ki predstavlja največjo politično skupino v evropskem parlamentu.

Intervjuja: Manfred Weber in Žan Mahnič

Pogovarjali smo se z Manfredom Webrom, vodjo največje politične skupine v evropskem parlamentu, desnosredinske Evropske ljudske stranke (EPP), ki je v petek v Sloveniji izrekel podporo slovenskim članicam te evropske politične skupine. Posebej je obiskal predvolilno konvencijo SDS v Celju. Z njim smo se pogovarjali pred tem v Ljubljani. Pogovarjali smo se tudi z Žanom Mahničem, poslancem Slovenske demokratske stranke, ki ga v tem sklicu državnega zbora javnost najbolj pozna kot predsednika odbora za obrambo. Zdaj se poteguje za nov poslanski mandat.

Razkrivamo: Vrtljiva vrata Janeza Zemljariča

Ste že slišali izraz »vrtljiva vrata«? Ne, ne gre za vrsto vrat, ki jih imajo nakupovalni centri, pač pa ta izraz označuje tudi rekrutiranje bioloških potomcev funkcionarjev prejšnjega režima, še zlasti Udbe. Ko torej oče odide iz strukture, vanjo pride sin in nadaljuje delo. Nekaj podobnega velja tudi za Janeza Zemljariča, o katerem smo zadnja leta kar precej pisali, še zlasti po zaslugi arhivskih raziskovalcev, kot sta Igor Omerza in Roman Leljak, ki sta raziskovala Zemljaričevo vlogo pri izvajanju udbovskih umorov.

Evropejke na udaru migrantskih posiljevalcev

Na Švedskem, v mestu Lomma, so starši šestnajstletnice prejeli sporočilo: »Pridita takoj domov. Hitro. Preden me posili!!! Pohitita!!! Onesvestila se bom!!!« Hči je med odsotnostjo staršev, ki so odšli po nakupih, k sebi domov povabila svojega »kolega« − Afganistanca. Se pravi tako imenovanega otroka brez spremstva, azilanta, s katerim je se je spoznala prek prijateljev. Prišel je skupaj s svojim prijateljem, prav tako Afganistancem, otrokom brez spremstva; doma sta jo oba takoj napadla, dekle je uspelo staršem poslati panično sporočilo in starši so se takoj vrnili domov, a bilo je prepozno.

Vabljeni k branju zanimivih analitičnih razmišljanj

V novi številki revije Demokracija se njen urednik Jože Biščak sprašuje, ali bom dopustili, da nas bodo preplavili nezakoniti migranti z juga, razmišlja o življenju moških v času ženskih kvot. Novinarska legenda Vinko Vasle piše o Židanu na straniščih in Erjavcu na pokopališčih, publicista Zlata Krašovec piše o Dušanu Vučku, ki kuha golaž, novinarka Tinkara Jecl o tem, da zločincev ne smemo imeti za žrtve, akademik Janko Kos o Karlu Marxu in njegovem odnosu do judovstva, Ivan Šokić o službah za nedoločen čas in Bernard Brščič o celini brezupa – Afriki. Objavljamo tudi tribuno Damjan Prelovška o stavbni dediščini na Slovenskem in Marka Kosa, ki piše o denarju..

Vabljeni k nakupu Demokracije!

Šestnajst strani več za isto ceno!

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine